Конкурс «Рецепт паски надсилай, борошно та міксер від ТМ Зерносвіт вигравай» завершено! Вітаємо переможця та учасників
  • access_time 24 березня 2025

1 місце - Сергій Михальчук, отримує міксер планетарний Tefal

Всіх учасників конкурсу запрошуємо до редакції новинного сайту 20 хвилин за адресою вул. 600-річчя, 1, IT Park M9. Телефонуйте: (097) 292-74-37, Альона. 
Чекаємо вас 16-18 квітня з 10.00 до 17.00. 


Дорогі читачі!

Світле свято Великодня вже зовсім близько, а це означає, що час готувати смачні та ароматні паски! Ми раді оголосити про старт нашого конкурсу «Рецепт паски надсилай, борошно та міксер від ТМ Зерносвіт вигравай»! Запрошуємо вас поділитися своїми перевіреними рецептами пасок, які стали справжнім сімейним скарбом. 

Ваша участь — це не лише можливість продемонструвати свої кулінарні таланти, а й шанс отримати приємні подарунки! Кожен учасник конкурсу отримає 1 кг борошна від ТМ Зерносвіт, а рецепт, який набере найбільшу кількість голосів, виграє чудовий міксер — незамінний помічник на кухні!

Не забудьте прикріпити до свого рецепту фото готової паски, адже ми хочемо побачити ваші шедеври! Давайте разом створимо атмосферу свята, обмінюючись смачними ідеями та натхненням. Чекаємо на ваші рецепти до 13 квітня 2025 року. Нехай ваша паска стане зіркою святкового столу!

Для того, щоб завантажити фотографію, треба натиснути синю кнопку "Взяти участь". Далі відкриється форма, за допомогою якої можна завантажити світлину, рецепт та свої дані.

Стартуємо 27 березня. З цього дня приймаються світлини та рецепти на конкурс. Завантажити їх можна до 13 квітня 2025 року. 
Голосування розпочнеться 31 березня і триватиме до 23:59 15 квітня 2025 року.

16 квітня відбуватиметься перевірка переможця на факт накрутки голосів та привітання з перемогою. 
16-18 квітня видача борошна ТМ Зерносвіт усім учасникам.

Як проголосувати

Щоб проголосувати за світлину, яка сподобалося найбільше, необхідно авторизуватися на сайті,  обрати свого фаворита та натиснути на кнопку «Проголосувати». 

Детально про правила участі у фотоконкурсі читайте тут 

Звертаємо увагу: ваша світлина потрапляє на конкурс не одразу, а після модерації (перевірки відповідності змісту фото до конкурсу) адміністратором сайту.

Учасники, які вже здобували перемогу в попередніх конкурсах, можуть знову подавати заявки, але протягом шести місяців не матимуть можливості виграти приз. 

