«Їх треба один раз почути». Тріо калинівчанок зачарувало Париж своїми голосами

«Їх треба один раз почути». Тріо калинівчанок зачарувало Париж своїми голосами
Тріо "Любисток" з Калинівки уперше виступило у Парижі на вечорі української культури - глядачів найбільше зачарувала пісня "Черемшина"
  • Співоче тріо «Любисток» виступило у Парижі на вечорі української культури.
  • Які пісні дарували глядачам? Хто вони, учасниці колективу?

Про тріо студенток під назвою «Любисток» у Калинівці можна почути здебільшого такі відгуки: «Ці дівчата дуже патріотичні, вони допомагають військовим на фронті». У складі тріо Софія Слабчук, Настя Яремчук та Марія Яремчук-Чередниченко. Всі вони нині студентки.

«Про дівчат з «Любистку» можна багато говорити, але їх варто хоча б один раз почути», — так охарактеризувала колектив директорка Центру культури і дозвілля Калинівської міськради Марія Шелешко у розмові з журналістом «20 хвилин».

У Парижі  «Любисток» виступав на вечорі української культури. Захід організували з ініціативи Українського дому у французькій столиці за підтримки волонтерської організації SafePoint.Paris та паризької мерії.

Відео дня

Звичайно, наші  землячки хвилювалися. Вони уперше співали у столиці Франції. Однак це хвилювання тривало не довго. Коли по залу полинула добре знана у нас пісня «Черемшина», її мелодія і спів, ніби заворожив глядачів. Виконавці зрозуміли: вони взяли у полон залу, стали почуватися розкутіше, ніж до того. Такими думками вони поділилися після повернення додому.

Ще вони виконали народну пісню «Чом ти не прийшов?», заспівали ліричні твори «Лелеки» та «Вишиванка». Гучні оплески свідчили про те, що їхній спів проникав у серця і душі присутніх у залі.

Калинівський «Любисток» відзначили Дипломом за пропаганду української культури на міжнародному рівні, професіоналізм, зміцнення зв’язків між Україною і Францією.

До речі, нині у Парижі можна почути українську пісню у багатьох місцях. Серед вимушених переселенців є немало тих, кого природа наділила  гарним голосом. Українці зрозуміли, що французам, чи туристам столиці, подобається слухати вуличних виконавців. У порівнянні з нами, там вулична публіка більш прихильна до артистів. Не дивно, що українські пісні звучать у різних куточках столиці Франції.

Калинівчанки відвідали низку визначних місць Парижа Версальський палац, Тріумфальну арку, сфотографувалися на фоні найбільш відомого об’єкта —Ейфелевої вежі.

По дорозі вони ще зупинялися у Польщі, де взяли участь у благодійному концерті на підтримку захисників нашої країни у війні з рашистами.

«Настя, Марія і Софія починали співати у дитячому вокальному колективі під такою само назвою «Любисток», — продовжує розповідь Марія Шелешко. — Це один з творчих колективів нашого Центру культури і дозвілля. Удостоєний звання «зразкового». Художнім керівником працює Ангеліна Ватаманеску. Тепер вони співають тріо, але назву зберегли».

Співрозмовниця каже, що всі учасниці тріо мають музичну освіту,  навчалися у Калинівській музичній школі. Однак тепер опановують у вишах інші спеціальності. Втім, не полишають співати.

«Я пригадую їх ще зовсім малими, — каже пані Марія. — Настя Яремчук у нас на сцені з чотирьох років. Уже тоді вона уперше виконала роль Снігуроньки. Грала у нашому театрі при Будинку культури. Її подруги по тріо Софія і Марія так само на сцені з дитячих років.  Мають гарні голоси, зовні привабливі, як квіти. Дуже патріотичні дівчата».

За словами співрозмовниці, тріо «Любисток» неодноразово організовувало концерти на підтримку тих, хто нині захищає Україну. Як і всі ми, з нетерпінням чекають Перемоги, аби радісно заспівати на концерті для тих, хто вигнав окупантів з нашої землі.

Читайте також:

«Мертві не встануть прибирати цвинтар». Хочуть показувати туристам місця давніх поховань

У «пироговці» цієї ночі успішно пересадили печінку та нирку двом пацієнтам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up