Оприлюднили карту бомбосховищ Вінниччини. Що потрібно обов'язково знати?

Оприлюднили карту бомбосховищ Вінниччини. Що потрібно обов'язково знати?
  • На сайті ДСНС виклали інформацію, де можна буде сховатись в Вінниці та області у разі війни.
  • Також оприлюдинили головні правила перебування людей у бомбосховищах.
  • Нехай ця інформація нам не знадобиться. Але в світлі останніх подій, це потрібно знати кожному.

Карту захисних споруд на Вінниччині можна знайти на сайті обласної служби з надзвичайних ситуацій. Укриття тут позначені відповідними знаками. Це міжнародний розпізнавальний знак цивільної оборони — блакитний рівносторонній трикутник на помаранчевому фоні. 

 

Відео дня

Що потрібно знати

На сайті ДСНС виклали правила перебування у захисних спорудах

Заповнювати споруди фонду захисних споруд необхідно організовано, без паніки. Розміщення людей у відсіках покладається на особовий склад формувань з обслуговування захисних споруд.

Осіб, які прибули з дітьми, розміщують в окремому відсіку чи в місці, спеціально відведеному для них. Дітей, людей похилого віку і людей з поганим самопочуттям розміщують у медичній кімнаті або біля огороджувальних конструкцій і ближче до повітроводів.

Люди, які укриваються, повинні виконувати вказівки командира і особового складу формування з обслуговування захисної споруди щодо перебування у споруді, надавати їм необхідну допомогу.

Закриття захисно-герметичних та герметичних дверей сховищ, зовнішніх дверей ПРУ, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів командир (відповідальна особа) виконує за сигналом оповіщення про можливу небезпеку або, не чекаючи такого сигналу, після заповнення всієї місткості споруди. Люди, які укриваються, заповнюють сховище, після чого внутрішні двері закриваються. 

Вихід і вхід у сховище для проведення розвідки здійснюється через вхід із вентильованим тамбуром. Після повернення із зони забруднення у вентильованих тамбурах проводиться часткова дезактивація одягу, взуття, протигазів, верхній одяг залишається в тамбурі.

Прибирання та санвузли

Прибирання приміщень споруди проводиться двічі на добу. Насамперед здійснюється обробка санітарних вузлів, приміщень для встановлення виносних баків для нечистот, прибирання яких здійснюється за допомогою дезінфікувальних засобів. 

Після відвідання санвузлів (приміщень для виносної тари для нечистот) руки та взуття дезінфікуються відповідними засобами для дезінфекції.

У мішки, заповнені сміттям та відходами, додаються хімічні консерванти, дозволені для використання Міністерством охорони здоров’я України, у співвідношеннях до кількості відходів відповідно до рекомендацій, наданих виробником.

Заборони

Забороняється приносити легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі, приводити тварин.

У споруді забороняється курити, шуміти, запалювати без дозволу гасові лампи, свічки, не допускається пересування приміщеннями без особливої потреби, необхідно дотримуватися дисципліни, якнайменше рухатися.

Що потрібно мати людям

Населення прибуває до захисних споруд із засобами індивідуального захисту, дводобовим запасом продуктів у поліетиленовій упаковці (якщо їх закладення не передбачено в таких спорудах), а також найбільш необхідними речами.

Необхідно організувати позмінний відпочинок людей на місцях, обладнаних для лежання. Для повноцінного відпочинку дозволяється тримати в споруді або брати із собою легкі підстилки і невеликі подушки з поролону, губчастої гуми або іншого синтетичного матеріалу.

Вихід із споруди здійснюється в разі надходження інформації про відсутність небезпеки (після уточнення обстановки в районі споруди), а також у випадках вимушеної евакуації в порядку, встановленому командиром (відповідальною особою).

Корисні посилання

Наразі вінничани готують підвали багатоквартирних будинків, які можуть бути використані для тимчасового укриття у разі бойових дій. Визначити приміщення для укриттів у місті мають голови ОСББ. Таке рішення 9 лютого ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На сайті ДСНС виклали посилання про укриття на Вінниччині:

 

Читайте також:

ДТП біля «Набережного кварталу». Декілька екіпажів поліції блокували п’яного водія BMW

Збої в роботі «Приватбанк» та «Ощадбанк». Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ

Коментарі (13)
  • Maksim Mamchur

    Сказати, що я в ах..., це нічого не сказати... ДНС дуже "відповідально" поставилася до своєї роботи🤦‍♂️
  • Олег Шевчук

    "Курсаль"-це уже не бомбосховище?
  • Читач56

    нужно тщательнее с точными адресами доразработать карту Гугл, я посмотрел там нумерации мало без номеров дома, может и поетому размещение неправильно показывет ! и насколько я знаю то в защитных сооружениях которые розмещены на сайте могут укрыватся только люди которые роботают на том объекте ! Основное население укрывается в подвалах своих домов, Винницкая городская влада уже дала распоряжение привести в порядок все подвали для укрываемости населения !
  • Підтримка "МОСТ"

    Приватне акціонерне товариство "Вінницький завод Маяк" (14307771)



    Взагалі на карті не там стоїть, ДСНС не дуже відповідально зробили карту.

keyboard_arrow_up