  • ...
    remove_red_eye 850
    thumb_up 126
    chat_bubble_outline 23
    share 2
    Сергій Михальчук
    Молоко - 500 мл Сухі дріжджі - 11 г або вологі - 50-60г Борошно - 1-1, 3 кг Яйця - 6 шт. Масло - 200 г Цукор - 250-300 г Родзинки - 300 г Ванільний цукор - 1 ч. ложка Спосіб приготування: Дріжджі необхідно розчинити в теплому молоці. Потім туди потрібно додати 500 г борошна і ретельно розмішати. Цю суміш потрібно поставити в тепле місце на 30 хвилин і накрити рушником. Далі потрібно відокремити білки від жовтків. До жовтків потрібно додати ваніль і цукор. Все разом добре збити. Білки збити окремо - до білої піни та додати в процесі дрібку солі. В опару потрібно додати спочатку збиті білки, потім жовтки. Потім туди ж - масло і решту борошна. Тісто потрібно добре вимісити - воно не повинні бути дуже твердим. Тісто ставимо в тепле місце ще на 50-60 хвилин, щоб воно підійшло. Після того як тісто підніметься – додайте родзинки та дайте йому постояти ще трохи часу. Тепер тісто можна розкладати по формах. Кожну потрібно заповнювати тестом тільки на третину. І необхідно почекати, поки тісто підійде в кожній формі й тільки тоді – відправляти в духовку. Випікати паски потрібно при температурі 180 градусів близько 50-60 хвилин. І готувати їх потрібно обов'язково з хорошим настроєм.
  • ...
    remove_red_eye 687
    thumb_up 65
    chat_bubble_outline 16
    share 11
    Ольга Ярощук
    Волога і дуже смачна паска. З цієї порції тіста виходять паски, загальною вагою 1,5 кг. Інгредієнти: Для опари: 50 г. дріжджів, 150 мл. молока, 150 г. борошна, Залишаємо на 30-40 хв. щоб піднімалося Для здобного тіста: 200 г. масла 82%, 150 мл. молока підігріти щоб масло розтануло, 3 жовтки + 200 гр. цукру, Окремо розтерти до білої маси, а потім вливаємо до масляної суміші, помішуючи вінчиком. 500 г. борошна поступово додаємо вимішуючи тісто. Зʼєднуємо опару та здобу вимішуючи тісто лопаткою. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити ще на 1-1,5 г. Коли тісто підійшло обминаємо його додаємо наповнювач і родзинки. Додаємо ще 150 гр. борошна добре вимішуємо тісто. Наповнювачі: 200 г. родзинок, 30 мл. коньяку, Цедра з 1/2 лимона цедра з 1/2 грейпфрута, 4 - 5 шт. кардамону, 1/2 ч.л. куркуми, 1/2 ч.л. мускатного горіха, 1 п. (16 г) ванільного цукру Залишаємо ще підходити на 1 годину Коли піднялося тісто обминаємо його і додаємо збитих 2 білка з щіпкою солі. Наповнюємо форми тістом залишаємо щоб підросли. Випікаємо перших 20 хв. при температурі 200 градусів, потім 20-30 хв 180 градусів
  • ...
    remove_red_eye 305
    thumb_up 53
    chat_bubble_outline 13
    share 7
    Марина Сєваєва
    Опара: 200 мл. - молока, 150 г. - муки, 20 гр. - цукру, 9 гр. дріжджів Тісто: 400 гр. - муки, 3 яйця, 80 гр. вершкового масла, 70 мл. олії, 120 гр. цукру, дрібка солі - 200 гр.,  цукатів (курага, журавлина, родзинки) вистояти в ромові або апельсиновому соку.
  • ...
    remove_red_eye 308
    thumb_up 48
    chat_bubble_outline 10
    share 7
    Татьяна Пилявець
    Головне прокинутись в ранці з гарним настроєм. Прочитавши молитву, приступаємо до замісу тіста. Інгредієнти: 15 жовтків, 1 склянка теплого молока, 0,5 ч. лож. солі, 350 гр.цукру, 1 пакетик ваніліну, 300 гр.масла або маргарину, 1 кг борошна, 150 грам ізюму і цедра лимона. Смачного! Вдалої Паски!!!
  • ...
    remove_red_eye 302
    thumb_up 30
    chat_bubble_outline 4
    share 6
    Дарʼя Петрівна
