Головні цифри 2018 року і нові розцінки судових зборів у одній таблиці

Головні цифри 2018 року і нові розцінки судових зборів у одній таблиці
  • Витрати людини, яка відстоює свої права у судовому порядку, залежать від розміру прожиткового мінімуму.
  • А оскільки цей мінімум збільшився з початку року, то і судові розцінки стали більшими.
  • Скільки за роботу служителів Феміди та їх помічників доведеться платити вінничанам з 1 січня?
  • Зібрали у одній табличці нові цифри 2018 року, від яких проводять усі розрахунки.

Ставки судового збору міняються разом зі зміною розміру прожиткового мінімуму. Також на розрахунок судових витрат, як пояснюють правники, впливає ціна позову. З початку року прожитковий мінімум працездатного зріс до 1762 гривень (був 1600 гривень), то й судові розцінки стали вищі з 1 січня.

Також з початком цього року, законодавці встановили максимальні розміри судового збору, який треба сплатити за подання заяв майнового характеру у цивільному та адміністративному судочинстві. Досі максимальної межі не було. Тепер вона складає 1,5% ціни позову, але не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Збільшилися ставки судового збору за подання апеляційних та касаційних скарг на рішення суду. Такі зміни, за словами юриста Андрія Бонарчука, мають зменшити кількість необґрунтованих та безпідставних апеляційних та касаційних скарг.

– І це стосується не лише оскаржень громадянами та суб’єктами господарювання, а й державними органами, – додає юрист. – Деякі держоргани узагалі виключили з «пільговиків» зі сплати судового збору. Наприклад, Пенсійний фонд та Фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття і соцстрахування. Тепер вони сплачуватимуть судовий збір на загальних підставах.

Відео дня

А чи змінили розцінки на отримання судових документів, копій, дублікатів рішень тощо? Авжеж, якщо ці ставки судових зборів прив’язані до прожиткових мінімумів та мінімальної зарплати. Тож за кожний листок копії судового документа тепер треба платити щонайменше 5,30 гривні (0,003 відсотка розрахункового мінімуму).

Редакція зібрала нові цифри 2018 року, які стали чинними 1 січня, в одну табличку. У ній також вказуємо, як мінятимуться мінімуми протягом цього року. Закріплені за ними судові ставки – уже підраховані, тобто переведені у гривні.

Читайте також: 

Одне питання. Якщо потрібна допомога юриста, то де знайти безплатного?

Чи кожен вінничанин може дозволити собі адвоката? Ціни на послуги захисників
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up