Юні волонтери з Вінниці наліпили 30 кг вареників для бійців на фронті

Юні волонтери з Вінниці наліпили 30 кг вареників для бійців на фронті
  • У центрі професійної реабілітації «Поділля» діти та підлітки з волонтерського загону ліпили вареники  для захисників.
  • Захід організували Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб та департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

До ліплення вареників долучились волонтери від найменших до старших. Спільними зусиллями вдалося наліпити 30 кг вареників з картоплею та капустою. Згодом кухарі центру реабілітації «Поділля» відварили вареники, обсмажили сало та цибулю та заправили ними страву.

— Незалежно від віку українці єднаються заради спільної мети. На таких заходах ми розуміємо, що діти не шукають виправдань, вони завжди шукають можливості. Юні волонтери розуміють, що допомога військовим є дуже важливою, — зазначає депутатка Вінницької міської ради, координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілія Дишкант.

Відео дня

Найменшому волонтеру Артуру, який брав участь у заході — 7 років. Ліпив вареники і дев'ятирічний Влад, тато якого служить у війську. Хлопці вже не вперше роблять вареники, раніше допомагали мамі та бабусі. Поряд з ними працює їхня юна колега по волонтерському загону — 12-річна Кіра.

— Наші військові знаходяться далеко від дому. Сьогодні ми власноруч робимо вареники, щоб почастувати Захисників і Захисниць домашньою їжею. Так вони будуть знати, що їх люблять і чекають вдома, — каже юна волонтерка.

Діти розповіли, що вже не вперше долучаються до волонтерської справи: плетуть сітки, беруть участь у благодійних заходах, роблять окопні свічки. Найменші — передають на фронт малюнки. Старші, як наприклад 17-річний Ілля, допомагають розвантажувати вантажівки з необхідними речами, збирають коробки з продуктовими наборами для допомоги українцям з окупованих територій.

— Акцію «Вареники для ЗСУ» придумали учасники волонтерського загону. Раніше ми всі разом плели сітки. Цього разу з любов’ю ліпили вареники для Захисників і Захисниць, які на лінії фронту захищають Україну. Кожному волонтеру, який брав участь в акції, партнери заходу вручили солодкі сюрпризи, щоб висловити їм вдячність за допомогу та заохотити їх, — розповіла директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

У заході брали участь волонтери благодійного фонду «Sota help». Як повідомила засновниця фонду Альона Скалецька, зліплені дітками вареники поїдуть на схід. Разом з варениками волонтери передадуть окопні свічки й продукти харчування: консервацію, сухі супи, мінеральну воду, макарони швидкого приготування, солодощі, каву, чай та інше.

Вареники, зліплені спільними зусиллями, передали волонтерам з Громадського об’єднання волонтерів та учасників бойових дій у Вінницькій області — Світлані Казьмірчук, Михайлу Палевському та Дмитру Меснянкину.

Саме вони відвезуть вареники на передову.

 

Читайте також:

Вінницький другокласник передав на підтримку ЗСУ близько 35 тисяч гривень

Утворили «блокпост» і збирають кошти для ЗСУ: як дівчатка з Вінниччини стали волонтерками

Маленьких внесків не буває. Зібрали десять волонтерських організацій, яким можна довіряти

Коментарі

keyboard_arrow_up