    Рецепт найсмачнішої паски: 0.5 л молока (трішки тепле), 50 г дріжджі + трішки борошна. Зробити опору і поставити в тепле місце, щоб опора підійшла. Одна ст. ложка цукру додати 6-7 яєць + ванілін по смаку і взбити до пінки, 0.5 пачки маргарину + 3 столові ложки олії + 1 столова ложка горілки. Борошна скільки візьме тісто. Замісти мягеньке тісто і місити 20 хв (борошно обов’язково перед замісом тіста просіяти і по троху додавати). Додати родзинки, цукати, цедру і поставити, щоб взійшло. Змастити форму жиром і розподілити тісто (1/3 частина форми). Коли паски піднімуться в формах помастити яйцем зверху і в розігріту духовку до 200 градусів. Через 10 хв зменшити температуру до 170 градусів, випікати 45-50 хв.
  • ...
    remove_red_eye 233
    thumb_up 26
    chat_bubble_outline 1
    share 7
    Леся Соболєвська
    Інгредієнти: дріжджі - 30 г (сухі 10г), вода - 50 мл, молоко - 250 мл, жовтки - 6 шт, цукор - 250 г, ванільний цукор - 2 п., Dr.Oetker борошно пшеничне - 700 г, масло вершкове - 100 г, сіль - 8 г, родзинки та цукати - 250 г, Випікати 35-38 хв при 175°С.
  • ...
    remove_red_eye 87
    thumb_up 22
    chat_bubble_outline 3
    share 0
    Юлия Мищенко
    45 гр-сухих дріжджів 650гр-муки 120гр-теплого молока 4-яйця 2-жовтка 130гр-цукор 1ст.л.-ванільного цукру 170гр-вершкового масла 300гр-сухофрукти, цукати,1 цедра-лимона і апельсина Готовимо опару, залишаємо на 30. Муку розбираємо з маслом до мокрої крихти. Взбиваємо яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор. Добавляємо опару. Перемішуєм, добавляємо сухофрукти та цедру. Накриваємо плівкою та залишаємо на 1-1,5 год. Після того як тісто підійшло формуємо на три порції та в форми. Ставимо в духову шафу розігріту до 200 градусів на 10 хв. Потім знижуємо до 180 і печемо ще 30 хв. Смачного!
  • ...
    remove_red_eye 131
    thumb_up 17
    chat_bubble_outline 0
    share 4
    Аня Козьбан
    Рецепт добрий тим, що, на відміну від дріжджових пасок, вони на 2-3 день не висихають і зберігають свою приємну м'якість. Інгредієнти: Творог – 300 г., Яйце – 3 шт., Цукор – 150 г., Ванільний цукор – 20 г., Сіль Вершкове масло – 70 г., Цедра половини лимона, Куркума, Борошно – 220–240 г., Розпушувач – 15 г., Сухофрукти – 130 г., Шоколад білий (для глазурі), Олія, Цукати Всі інгредієнти, що використовуються, повинні бути кімнатної температури. Для початку подрібнюємо творог за допомогою міксера, щоб він був як паста. Творог має бути подрібнений максимально до однорідної маси, щоб не залишалося грудочків. Далі ми збиваємо міксером яйця, цукор, ванільний цукор, дрібку солі до світлої пишної маси. Яйця бажано використати домашні. Вони мають яскравий жовток, і паска буде приємного жовтого кольору. Збиваємо на максимальному режимі до розчинення цукру. Після цього збиття додаємо попередньо розтоплене вершкове масло. Але воно не повинно бути гарячим, щоб не згорнулися яйця. І все перемішуємо. Далі додаємо у збиту масу терту цедру лимона. Звертаю увагу, терти треба лише жовту частину, бо біла гірчить. Замість лимона можна використовувати також апельсин. Знову перемішуємо. Можна додати трохи куркуми, всього лише на кінчику ножа. Багато додавати не потрібно, інакше воно може зіпсувати смак. Куркума додасть м'якоті паски гарний жовтий колір. Далі частинами додаємо творог до збитої маси. І знову перемішуємо всю масу до однорідності на низькій швидкості міксера і дивимося, щоб не залишалося в тісті грудочків. Додаємо творог, що залишився, і знову збиваємо. Змішуємо розпушувач з борошном і додаємо до тіста спочатку