Вінниця передала військовим автомобілі, які допоможуть знищувати «шахеди»

Вінниця передала військовим автомобілі, які допоможуть знищувати «шахеди»
  • Позашляховики переобладнають у «ловців шахедів», завдяки чому військові зможуть активно працювати та збивати ворожі БпЛА.

Вінницька громада передала українським військовим ще чотири нових позашляховики, які будуть переобладнані під мобільні ударні та вогневі установки.

Ці автівки призначені для допомоги бійцям на найгарячіших ділянках фронту, зокрема на Харківському, Донецькому та Придністровському напрямках.

Відео дня

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, позашляховики будуть використовуватись мобільно-вогневими групами для боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами, які становлять значну загрозу для об'єктів критичної та цивільної інфраструктури.

— Загалом ми вже передали військовим 25 автомобілів. Це вже друга партія, — розповів Сергій Моргунов. — Зараз триває тендерна закупівля ще 10-ти позашляховиків, а також ФПВ-дронів, Мавіків 3Т, тепловізорів та іншого обладнання. На цю допомогу ми вже витратили близько 500 мільйонів гривень.

З початку повномасштабного вторгнення росією в Україну Вінницька громада надає підтримку 35-ти військовим частинам. Окрім автомобілів, міська влада також передає військовим спецобладнання, таке як тепловізори, прожектори та безшумні зарядні пристрої.

Один з військовослужбовців, який отримував ключі від нового позашляховика, подякував вінничанам за допомогу.

— Це дуже своєчасна допомога для наших побратимів, — сказав він. — На ці позашляховики ми встановимо озброєння і будемо збивати ворожі «шахеди». Нам таких машин дуже не вистачає. На жаль, на фронті автівки часто стають розхідним матеріалом, але краще, щоб розхідним матеріалом були саме машини, а не людські життя.

 

Читайте також:

Курс «Управління БПЛА»: як у Вінниці навчають збирати FPV-дрони та керувати ними

Вінницький ліцей №27 провів найбільше ярмарків та зібрав рекордну суму для ЗСУ

Коментарі (4)
  • Юрий Живаго

    о чем этот пиздеж. Бумеры они дадут солдатам.
  • Юрий Матвийчук

    😅😅😅
  • Георгій

    А їздитимуть на них "отци" - командири.
  • _Lu

    От саме Вінниця передала, а не як закидають Моргунов передав авто👎

keyboard_arrow_up