Громада Вінниці передала прикордонникам безпілотний авіаційний комплекс

Громада Вінниці передала прикордонникам безпілотний авіаційний комплекс
  • Загалом Вінницька міська рада закупила 35 безпілотних авіаційних комплексів, з них 10 — ударного типу та 25 — розвідувального.
  • Військовим вже передали 31 такий комплекс.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Вінницька громада вчергове передала обладнання нашим оборонцям. Прикордонникам, які несуть службу на східному напрямку, відправили безпілотний авіаційний комплекс. Він допоможе нашим Захисникам розвідувати території та завчасно виявляти окупантів.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, передачі для військових відбуваються регулярно, адже з запитами по допомогу вони звертаються чи не щодня.

— Прикордонний загін вже отримував допомогу від Вінницької міської ради та нашої громади. Це були хімічні грілки та тепловізори. Всі вони працюють. Наразі вже 25 військових частин отримали допомогу від Вінниці. Ця робота буде тривати. У бюджеті передбачені кошти на такі потреби. Загалом Вінницька міська рада закупила 35 безпілотних авіаційних комплексів, з них 10 — ударного типу, 25 — розвідувального. Вже 31 такий комплекс передали військовим, — додав заступник міського голови.

Відео дня

Все обладнання, як і засоби обігріву — українського виробництва. Це дуже важливий фактор, бо таким чином громада підтримує і військових, і економіку.

Офіцер-прикордонник розповідає, що подібними розвідувальними комплексами вже користувалися. Відзначає, що за характеристиками український виробник не поступається іноземним аналогам.

— Ми будемо використовувати його за призначенням: проводити аеророзвідку для виявлення живої сили, складів боєприпасів тощо. Щоб ефективніше відпрацьовувати завдання, нам часто доводиться підлаштовуватися до змін, тому звертаємося до виробників таких приладів, щоб вони підкоригували функціонал, змінили частоти… Ніхто ніколи не відмовляв в цьому, — розповів прикордонник.

 

Читайте також:

Залишилося сім днів, аби підписати петицію про присвоєння звання Героя Вадиму Сокровіщуку

«Я зробив те, що мав би зробити кожен чоловік». Незламний: втратив зір на війні, але каже, що щасливий

Коментарі

keyboard_arrow_up