лише 200 грамів, потім потрібно дивитися на густоту тіста. Частинами додаємо борошно і збиваємо міксером, стежимо за густотою тіста. Коли вона стає дуже густою, ми замість міксера продовжуємо його помішувати лопаткою. Тісто має бути в міру тягучим. Приємна волога консистенція. І на завершення додаємо попередньо запарені улюблені сухофрукти. З отриманого тіста ми отримаємо три невеликі паски. Формочку використовуємо розміром 9x9 см і змащуємо їх олією. Рівномірно розподіляємо тісто. Формочка заповниться тістом приблизно на дві третини. Випікати при 160-170 градусах 40-45 хв. Глазур можна використовувати будь-яку за бажанням. В оригінальному рецепті, паски поливаються розтопленим білим шоколадом + 1 чайна ложка олії. Глазур застигає приблизно за пів години й при розрізанні не кришиться. Тому доки вона не застигла потрібно швидко прикрашати її.
  • ...
    remove_red_eye 89
    thumb_up 9
    chat_bubble_outline 0
    share 4
    Marina Mandro
    На опару: 1 стак. теплого молока, 3 ст.л. борошна, 75 г. дріжджів, 3 ст.л. цукру. На тісто: 1 кг. борошна, 0,5 л. молока, 150 г. вершкового масла, 100 г. маргарину, 75 г. дріжджів, 2 склянки цукру, 150 г. родзинок, 6 яєць + 6 жовтків, 1 пачка ванільного цукру, цедра половини лимона. Спочатку робимо опару. Розчинити у теплому молоці дріжджі. Додати цукор і борошна. Усе перемішати до однорідної маси і залишити у теплому місці бродити на 1 год. Жовтки та яйця розтерти з цукром і ванільним цукром. Коли розчинене тісто збільшиться в два рази, додати до нього м’які масло і маргарин, розтерті жовтки і решту борошна. Добре вимішати тісто, якщо потрібно – підсипати ще трішки борошна. Знову залишити тісто підходити в теплому місці, накрити рушником. Родзинки потрібно промити гарячою водою. А цедру лимона натерти. Додати все в тісто і добре вимішати. Знову залишити тісто на 30 хвилин, щоб підросло. Форму для випічки змастити маслом. Заповнити форму на 1/3 тістом і дати йому підрости, майже до краю форми. Випікати при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Гарячі паски змастити білковою глазур'ю.
  • ...
    remove_red_eye 72
    thumb_up 8
    chat_bubble_outline 0
    share 2
    Алина Матус
    Смачний рецепт паски: Молоко - 400 мл., Дріжджі - 70 гр., Жовтки - 10 шт. + сіль Цукор - 300 гр., + ваніл.цукор Борошно - 1 кг., Масло - 200 гр., Родзинки - 100 гр., Цедра лимона. Випікаю 170°, 45 хв. Глазур: Желатин - 1 ст. л., Вода - 3-4 ст.л., Цукор - 250 гр., Вода - 50 мл. Розвести желатин, зварити сироп. Зʼєднати, збити до білої, пишної, щільної маси. Прикрасити паску.
  • ...
    remove_red_eye 45
    thumb_up 4
    chat_bubble_outline 1
    share 0
    Анна Любчик
    Опара: Цукор 120, Борошно 240, Молоко 375, Дріжджі 80. Тісто: борошно 1кг, ваніль 10г, сіль, яйце 300г, цукор 300 г, масло 240г, опара, масло 100г, вода 80, олія 40.
  • ...
    remove_red_eye 23
    thumb_up 3
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Юлія Віталіївна
    Рецепт: Опара: Молоко 1 літр; Дріжджі 100 г свіжих або 35 грам сухих; Борошно 700 грам; Жменька цукру. Доклад у тісто: Яйця 5 шт.; Цукор 3 склянки; Ваніль за бажанням; Родзинки 300 грам; Вершкове масло 200 грам; Сметана 400 грам; Борошно 2 кг. Помазка: Білок 3 шт.; Цукрова пудра 200 грам; Присипка
  • ...
    remove_red_eye 128
    thumb_up 1
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Ксюша Галузинська
    12 жовтків, 200 гр дрожжі, борошно -10 стаканів, молоко - 2 ст цукор - 3 стакана, масло вершкове - 400 гр, сіль 1/2 ч.л Ізюм, курага, ваніль
