«Дайте можливість попрощатися з дітьми!» Збирають гроші на останнє бажання важкохворої вінничанки

«Дайте можливість попрощатися з дітьми!» Збирають гроші на останнє бажання важкохворої вінничанки
  • Містяни збирають кошти для здійснення останнього бажання вінничанки, якій лікарі діагностували невиліковну стадію хвороби. Потрібно чимшвидше зібрати чималу суму для транспортування її до Вінниці, де вона зможе попрощатися з дітьми та побути вдома. 

Два роки тому вінничанці Ользі Куцій діагностували рак нирок четвертої стадії. Понад рік вона лікувалася в Україні, але була змушена поїхати до Німеччині. Однак і там лікування не дало бажаних результатів, стан жінки погіршувався. 

Нещодавно медики виявили метастази у голові, а потім у легенях. Після проведення низки досліджень німецькі лікарі повідомили Ользі, що допомогти вже не зможуть і констатували, що жити їй залишилося недовго. 

Чоловік Ольги довгий час не міг виїхати за кордон, як опікун. Однак нещодавно йому вдалося зробити це, на жаль, коли стан дружини був уже надзвичайно важким. Зараз він поряд з нею у Німеччині. 

Відео дня

Про ситуацію з вінничанкою та її останнє бажання ми дізналися від близької подруги родини Анни, яка опублікувала про це допис. Дівчина написала, що вони з іншими друзями сім'ї відкрили терміновий збір «на останнє бажання». Ми зв'язалися з Анною та попросили розповісти про ситуацію більше. 

— Лікарі сказали, що шансів на одужання вже немає. Скільки у неї лишилося часу не кажуть, але його небагато, — розповідає Анна. — Зараз мама моєї подружки на апаратах. У неї лишилася одна мрія — повернутися додому. Вона каже: «Поможіть! Я дуже хочу встигнути приїхати! Дайте можливість попрощатися з дітьми!»

В Ольги є чоловік, онук та двоє дорослих дітей: донька та син. Через заборону виїзду за кордон, останній не може виїхати до неї в лікарню. Тому родина та близькі збирають кошти на транспортування Ольги до Вінниці. Для цього потрібно пройти ще одну хімію, яка має допомогти перенести довгу дорогу, оплатити вартість оренди реанімобіля та медичний супровід. 

Остаточний рахунок німецькі лікарі ще не виставили, але сказали, що вартість коливатиметься від 10 до 20 тисяч євро (400-800 тисяч гривень). Усе залежатиме від стану пацієнтки, кількості медичних працівників, які її супроводжуватимуть й допомоги, яку вони у разі необхідності надаватимуть.

Наразі стан жінки дуже важкий. З легень постійно відсмоктують рідину, яка там накопичується. Одна з легень відмовила. Лікарі кажуть, що Ольга може лишитися в їхній лікарні, їй нададуть якісну паліативну допомогу, але вінничанка хоче додому. 

Анна каже, якщо мама її подруги помре в німецькій клініці, оформлення усіх необхідних документів та репатріація тіла в Україну стануть ще одним тягарем для родини. Збільшиться й вартість послуг. 

— Впродовж двох років родина витратила дуже багато грошей на лікування. Вони лишилися «голі-босі». Ми, друзі сім'ї, також допомагали, хто чим міг. Робимо це й зараз. Станом на сьогодні (8 лютого, — авт.) ми зібрали приблизно 200 тисяч гривень. Цього недостатньо. Тому ми просимо долучитися усіх небайдужих, — продовжує Анна. — Ольга почула, що їй сказали лікарі. Їй важко було прийняти таку реальність. Але вона ні про що не просить. Хоче лише приїхати додому та попрощатися. 

Допомогти вінничанці здійснити своє останнє бажання можна переказавши посильну для вас суму на монобанку (ПОСИЛАННЯ) або на картку: 

  • 5375411214649829

У разі виникнення питань, ви можете звернутися до Анни, написавши їй в Інстаграм.

Читайте також:

У Вінниці команда хірургів видалила металевий уламок з серця пацієнта

Найбільше хворих на грип у Вінниці та двох районах області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Лида Острижнюк

    +++++++
  • Ірина Малкова

    +
  • Татьяна

    А що немає в нас заможних депутатів,які піаряться  на копійках де тільки можна та піти з журналістами до них?Невже не знайдеться людей,що допоможуть виїхати сім'ї щоб забрати жінку додому?
  • Ольга

    Через заборону виїзду за кордон чоловік не може попрощатися з помираючих дружиною. Це просто нонсенс якийсь. Правляча що виїжджає куди хоче і коли хоче. А людина не може сказати до побачення коханій дружині

keyboard_arrow_up