Ляльковий театр може змінити адресу. Куди та коли переїдуть ляльки?

Ляльковий театр може змінити адресу. Куди та коли переїдуть ляльки?
  • Вінницький академічний обласний ляльковий театр, який зараз знаходиться на вулиці Льва Толстого, 6 може зустріти новий сезон у новому приміщенні.
  • Мова йде про виділення актової зали та кількох кабінетів у адміністративній частині «Книжки».

 

Про те, що ляльковому театру потрібне нове приміщення, керівництво неодноразово заявляло вінницькій владі. Відтак п'ять років тому інвестор «Наша ряба» почав будівництво шести поверхів на місці колишнього центру гідрометеорології, з яких три поверхи були призначені театру ляльок. Але не обійшлося без конфлікту і непорозумінь між місцевою та обласною владою. Питання було у будівництві парковки для шкільних автобусів та машин. В результаті театр залишився на старому місці, а керівництву час від час пропонували нові варіанти розміщення.

Нарешті дев’ятого жовтня відбулася нарада, де підняли питання про перенесення Вінницького академічного обласного театру ляльок «Золотий ключик» до приміщення адміністративної будівлі «Книжка».

Депутати обласної ради перевірили стан запропонованого приміщення та обговорили всі нагальні питання. 

Відео дня

– На сьогодні, це найкращий варіант із всіх запропонованих. По-перше, «Книжка» знаходиться у центрі міста, має чудову транспорту розв'язку поруч і парк відпочинку, – говорить головний режисер лялькового театру. – По-друге, нам обіцяють ремонт та необхідне обладнання зали.

Робота вже розпочалася, за словами головного режисера, перший бюджет на ведення документації вже виділено. На черговій сесії облради депутати мають затвердити всі питання, аби все було законно. Після нового року планують розпочати повноцінне будівництво, а вже у вересні наступного року «Золотий ключик» має розпочати театральний сезон у новій будівлі.







 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ольга Мартынюк

    Збудуйте в парку замість занедбаної Радуги! Вирішиться два питання одночасно! І парковка в парку є
  • Катерина Баркалова

    Цікаво, а хто переїде в приміщення на Л.Толстого?
  • З.А.Глядач

    Театр у "книжку",а приміщення театру комусь продати. Район дуже непоганий.

    Дід reply З.А.Глядач

    З.А.Глядач reply Дід

    Через плєчё.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден Від читача 18:58 смс для Анечки 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up