Вінниця передала бійцям спецпідрозділу «KRAKEN» 20 FPV-дронів

Вінниця передала бійцям спецпідрозділу «KRAKEN» 20 FPV-дронів
  • Вінницька обласна військова адміністрація передала бійцям спецпідрозділу ГУР МО «KRAKEN» 20 FPV-дронів.
  • Бойові «пташки» допоможуть знищувати ворога на передовій.

Для підтримки бійців спецпідрозділу «KRAKEN» Вінницька обласна військова адміністрація передала військовим 20 FPV-дронів. 

— Ми й надалі будемо робити все від нас залежне, аби якомога більше таких «пташок» відправлялись на фронт, адже вони зберігають життя українських військових та знищують окупантів, — відзначив Сергій Борзов. 

Відео дня

Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України «KRAKEN» наводить справжній жах на окупантів. Він вже став «страшилкою» в російській пропаганді, а все через свою успішність на фронті. Бійці спецпідрозділу звільнили не один населений пункт на Харківщині, в тому числі такі міста як Балаклія та Куп'янськ. До того ж, підрозділ є розвід-диверсійним, тому проводить складні військові операції і працює в тилу ворога.

Сам окремий розвід-диверсійний підрозділ «KRAKEN» ветерани «Азову» і добровольці сформували у березні на базі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Свою першу операцію спецпризначенці провели 25 березня, коли звільнили село Вільхівка і ударно-штурмовими діями нейтралізували стратегічний задум армії рф, поставивши крапку у планах росіян у напрямку Харків-Чугуїв.

Сучасна війна — війна технологій. І чимало важливої роботи на полі бою виконують дрони. Українські військові щохвилини борються з російськими окупантами і не дають їм відбивати втрачені позиції. Одну з важливих ролей у цьому протистоянні відіграє техніка. Дрони вкрай ефективні на полі бою у ліквідації противника та його техніки. Вони економічно набагато дешевші, ніж певні вогневі засоби.

FPV-дрони — універсальна річ, оскільки його можна відносно легко переобладнати для вико­нання різних завдань: скид боєприпасів на ворожі цілі чи застосовувати як дрон-камі­кадзе. FPV-дрони дещо дешевші, ніж розповсюдже­ніші зараз квадрокоптери типу Mavic, тому їх не так «боляче» втрачати як дорожчі дрони.

Окрім цього, використовуючи підсилювачі потужності або потужніші передавачі, мож­на здійснювати польоти на більшу відстань, а значить — бачити далі. На відміну від «мавіків», FPV-дрони, що об­ладнані спеціальними передавачами, здатні літати в умовах, коли сигнал глушиться во­рожим РЕБ (у FPV зазвичай немає GPS-моду­ля та функції автопілота).

 

Читайте також:

«Листи від рідних — це мої обереги»: історія аеророзвідника з бригади «Червона Калина»

Повісток справді не роздавали. Як у Вінниці пройшов ярмарок військових вакансій від ТЦК

Коментарі

keyboard_arrow_up