«У Віки щодня судоми, але вона бореться за життя»: 11-річній дівчинці терміново потрібна допомога

«У Віки щодня судоми, але вона бореться за життя»: 11-річній дівчинці терміново потрібна допомога
  • Вікторія Павлік має важку форму ДЦП та впродовж майже всього свого життя вона бореться одразу з кількома важкими хворобами.
  • Зараз дівчинці потрібно пройти реабілітацію, яка коштує 45 тисяч гривень. Родина звертається до усіх небайдужих з проханням допомогти, адже самотужки таку суму вони вже не можуть зібрати. 

Вікторія Павлік не може ходити, час від часу у неї трапляються епілептичні напади та майже щодень її мучать судоми. У десять місяців Віці поставили діагноз: дитячий церебральний параліч, подвійна гепіплигія.

У п'ять років виявили когнітивну недостатність, симатоматичну епілепсію, субарахноїдальну кісту лобно-тім’яних ділянок обох півкуль головного мозку та внутрішню компенсовану гідроцефалію. 

Її мати Леся Павлік у розпачі та шукає підтримки у всіх небайдужих, щоб вилікували донечку. 

Відео дня

— Можливо, ці діагнози у Віки були з народження, але нам ніхто нічого не говорив. Коли Віка почала підростати, то я зрозуміла, що вона не розвивається, як інші малюки, — розповідає мати дівчинки. — А коли Вікторії виповнилося десять місяців, лікарі зібрали консиліум, і ми почули про страшний діагноз. 

Батьки збирали гроші на операцію в Ізраїлі у 2018-му, але Вікторії тоді погіршало і потрібно було терміново їхати на реабілітацію. Назбирати кошти на лікування так і не вдалося, але обов'язково мінімум раз на рік Віка має проходити реабілітацію. Проходять останні у Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна у Трускавці. 

— Після реабілітацій їй стане легше, судоми менше мучать і вона може більше рухатись, — каже Леся Павлік. — Одна реабілітація коштує 45 тисяч гривень, ми вже не знаємо, де ці кошти брати. Кожного місяця ми витрачаємо величезні кошти на препарати, які Віці потрібно приймати щоденно. Віка у нас така рухлива і щодня бореться за життя, попри все. Але без підтримки небайдужих нам не обійтись. 

Реквізити для допомоги: 

ПриватБанк

5168 7427 1002 1423

 

Читайте також: 

Чи можна застрахуватись від наслідків вакцинації? Приватні програми і державні гарантії

Школярі та вчителі мають пройти медогляд. Деталі про довідку та де її отримати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (540)
  • Катя Кохан

    ++++++++
  • Світлана Сулік

    +++++
  • Tamara Pidgorna

    +++++
  • Оксана Бойко

    +++++++((

keyboard_arrow_up