В масках, без буфету і антракту. З якими новинками відкривають 87-й театральний сезон

В масках, без буфету і антракту. З якими новинками відкривають 87-й театральний сезон
Фото: святковою постановкою «Магія театру» розпочнеться 87-й театральний сезон
  • Завтра, 10 вересня, в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.Садовського відбудеться урочисте відкриття 87-го театрального сезону.
  • Розпочнеться сезон святковим концертом «Магія театру».
  • Якими постановками ще здивують митці, і як працюватиме театр в умовах карантину, — дізнавалися наші журналісти.

Завтра, 10 вересня у Вінниці відбудеться довгоочікувана і найяскравіша мистецька подія осені — відкриття 87-го театрального сезону. Свято ознаменується великим концертом «Магія театру», у постановці художнього керівника театру, народної артистки України Таїси Славінської.

— Ми вирішили побудувати концерт так, щоб показати все найкраще з нашого репертуару і у той самий момент по-справжньому здивувати, —  розповіла керівник літературно-драматургічної частини театру Світлана Фицайло. — Глядачі зможуть побачити чимало уривків з різних вистав. Наприклад, комедія-жарт «Кохання в стилі бароко» вже давно зійшла з репертуару, але ми про неї не забуваємо і хочемо знову показати нашим глядачам. Також у програмі концерту є уривки з оперети «Летюча миша», рок-опери «Біла ворона» й вистав «Ідіот» та «Kvitka». Окрасою концерту стане номер відомого вінницького степіста Гліба Зельгіна.

Відео дня

Крім того, під час святкової постановки представлять уривки з дитячих казок. Маленького глядача теж у театрі з нетерпінням чекають.

Щоб підготуватися до театральної осені, трупа Вінницького українського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського вийшла з вимушеної відпустки в червні. За період карантину митці скучили за своїм глядачем, тому приготували чимало прем'єр: театральний концерт і три комедії. Квитки на всі прем'єри коштуватимуть до 250 гривень.

—  Для гарного настрою і доброго здоров'я поціновувачів театрального мистецтва, ми готуємо три комедії, — ділиться Світлана Фицайло.— У вересні буде прем'єра вистави «Гра в детектив», у постановці столичного режисера Валерія Пацунова. Далі — постановка вінницького митця Тараса Мазура «За двома зайцями». В жовтні-листопаді на малій сцені очікуйте «Бал негідників» нашого театрального режисера Григорія Сиротюка. Крім цього, балетмейстер Діана Калатай з акторами трупи театру теж готують чимало музичних сюрпризів.

 Також адміністрація театру подбає безпеку свого глядача і соціальну дистанцію.

— Працюватиме театр з дотримання карантинних вимог, — говорить директор Володимир Лозовський. — Відвідувачі повинні бути у масках. ЇЇ заборонено знімати й під час вистави. Глядачам на вході мірятимуть температуру, їх розсаджуватимуть у шаховому порядку, окрім сімей. В приміщені театру будуть доступні дезінфектори, також пропонуватимуть маску тим, хто прийшов без неї. Поки що буфет театру не працюватиме. Щоб уникнути скупчення людей в коридорах, прийдеться скасувати антракт. 

— Звичайно, приємно коли повний аншлаг у залі. Та насправді нам абсолютно не важливо скільки глядачів буде, 700 чи 30 — нічого не змінюється, — ділиться актриса театру Ольга Буга. — Головне наша майстерність і все. Кожна людина вона є важливою і для кожної людини ми працюємо. 

З початку епідемії, нагадаємо, Вінницький театр пішов на карантин. Але глядач не залишився без уваги, бо трупа перейшла на дистанційну форму роботи.

Вистави для дорослих і малих знімали на відео та на ютуб-каналі театру транслювалися онлайн. Це набуло чи малої популярності серед глядачів, які за період карантину скучили за улюбленим театром. 

 

Читайте також:

Чотири прем'єри з вересня. Вінницький театр готується до нового сезону

Проект «Танці з зірками» стартував в золотавих масках. Їх пошив вінницький дизайнер

«The best artist – 2020». У Вінниці визнали кращим столичного художника Богдана Макаренка
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up