«The best artist – 2020». У Вінниці визнали кращим столичного художника Богдана Макаренка

«The best artist – 2020». У Вінниці визнали кращим столичного художника Богдана Макаренка
  • На Вінниччині завершився щорічний Міжнародний мистецький пленер, який тривав 10 днів.
  • Вчора, 26 серпня, визначили переможців конкурсу «Кращий художник / The best artist – 2020».

По всій території розставлені картини, а в ошатній залі заміського комплексу «Гостевія» яблуку не було де впасти. 26 серпня тут зібралися вінницькі віпи, митці і поціновувачі художнього мистецтва, аби визначити переможця щорічного конкурсу «Кращий художник / The best artist —  2020» IV Міжнародного мистецького пленеру.

Засновник проекту, народний художник України Володимир Козюк організував гала-концерт і святкову вечерю, де і прозвучало ім'я найкращого митця.

Відео дня

Гран-прі конкурсу у номінації «Кращий художник» виборов молодий столичний митець Богдан Макаренко. За словами переможця, під час пленеру він написав 11 робіт.

— У Жмеринці писав подвір'я, у Бару — річку, у Житомирі —  міст, у Вінниці малював Спасо-Преображенський собор, Водонапірну вежу та річку, — розповів переможець конкурсу журналістам. — Нам дуже пощастило з погодою: було сонячно, тож я намагався передати на своїх картинах останні яскраві сонячні промені.

Також у номінації «Кращий художник» перше і друге місце отримали Аліна Храпчинська з Харкова та одеситка Євгенія Божко. Третє місце посів вінницький художник Олександр Назаренко. 

Спеціальну відзнаку «The best artist» цього року отримали Христина Козюк (США, Чикаго) та Злата Шишман (Україна, Одеса).

Лауреатами премії імені Валерія Гегамяна стали Олександр Брітцев (Харків) та Неллі Кірман (Харків).

Нагадаємо, що мистецький пленер проходив у Вінниці з 16 по 26 серпня. Цьогоріч у конкурсі взяли участь 32 художники з різних міст України, а також із США, Китаю та Азербайджану.

Учасники відтворювали на своїх полотнах краєвиди Вінниці та Поділля, проводили майстер-класи, влаштовували персональні виставки та творчі зустрічі. Митці відвідали Житомир, Бар, Бушу, Жмеринку та Браїлів. 

За словами організатора Володимира Козюка, всі митці багато і класно попрацювали, тому всі достойні перемоги. 

— Ті картини, що виставлені на фінальній зустрічі, це шоста виставка за цей проект, за ці десять днів, — розповідає Козюк. — Художники великі трудяги, вони кожен день вставали о 5-й годині та їхали на пленер. 

Також, за словами ідейного натхненника творчого міжнародного проекту, «Кращий художник» стрімко розвивається. 

— Збільшується кількість учасників, які хочуть взяти участь у пленері, зростає рівень і майстерність конкурсних робіт, а відтак формується достойне ставлення до художників, — розповідає Володимир Козюк. — Наше завдання: відкривати таланти, давати можливість вчитися, розвиватися і популяризувати свою творчість не лише на всеукраїнському, але й міжнародному рівні. 

Митець розповідає, що цього року на участь у конкурсі надійшло 860 заявок, 150 учасників пройшли перший відбір і потрапили до фіналу. Обирати фіналістів було досить складно, адже серед претендентів були професійні, знані художники і водночас зовсім молоді. За голосуванням до фіналу потрапило 40 митців, але в силу карантинних обмежень приїхати на конкурс вдалося не всім.


Художники, яким вдалося дістатися до Вінниці, протягом конкурсних днів малювали на своїх полотнах палац Потоцьких у Тульчині, музей фон Мекк у Браїлові, палац Грохольських-Можайського, палац Комарів у Мурованих Курилівцях та інші визначні місця мальовничого Поділля. 

Загалом учасники конкурсу за час пленеру написали 178 робіт, це щонайменше по п’ять-шість творів кожен. Їхні твори оцінювало журі, до складу якого увійшли провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру.

За умовами конкурсу, художники обов’язково мають передати дві обрані оргкомітетом роботи з авторськими правами на них, які підуть у фонд проекту «Кращий художник/The best artist». 


Читайте також:

Художники світу малюватимуть Поділля і змагатимуться за звання кращого

Знайти художника і заселфитись: у Вінниці відбувся мистецький квест
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up