Адреси волонтерських центрів, до яких вінничани можуть приносити гуманітарну допомогу

Адреси волонтерських центрів, до яких вінничани можуть приносити гуманітарну допомогу

У Вінницькій громаді працюють різні центри збору гуманітарної допомоги для військових, тероборони та біженців. Сюди можна приносити продукти харчування, теплі речі, медикаменти та ковдри. Волонтери сортують всю гуманітарну допомогу, щоб її можна було швидко передати тим, хто потребує.

«З перших днів війни волонтерські центри активно працюють. Вінничани долучаються до збору продовольчих та непродовольчих товарів. Дуже допомагають волонтери та вінницький бізнес. У такий важкий для України час і звичайні люди допомагають хто чим може», — говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

До волонтерського центру, що на вул. Соборній, 68 (колишній кінотеатр Коцюбинського) просять приносити медикаменти, побутову хімію, засоби гігієни, в тому числі для малюків. За наявності - дитяче харчування для немовлят.

А у приміщенні Центру «Гармонія», що на вул. Винниченка, 5 - продукти харчування та теплий чоловічий одяг. Також допомогу приймають за адресою вул. Єрусалимка, 8. Тут розміщується Ветеранський простір. Сюди просять приносити медикаменти, цукор, чай, каву та цукерки. Гуманітарну допомогу в цьому центрі збирають для військових.

Відео дня

Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат» (вул. Театральна, 15), теж перетворився на волонтерський центр. Тут збирають продукти харчування та медикаменти.

Крім того, теплі речі, продукти харчування, постільну білизну та ковдри можна приносити у Вінницьку початкову школу №5 (вул. Богдана Ступки, 18), Вінницький ліцей №6 (вул. Стрілецька, 12), Вінницький ліцей №31 (вул. Богдана Ступки,13). Все це потрібно для біженців, які приїздять до Вінниці.

Також працює волонтерський центр у «Плеяді», що на вул. Хмельницьке шосе, 7. Тут збирають допомогу для воїнів ЗСУ: каремати, спальні мішки, аптечки, рації, берці, гумові чоботи, розгрузки, каски, бронежилети, підшоломники, скотч (жовтий, зелений, синій), тканина міцна темного кольору, ліхтарики, радіостанції, павербанки, батарейки (пальчикові та міні пальчикові), переноски. Крім того, можна приносити й інструменти: електродрилі, «болгарки», домкрати, комплекти ключів для ремонту автомобілів, викрутки, компресори 50-100 л, генератори, електричні кабелі, штикові та підборні лопати, бензопили, молотки, кувалди, сокири. Можуть вінничани приносити в центр і деякі продукти харчування: олію, борошно, сухі пайки, воду в заводській упаковці, цигарки. Домашню консервацію та іншу продукцію власного приготування не приймають.

У центрі для ЗСУ також можна приносити одяг: термобілизну, бафи, шапки, теплі куртки, флісові светри, бушлати, костюми польові, тактичні рукавиці, спідню білизну, шкарпетки та засоби гігієни.

Потреби змінюються щодня, тому прохання слідкувати за новинами.

Команда RIA/20minut.ua зібрала і перевірила повідомлення вінничан про волонтерську допомогу.

У цій публікації знайдете актуальні оголошення про потреби в теробороні, у лікарнях, в пунктах прийому біженців і не тільки. Також — пропозиції мешканців Вінниці допомогти захисникам у військовий час. Матеріал постійно оновлюється.

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

 

Читайте також:

Гроші з банківських карток тепер можна знімати в касах супермаркетів

 Кабінет Міністрів України перезавантажує «гарячу лінію». Куди телефонувати?

Коментарі

keyboard_arrow_up