На благодійному концерті у Барі зібрали кошти для «батальйону утеплення»

На благодійному концерті у Барі зібрали кошти для «батальйону утеплення»
  • У Барі за допомоги незрячих провели благодійний концерт «Стрінемося на стрітення».
  • Він пройшов  у рамках проєкту «Створення гуманітарного хабу на базі простору артреабілітації «Театр Рівності».
  • Ним опікуються громадська організація «Барський міський художній аматорський театр» спільно із Барською первинною організацією Українського товариства сліпих та ГО «Веремія».

На сцені виступали як звичайні актори, так і незрячі артисти «Театру Рівності». На завершення члени Барської територіальної організації УТОС отримали гуманітарні набори (продукти і засоби гігієни). Вони були закуплені за грантові кошти.

Також учасники благодійного заходу зібрали понад 4400 гривень для «батальйону утеплення». Там акумулюють допомогу і в’яжуть речі для бійців ЗСУ; передали на фронт вже чотири вантажі. Планується, що на зібрані на благодійному концерті кошти закуплять матеріали для створення теплого в’язаного одягу для військових.     

Відео дня

— Наша громадська організація із 2022 року співпрацює із Барським осередком товариства незрячих. З того часу діє проєкт «Театр Рівності». Там грають актори-аматори із порушенням зору. За три роки проєкт активно розвивається, ми створили низку творчих робіт. Регулярно здобуваємо Гран-прі та посідаємо призові місця на Всеукраїнських і міжнародних конкурсах, — сказав директор Барського міського художнього аматорського театру Роман Григор’єв.  

Після широкомасштабного вторгнення РФ у очільників Барського театру виникла ідея розширити свою гуманітарну місію. Аби допомогати не лише своїм незрячим акторам, але й всій спільноті Барського осередку УТОС.

 — Ми написали грантовий проєкт, подали його до різних донорів (спільно із первинною організацією із місцевим підприємством незрячих). В результаті  отримали фінансування у благодійній організації «Фонд родини Загорій» (Zagoriy Foundation),  —  повідомив  Роман Григор’єв.

Читайте також:

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Півсторіччя на шкідливому виробництві. Олександр Пеко не йде з роботи, бо «немає заміни»

Коментарі

keyboard_arrow_up