«Це могло б бути смішно, якби не було так страшно». Про що нова вистава в театрі Садовського?

«Це могло б бути смішно, якби не було так страшно». Про що нова вистава в театрі Садовського?
  • Завтра, 15 листопада, в театрі Садовського відбудеться прем'єра вистави «Ціаністий калій: з молоком чи без?»
  • Про що вистава та чого від неї очікувати? Дізналися у режисера Григорія Сиротюка.

Вже завтра вінничани зможуть побачити прем'єрний показ вистави «Ціаністий калій: з молоком чи без?», режисером якої виступає Григорій Сиротюк.

Як кажуть колеги з театру, талановитого режисера завжди тягнуло до «чорної комедії». На його рахунку вже є такі вистави: «ШВЛ», «Чай з м'ятою чи з лимоном» та «Бал негідників». Всі ці роботи з того жанру, що і «Ціаністий калій: з молоком чи без?», тому ті хто мав можливість переглянути їх, то маєте приблизне розуміння чого очікувати від завтрашньої прем'єри.

Відео дня

Когось вб’ють?

Та для того, щоб у вас було хоча б приблизне розуміння, що відбуватиметься на сцені, попросили Григорія Сиротюка привідкрити завісу сюжету.

Таким чином, режисер розповів, що це п'єса з елементами чорного гумору та сатири, від іспанського драматурга Хуана Хосе Алонсо Мільяна, яка вперше була поставлена ще у 1963 році.

Загалом в основу покладено історія родини, де втомлена від милосердя сім’я вирішує отруїти свого 92-річного дідуся. Сімейні пута працюють злагоджено: племінниця принесе ціаністий калій, дочка приготує каву, а мама її подасть. І сусіди не проти, зачекалися на поминки. Але ось неприємність: у невідповідний момент приїжджає племінник, та ще й зі столичною нареченою. Тепер незрозуміло, на чиїй стороні будуть симпатії ще одного члена сім’ї. Але час іде і кава вже зварена…

Лише такі маленькі деталі вже є досить інтригуюча, тому не могли не запитати в Григорія, а чого ще очікувати глядачу, окрім цікавого сюжету.

Посміємося і замислимось

Режисер розповів, що вистава поєднає в собі гумор, питання родиних взаємин і детективну лінія.

— Тому, я гадаю, що глядач від такого набору точно не засне, як це, наприклад, сталося з нашим детективом, — натякнув Григорій Сиротюк на досить цікавий момент у виставі.

Також митець наголосив, що події п'єси переробили на мотив сьогодення, тому глядачеві буде набагато цікавіше стежити за подіями історії.

— Можна сказати, що девізом цієї вистави є фраза: «Це могло б бути смішно, якби не було так страшно», — каже Григорій Сиротюк. — Оскільки в п'єсі є дуже багато моментів, з якими глядач зможе провести паралель в подіях, які проживає наша країна та суспільство сьогодні.

Відзначив режисер ще й той факт, що під час роботи над виставою постійно у голові тримав образ країни-агресорки, яка живе саме за такими принципами, які продемонстровані у п'єсі.

Було здійснено велику роботу

Режисер розповів, що працювали над виставою чотири місяці. До роботи долучився весь колектив театру, і кожен вніс свій вклад у результат, який скоро побачить глядач.

— Не можу виокремити якусь конкретну людину, чи актора, без якого б це все не вийшло, — каже Григорій. — Кожен важливий, якщо хтось випадає це вже не та картина і не важливо чи то актор, який грає головну чи другорядну роль. Всі важливі.

З вдячністю, режисер відмітив роботу акторів, які, як він зазначив, занурилися повністю в своїх персонажів, щоб якнайкраще продемонструвати його глядачу.

Відмітив він також те, що особливу атмосферу буде спотворювати і музика. Саме Маргарита Дворницька, талановита піаністка, створюватиме незабутні відчуття під час вистави за допомогою гри на органі.

— По суті музика в нас, як частина вистави, як персонаж, — каже режисер постановник.

І, врешті, з блискавичною грою акторів, талановитою постановкою режисера, красивими костюмами та декораціями в супроводі з музикою та спецефекти, глядач отримує захопливу виставу.

Працювало над цим усім понад 50 осіб, які проробили великий шмат роботи, щоб ви могли насолодитися її переглядом.

Як зазначив режисер, вони сподіваються, що глядач їх роботу справедливо оцінить та із задоволенням переглядатиме виставу ще не раз.

Тому, якщо вас зацікавила прем'єра вистави «Ціаністий калій з молоком чи без?» То театр Садовського запрошує на покази цієї п'єси, які відбудуться 15 та 16 листопада, а також 29 листопада о 18.00.


Читайте також:

«Їх треба один раз почути». Тріо калинівчанок зачарувало Париж своїми голосами

У Вінниці може з’явитися ще одне місто-побратим. Хто?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up