У Вінниці заборонять співати і слухати російські пісні у громадських місцях

У Вінниці заборонять співати і слухати російські пісні у громадських місцях
  • У Вінниці заборонять виконання російськомовних пісень.
  • Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради.
  • Щоб мораторій вступив у дію, це рішення мають затвердити на сесії міської ради.

Під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради розглянули та схвалили питання заборони публічного використання російськомовного культурного продукту на території Вінницької громади.

Проєкт рішення вже підготували до наступної сесії міськради, повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов. Щоб мораторій вступив у дію, це рішення мають затвердити на сесії міської ради.

— Російська мова асоціюється з агресором, і ми вважаємо за краще, щоб російськомовні пісні не знаходились в активному використанні у Вінниці, — написав міський голова. 

Відео дня

Нагадаємо, вінничанка Олена Фільченко 26 вересня опублікувала петицію до міськради з пропозицією ввести заборону виконання російськомовних пісень у публічних місцях Вінниці. У Києві ще з липня цього року заборонили не лише російськомовну музику, а й публічне висвітлення та демонстрацію російськомовного продукту.

Під заборону потрапили книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги. Детальніше про петицію та як вінничани реагували на опитування щодо заборони російської музики, можна прочитати в матеріалі

Ще в 2021 році громадська організація «Тиверці» розробила проєкт рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на Вінниччині. Проєкт був внесений на розгляд постійної комісії обласної Ради з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту. 17 січня 2022 року постійна комісія обласної Ради з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики відправила його на доопрацювання. Потім про проєкт не було нічого чути. Це викликало обурення, адже російська культура є інструментом пропаганди і використовується росією для підриву української державності. 

 

Читайте також:

Чи підписуєте усі петиції про присвоєння Героя України? Ми запитали вінничан

Трьом військовим з Вінниччини просять присвоїти посмертно звання Героїв України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Cheshik Polek

    Бажано те ж зробити на телебаченні щодо гумористичних передач та серіальчиків.
  • Vanchope M

    Треба вже саджати мудаків які порушують Конституцію України і права громадян своїми заборонами. Ви вже нічим не кращі за кацапів.
  • Tema Snic

    російські пісні чи російськомовні?
  • Senako Okanes

    Давно пора.Шанссон в в авто на всю вулицю.

keyboard_arrow_up