З Вінниці до Балаклії знову відправили черговий гуманітарний вантаж

З Вінниці до Балаклії знову відправили черговий гуманітарний вантаж
Вінниця відправляє в деокуповану Балаклію черговий гуманітарний вантаж
  • З Вінниці доправили до деокупованого міста-друга Балаклії черговий гуманітарний вантаж.
  • У ньому індивідуальні бокси для дітей, велосипеди, мобільні телефони, куртки, генератори, музичні інструменти, а також мистецькі проекти.

Як повідомляє Вінницька міська рада, для підготовки до нового виїзду в Балаклію, вінницькі волонтери із центру «Шахіна», «Гармонія», «Піч», на початку січня оголосили акцію «Від дитини до дитини». Планували зібрати тисячу адресних коробочок із допомогою для діток Балаклії. Вдалося сформувати 1 300 пакунків.

— Ці бокси є індивідуальними. Сформовані за гендером та віком. Зібрані вінничанами – і дітками, і навчальними закладами, і різними організаціями. Паралельно нам просто приносили гроші на солодощі, і ми вже самі формували коробочки, — говорить координаторка проєкту «Вінниця-Балаклія», співзасновниця волонтерського центру Шахіна Олена Стеценко.

Відео дня

Кожна коробочка має різний вміст: іграшки, солодощі, канцелярія, дитячі речі та інше.

Окрім індивідуальних боксів для дітей, зібрали також велосипеди, мобільні телефони, куртки, генератори. Культурна спільнота Вінниці разом із департаментом культури міської ради зібрали музичні інструменти для музичної школи Балаклії, яку росіяни розграбували.

Також вінничани планують представити в Балаклії концертну програму, аби культурно зблизити міста центру та сходу. Вінницькі актори покажуть виставу “Про мрію, яку не можна зраджувати”, виступлять також музиканти, викладачі проведуть урок української мови.

— Моральний стан балаклійців є не найкращим, тому з цим нам також треба працювати і підтримувати їх, — додає Олена Стеценко.

Вінницька міська рада забезпечила трансфер гуманітарного вантажу.

Провести атракції у Балаклії вінничани планують цього тижня. Коли саме — не уточнюють задля безпеки, адже Харківщина є прифронтовим регіоном.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

Довідка

З жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для Балаклії в рамках проєкту «Разом!», який заснував «Культурний десант» на чолі зі співаком Колею Сергою.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій «Шахіна», «Гармонія», «Піч», «Подільська громада» та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала субвенцію з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді в сумі 10 млн грн.

9 грудня до Балаклії від вінничан поїхав черговий гуманітарний вантаж.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Окопні свічки, вітальні листівки та малюнки передали на передову від вінницької малечі

«Не вірю, що у Вінниці буде краще, як у Бахмуті». Враження волонтера від спілкування у місті-фортеці

Коментарі

keyboard_arrow_up