У Калинівці студенти шиють ноші для евакуації поранених військових

У Калинівці студенти шиють ноші для евакуації поранених військових
  • У Калинівському технологічному фаховому коледжі пошили 80 безкаркасних нош для евакуації поранених.
  • Студенти старших курсів технологічного відділення допомагають розкроювати матеріал, тоді як майстри виробничого навчання, Алла Олексіюк та Олена Проскуровська, шиють ноші.

— Це дуже копітка і непроста робота, адже використовуємо цупку тканину, яку важко шити. Для цього потрібне спеціальне обладнання, спеціальні голки, які можуть прошити тканину, — розповідає директор Калинівського технологічного фахового коледжу Руслан Будяк. — Тому сам процес пошиття виконують майстри, а студенти допомагають їм.

Відео дня

З проханням про допомогу у виготовленні нош до керівництва коледжу звернувся депутат Калинівської міської ради Анатолій Сопін. Він же і забезпечив навчальний заклад необхідною тканиною та схемою пошиття нош, які використовують альпіністи. Працювати із міцним текстильним полотном було непросто, але і майстри, і студенти впоралися із поставленим перед ними завданням та пошили такі необхідні для українських військових ноші.

— Керівник нашого закладу — Руслан Будяк — активний волонтер й до волонтерської справи залучає усіх працівників коледжу та студентів. Ми постійно проводимо благодійні акції, збираємо кошти для потреб ЗСУ та наших випускників, які нині боронять рідну землю. Окрім цього наші студенти шиють спідню та постільну білизну для військових та для медичних закладів, які надають допомогу пораненим. З перших днів повномасштабної війни ми допомагаємо нашим захисникам і будемо робити це для нашої спільної Перемоги, — відзначила заступниця директора Калинівського технологічного фахового коледжу Ольга Печевиста.

 

Читайте також:

У Вінницькому ліцеї №29 батьки учнів та викладачі здали 18 літрів крові для поранених воїнів

У центрі болю та реабілітації «Прометей» лікують фантомні болі у поранених військових

Як відчула Вінниччина два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну? Хроніка

Коментарі (1)
  • Sergey Nabokov

    Це звісно чудово, але як ці студенти можуть чогось навчитися по своїм спеціальностям, якщо вони витрачають час на це? На мою думку, в наш час в Україні якість освіти на дуже низькому рівні. Я б рекомендував переїхати на навчання до Польщі. Саме там ви можете досягти усіх своїх цілей. Можу вам порадити чудовий сервіс, через який це можна зробити https://slavic-center.com.ua/

keyboard_arrow_up