Українець Ігор Вітенько допоміг зібрати благодійний вантаж із Бельгії

Українець Ігор Вітенько допоміг зібрати благодійний вантаж із Бельгії
  • Вінниця вкотре отримала гуманітарну допомогу від іноземних друзів та партнерів.
  • Цього разу благодійний вантаж із Бельгії допоміг зібрати українець Ігор Вітенько, який є експертом з лікування важких ран в академічній клініці в Ґенті (Бельгія).

Серед вантажу сучасні електричні функціональні ліжка, ортопедичні та протипролежневі матраци, медичні меблі, засоби для реабілітації, медикаменти. Загалом — майже 40 тонн.

«Сьогодні ми розвантажуємо 2 великих вантажних автомобілі, а це майже 40 тонн допомоги — переважно медичні меблі, засоби реабілітації та догляду. Той ліжковий фонд й обладнання, які у нас є, розраховані на мирні часи й зараз потребують підсилення. Вантаж, який надійшов до Вінниці суттєво покращить умови лікування важких пацієнтів. Тому ці медичні меблі необхідні», — говорить директор Департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Відео дня

Майже 95% вантажу буде для потреб ШМД, також частина медикаментів піде на амбулаторний етап для забезпечення пацієнтів з певними хворобами.

«Щоденно майже 1000 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні. Тож потреба в медикаментах, перев’язувальних матеріалах дуже велика. Нам вдалось зробити 2-х місячний запас матеріалів та ліків, але якщо цей запас постійно не поповнювати, то він швидко буде використаний. Якусь частину матеріалів закуповуємо власними коштами, також отримуємо централізовано допомогу від держави, працюємо адресно з тими громадами та країнами, які відгукуються на потреби вінницької громади. Ми раді приймати допомогу від усіх», — наголошує Олександр Шиш.

«Ми щиро вдячні Бельгії та нашому другу Ігорю Вітеньку, який сприяв цій допомозі. Особлива подяка за госпітальні функціональні ліжка та мобільний транспорт. Це дасть нам можливість збільшити потужність закладу, дуже доречними будуть й медичні меблі, засоби догляду та реабілітації. Одразу все завозимо в ті палати, де це необхідно», — говорить медичний директор Міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Богдан Трохименко.

 

Читайте також:

У Вінниці переселенцям передали чергову допомогу від міжнародних організацій

Потерпілих або свідків воєнних злочинів просять фіксувати та надсилати докази

 

 

 

Коментарі (9)
  • Natalia Kogut

    Дуже дякую вам лікарі
    Божої благодаті
  • Наталья Ермолаева

    Главное чтобы эта помощь попала к адресата а не мародерам и торгашам
  • Маргарита Короткова

    привiт
  • Тетяна Блажко

    ЩИРО  ДЯКУЄМО

keyboard_arrow_up