Залужний отримав у спадок від екс-вінничанина мільйон доларів і пожертвував їх на армію

Залужний отримав у спадок від екс-вінничанина мільйон доларів і пожертвував їх на армію
  • Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний отримав у спадок із США один мільйон доларів. Ці кошти він передав на потреби української армії.
  • Стало відомо, що спадок перейшов до Залужного від американця українського походження Григорія Степанця, який родом з Вінниці.

Про те, що Валерій Залужний отримав спадок від американця українського походження Григорія Степанця інформує видання The New York Times.

У пресслужбі ЗСУ підтвердили цю інформацію та зазначили, що кошти генерал пожертвував на Збройні сили України у січні.

Пан Степанець не був родичем Залужного, а спадок став символічним і досить несподіваним.

«Я все своє життя віддав Збройним Силам. І не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком. Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний всім, хто допомагає Збройним Силам України. І вдячний своїй родині за розуміння», — сказав Залужний.

Відео дня

Хто такий Григорій Степанець?

Григорій Степанець народився 1938 року у Вінниці. Після загибелі батька у Другій світовій війні, його з матір'ю евакуювали на Урал. Там сім'я голодувала.

До Вінниці повернулися після закінчення війни. Тут теж було буже важко. Вижили лише завдяки тому, що дядько, який воював та був поранений, ділився з ними військовим пайком.

Степанець здобув освіту, володів багатьма мовами, підтримував дисидентів та був під наглядом КГБ.

У 1989 році Григорію вдалося виїхати до США, передає ВВС. Там він почав працювати в Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, розробником програмного забезпечення. Разом з іншим розробником програмного забезпечення вони винайшли патент, переданий Microsoft на декодування кодів даних змінної довжини.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Коментарі (9)
  • Світлана Тимошенко

    Прям як в кіно, фантастіж
  • Мельничук Андрей

    Блін, деж мої спадкодавці? Батьківщина перейшла у спадок, так створили такі податки, на землю, що подумую відмлвитись, може на користь якихось чинуш, а вдруг також окажуться - благодійниками...
  • Ніна Владимирець

    Нічого собі!
    То я з Вінниці, а спадок Залужному.
    Валерію Федоровичу, діліться....
  • Сергей Рудой

    Оце да, нереально просто.

keyboard_arrow_up