Допомога переселенцям: «Вартові турботи» роздали понад 17 тисяч пакунків

Допомога переселенцям: «Вартові турботи» роздали понад 17 тисяч пакунків
  • Команда ГО «Полум’я надії» відома в Вінниці, як «Вартові турботи».
  • В пункті допомоги для ВПО люди можуть отримати: постіль, білизну, речі, ліки, гігієнічні засоби, продукти харчування.
  • Волонтери-добровольці об’єднались до допомоги людям, які тікають від війни у Вінницю. Наразі до команди долучаються й самі переселенці, чиє серце прагне перемоги.

Пункт допомоги переселенцям працює в ТРЦ «Мегамол», 1 поверх біля ескалатору з понеділка по п’ятницю 10.00-17.00. Там надають продукти, засоби гігієни, одяг.

— Наша ініціативна група має досвід волонтерства більше 20 років, але офіційно працюємо з 2015 року. За цей час ми створили потужні осередки допомоги вразливим категоріям населення. Маючи досвід надання допомоги людям в кризовому становищі, з початку війни ми надавали відповідь на актуальні потреби громади: годували ВПО на вокзалі, надавали укриття та притулки, евакуювали жінок і дітей за кордон, розвозили гуманітарну допомогу у гарячі точки, — розповідає координатора ГО «Полум’я надії» Ганна Чернікова.

Відео дня

За її словами, наймасштабнішою програмою став пункт допомоги ВПО з гарячих точок. За 56 робочих днів допомогли переселенцям 17 419 разів.

— Щодня чуємо зворушливі історії цих людей та бачимо їх сльози. Раді, що можемо допомагати їм не тільки добрим словом та підтримкою, а й їжою, одежою, ліками, засобами гігієни. Хочемо, щоб перемога прийшла як найшвидше. І віримо, що наші спільні дії наближають цей день, — зазначає вінничанка.

Громадська організація продовжує допомагати людям з вразливих категорій: особам із інвалідністю, сім’ям СЖО, кризовим та багатодітним сім’ям та працюємо у співпраці з Вінницькою міською радою, Департаментом соціальної політики ВМР, Вінницьким міським центром соціальних служб, іншими закордонними та украіннськими благодійними фондами. В тому числі з «UNHCR Ukraine - Aгентством ООН у справах біженців в Україні», волонтери реєструють ВПО для отримання фінансової допомоги.

Для довідки: 0 (63) 713 39 12

Читайте також:

Вінничанам радять купити FM-приймач на батарейках для екстрених ситуацій

Цей день, 27 травня. Яке сьогодні свято, історія, заборони і прикмети

Коментарі (3)
  • Інна Грицюк

    Я надіюсь що в наших хватило мозгів документи перевіряти переселенців,бо судячи потому що я бачила,то там біженців менше чим на наших Вінницьких,просто жутко навіть дивитися на це.Хочеться щоб дійсно люди які потребують допомоги її получили.
  • Валентина Шевченко

    Потрібно телефон волонтерів, щоб допомогли зняти квартиру у м. Вінниця недорого на 1 - 2 місяць на 2 особи.
  • А що роблять в черзі за гуманітаркою молоді чоловіки?

keyboard_arrow_up