Вінницька лікарня отримала спеціальне обладнання для реабілітації

Вінницька лікарня отримала спеціальне обладнання для реабілітації
  • Один з міських медичних закладів отримав спеціальну систему підвісної терапії для реабілітації.
  • З Німеччини до України його привезла вінничанка Ольга Штромбергер.

Останні 18 років Ольга Штромбергер проживає у невеличкому містечку Гревен. Щоб закупити спеціальне реабілітаційне обладнання, разом з іншими небайдужими вона організувала благодійний ярмарок. Під час заходу співали українські пісні, пригощали відвідувачів українськими національними стравами. Так вдалося зібрати кошти на систему підвісної терапії Redcord Workstation III professional.

— Вінниця є містом-партнером Мюнстера. Моє містечко Гревен знаходиться неподалік Мюнстера. І яке місто не візьми, всюди є активна українська громада, яка весь час щось робить. Нам було також важливо згуртувати людей, які приїхали до Німеччини, — розповідає Ольга. — Ми контактували з представниками вінницької міської влади, зокрема з заступницею міського голови Галиною Якубович. Зрозуміли, чим можемо допомогти. Домовилися, що купимо тренажер для реабілітації. І коли вже влаштовували благодійний ярмарок, то німці точно знали, на що віддають свої кошти.

Нині у цьому міському медичному закладі проходить реабілітацію 38 військових і цивільних пацієнтів. Профільне відділення створили понад рік тому, адже побачили необхідність у збільшенні кількості місць, де б пацієнти змогли отримувати необхідну медичну допомогу.

Відео дня

— Напрямок реабілітації сьогодні є надзвичайно затребуваним. Відділення має 40 ліжок,зараз тут перебуває 38 пацієнтів. Тому відділення реабілітації буде й надалі розвиватися і оснащуватися новими ефективними апаратами та методиками для відновлення здоров’я людей, — відзначає директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Нагадаємо, раніше місто-партнер Мюнстер передало для реабілітаційного відділення міської лікарні сучасні тренажери та інші засоби для реабілітації.

 

Читайте також:

У центрі болю та реабілітації «Прометей» лікують фантомні болі у поранених військових

Контакт з тваринами та інноваційне крісло. Розповідаємо про центр реабілітації ветеранів

Коментарі (5)
  • МС

    Сама проходила там  рік назад реабілітацію. Чудовий молодий колектив. Хлопці, що працюють у кабінеті реабілітації просто умнічки. Велику справу роблять. Вони і свої кошти вклали у створення кабінету ("клітка" 😁хто знає).
    Окремо дякую Денису, врятував руку.
    Вітаю колектив з обновкою)
  • Яна

    Дякуємо, Олічка.І всім причетним.
  • Георгій

    За ті гроші що деякі лікарі деруть з хворих можна було б не одну таку систему придбати.

    МС reply Георгій

    От там якраз, не деруть гроші. Не ображайте і не знецінюйте роботу персоналу.
  • Channel

    Хоч якісь добрі новини

keyboard_arrow_up