У вінницькому пивному барі провели благодійний аукціон. Усі отримані на ньому кошти передадуть ЗСУ

У вінницькому пивному барі провели благодійний аукціон. Усі отримані на ньому кошти передадуть ЗСУ
Фото з архіву організаторів
  • Участь у торгах взяло кілька десятків вінничан та вінничанок. Присутнім пропонували придбати колекцію крафтового та лімітованого пива. Усього близько півсотні лотів. 

Вінницький колекціонер пива Роман Горін передав хлопцям з бару Propaganda частину своєї колекції, аби останні спустили її з молотка на благодійному аукціоні. 

«Чекаємо вас усіх і надіємось, що в кінці дня, у вас буде смачне пиво, а у ЗСУ — трішки додаткових тисяч на "смерть ворогам"», — писали в анонсі події організатори. 

У підсумку прийшло близько тридцяти людей, ще частина охочих брала участь в аукціоні через соціальні мережі. 

Відео дня

На учасників чекало 49 лотів. Здебільшого, це було пиво, виготовлене з 2017 до 2021 роки: «Кисляки, квадріки, виморозки, бочкові витримки та інші смаколики, які ми всі так любимо». — пояснювали організатори. 

Правила аукціону були простими: оголошувалася стартова ціна лоту, частіше вона складала 100 гривень, а кожен новий крок від учасників означав +10 гривень до оголошеної вартості.

Втім, так було лише під час продажу перших кількох пляшок пива. Далі присутні починали торги від 1000 гривень, причому іноді вони навіть не цікавилися, що купують, так хотіли зробити свій внесок у перемогу України над росією. 

Пиво, що було розпродане на аукціоні

Чимало лотів пішли з молотка за понад дві тисячі, хоча їх стартова ціна була у двадцять разів меншою. Лоти-рекордсмени знайшли своїх власників за понад 4000 гривень. 

«Продано було все до останнього. За дві з половиною години аукціон зміг зібрати 78 460 гривень. А враховуючи наш нездоровий перфекціонізм, то у фонд Повернись живим піде 80 тисяч. Дуже дякуємо! Щасливі знати таких шикарних людей!» — після підбивання підсумків написали організатори. 

Читайте також:

Чи має ця людина якесь відношення до Вінниці? Тест про вулиці міста, які назвали на честь росіян

Вінничани, що безоплатно прихистили переселенців, отримають 450 грн на комуналку. Як це зробити?

Коментарі (5)
  • Лариса Колесник

    Хлопці,ви молодці!!!  Чудова ідея.
  • Roman Gorin

    до речі "причому іноді вони навіть не цікавилися, що купують" - був присутній онлайн і всі там всім цікавились, або знали точно, що це 😁

    Roman Gorin reply Roman Gorin

    Павло Гайдаржи кмк було як завжди - ті, хто були зацікавлені в конкретних лотах - ті на них і ставили, а в інших лотах масовка майже не брала участь

    Павло Гайдаржи reply Roman Gorin

    Роман Горін Я був також онлайн, і більшістю лотів ніхто не цікавився. Формат аукціону не передбачав такого.
  • Roman Gorin

    могли б і мене спитати. 😁

keyboard_arrow_up