Ляльковий театр може змінити адресу. Куди та коли переїдуть ляльки?

Ляльковий театр може змінити адресу. Куди та коли переїдуть ляльки?
  • Вінницький академічний обласний ляльковий театр, який зараз знаходиться на вулиці Льва Толстого, 6 може зустріти новий сезон у новому приміщенні.
  • Мова йде про виділення актової зали та кількох кабінетів у адміністративній частині «Книжки».

 

Про те, що ляльковому театру потрібне нове приміщення, керівництво неодноразово заявляло вінницькій владі. Відтак п'ять років тому інвестор «Наша ряба» почав будівництво шести поверхів на місці колишнього центру гідрометеорології, з яких три поверхи були призначені театру ляльок. Але не обійшлося без конфлікту і непорозумінь між місцевою та обласною владою. Питання було у будівництві парковки для шкільних автобусів та машин. В результаті театр залишився на старому місці, а керівництву час від час пропонували нові варіанти розміщення.

Нарешті дев’ятого жовтня відбулася нарада, де підняли питання про перенесення Вінницького академічного обласного театру ляльок «Золотий ключик» до приміщення адміністративної будівлі «Книжка».

Депутати обласної ради перевірили стан запропонованого приміщення та обговорили всі нагальні питання. 

Відео дня

– На сьогодні, це найкращий варіант із всіх запропонованих. По-перше, «Книжка» знаходиться у центрі міста, має чудову транспорту розв'язку поруч і парк відпочинку, – говорить головний режисер лялькового театру. – По-друге, нам обіцяють ремонт та необхідне обладнання зали.

Робота вже розпочалася, за словами головного режисера, перший бюджет на ведення документації вже виділено. На черговій сесії облради депутати мають затвердити всі питання, аби все було законно. Після нового року планують розпочати повноцінне будівництво, а вже у вересні наступного року «Золотий ключик» має розпочати театральний сезон у новій будівлі.







 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ольга Мартынюк

    Збудуйте в парку замість занедбаної Радуги! Вирішиться два питання одночасно! І парковка в парку є
  • Катерина Баркалова

    Цікаво, а хто переїде в приміщення на Л.Толстого?
  • З.А.Глядач

    Театр у "книжку",а приміщення театру комусь продати. Район дуже непоганий.

    Дід reply З.А.Глядач

    З.А.Глядач reply Дід

    Через плєчё.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up