Після МРТ знову виявили метастази. Історія Юлі, яка намагається перемогти рак головного мозку

Після МРТ знову виявили метастази. Історія Юлі, яка намагається перемогти рак головного мозку
Юля Міськова
  • Дівчина чотири роки живе з діагнозом — рак. Одного разу Юля вже перемогла захворювання, але, на жаль, ненадовго.
  • Після повернення хвороби все лише ускладнилося: вона втратила здатність ходити, слух і має проблеми із зором. 

Зараз Юлі Міськовій 19 років. Наприкінці 2016-го дівчина занедужала. У неї були постійні головні болі та нудота. Батьки звернулися до дитячої обласної лікарні, де після обстежень лікарі запідозрили гідроцефалію, або водянку головного мозку. Направили до Ужгороду. Там вінничанці зробили операцію: встановили VP-шунт, який має виводити рідину з головного мозку в черевну порожнину. Результатами лікарі були цілком задоволені.

Однак після повторного проходження МРТ, в голові дівчини медики виявили пухлину. Невдовзі Юлю прооперували. Видалили вдалося лише частину пухлини. Гістологічні дослідження показали, що новоутворення злоякісне. Юлю знову поклали на операційний стіл, але повністю позбутися пухлини лікарям так і не вдалося. Батькам дівчини рекомендували розпочинати лікування хімією та променевою терапією. 

Відео дня

Наприкінця травня 2017-го Юля вирушила до Білорусі, де одразу пройшла вісім блоків хімії, а за півтора роки там же вона пройшла і променеву терапію — 32 сеанси. 

Повернувшись нарешті додому, дівчина почувала себе добре, відновлювалася від лікування, проходила планові дослідження, але після другого МРТ лікарі шокували Юлю та її близьких — рецидив. Рак повернувся з метастазами у спинний мозок. Для вінничанки розпочався ще один довготривалий етап лікування.

Близькі дівчини звернулися до турецьких лікарів, які радили аутотрансплантацію кісткового мозку info. Процедуру провели на початку липня 2018 року. Після цього Юля повернулася до України, проходила тут хімію і приймала ліки. Усі думали, що нарешті все добре, але після другого МРТ знову виявили метастазування. Юля продовжила приймати хімію.

— В травні цього року ми почали помічати, що Юля почала погано ходити. Через три тижні ходити вона повністю перестала. Метастаз стало настільки багато, що вони повністю перекрили їй поперековий відділ, — розподає сестра Юлі Христина Кроча. — Ми знову почали звертатися до клінік. Київські лікарі сказали, що для того, аби вона стала на ноги їй потрібна променева терапія саме на поперековий відділ. В кінці серпня промені закінчились. Ми чекали від них результатів, але вони не допомогли.

У вересні Юля почала недочувати. Чергове МРТ показало, що метастази з’явилися вже в шиї та голові. Згодом слух у дівчини зник повністю, на додачу почалися проблеми з зором, він став слабшати.

Всередині місяця батьки з Юлею терміново вилетіли до Туреччини, де знаходяться до цих пір. Юлі призначили шість блоків хімії, один вінничанка вже пройшла, другий має розпочатися 8 жовтня. 

— До хвороби Юля була життєрадісною і доброю, а зараз вона сильна і вірить, що зможе подолати цю хворобу. На жаль, ми давно з нею не говорили, адже вона мене не чує. Телефон їй також зараз важко тримати, та й через важкий стан їй зараз не до цього, — говорить сестра дівчини Христина. — У Туреччині нам виставили рахунок у 40 тисяч доларів. Завдяки небайдужим людям, нам вдалося зібрати 18 тисяч, не вистачає ще 22. За роки лікування ми витратили близько 100 тисяч доларів, грошей у нас більше немає, тому ми просимо, якщо маєте змогу допомогти Юлі, будь ласка, зробіть це. Без вашої допомоги вона не зможе отримати належного лікування

Реквізити для допомоги

ПриватБанк:
5168 7456 0438 1886
монобанк:
4441 1144 2209 0181
Мельникова Оксана (мама Юлі)
(096)555-87-94

Читайте також:

«Обізнаність — це знання, яке рятує життя», — що ви маєте знати про лімфому вже зараз

Мені діагностували рак! Що робити? (Практичні поради)

Коментарі (2172)
  • Олег Бараболенко

    +++++
  • Саша Шурик

    +++++++++++
  • Надежда Малышева

    +++++++++++
  • Людмила Фісун

    ++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up