  • ...
    remove_red_eye 68
    thumb_up 1
    chat_bubble_outline 0
    share 1
    Ірина
    Шоколадна🍫 пасочка (вихід 2 шт по 500г) •260 г борошна • 30 г какао • 15 г свіжих дріжджів • 100 мл молока • 4 ст.ложки води • половина чайної ложки соди • 20 г вершкового масла • 1 яйце • 50 г цукру • 80 г крихти шоколодаду • кориця • сіль дрібка Приготування: 1) Соду, воду, какао, сіль, цукор змішати і довести до кипіння. Дати охолонути. Відділити жовток від білка, білок взбити. 2) Відміряти 60 г борошна. Тепле молоко змішати з дріжджями. Борошно змішати з дріжджями, залишити на 30 хв. В миску з опарою додати вершкове масло, жовток, суміш з какао, залишкове борошно, корицю. Замісити тісто, поставити у тепле місце на 1 годину. Тісто обім'яти, вмішати в нього шоколадну крихту та взбитий білок. Відкласти у тепле місце на 1-1,5 години. 3) Перекласти у паперові форми і дати піднятись знову. 4) Поставити в попередньо розігріту до 100° духовку, випікати 10 хв. Збільшити температуру до 180° та випікати ще ~ 40хв. Готову пасочку остудити та змастити розтопленим шоколадом. Смачного та гарних свят♡
  • ...
    remove_red_eye 28
    thumb_up 1
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Альона Небелиця
    Найсмачніша золота паска  Інгредієнти: *1 кг.-  борошна, *400 г. - молока, *10 жовтків, *100 г. мокрих дріжджів або 35 сухих *200 г. - масла, *300 г. - цукру, *100 г. - родзинок, *1/2 ч. л. солі, *потерта цедра з 1 лимона. Рецепт приготування паски: 1. Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г. цукру і 200 г. борошна. Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі. 2. Після того, як суміш підросте - додайте решту цукру, жовтки, родзинки, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений, але охолоджений жир. 3. Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук! 4. Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі. 5. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. 6. Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів. 7. Всадити паску і після 10 хв. зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.
  • ...
    remove_red_eye 23
    thumb_up 1
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Марія Грипичук
    Рецепт: Мірна склянка: 250мл. 1,2 кг борошна, 10 шт. жовтків, 1- 1,5 склянки цукру, 16 г ванільного цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки меду, 2 склянки молока, 100г дріжджів, 250г масла вершкового, 250г родзинок, 30мл коньяку або горілки. Приготування опари: Дріжджі розводимо в теплому молоці з двома столовими ложками цукру і три столові ложки борошна, залишаємо на 15-20 хвилин. Борошно просіяти і висипати в посуд в якому будемо місити тісто. Коли опара збільшилась в 2 рази, виливаємо її до борошна, посолити і додаємо жовтки розтерті з цукром і медом. Замісити тісто. Місити 15 -20 хвилин і тоді добавити масло вершкове, яке розтопити в мікрохвильовій та місити поки тісто вбере масло. Додаємо промиті родзинки (залити окропом і просушити), коньяк. Родзинки посипати борошном і перемішати перед тим, як будемо додавати до тіста і знову замісити тісто. Накрити рушником і залишити, щоб тісто збільшилось в два рази. Викладаємо 1/3 частини тіста в форми. Даємо, щоб наші пасочки підійшли. Змащуємо зверху (жовток+молоко). Кладемо в розігріту духовку. Випікати при температурі 180 градусів 60 хвилин. Якщо пасочки маленькі, то печемо 25 хвилин. Прикрасити за Вашим смаком. Хочу порадити желатинову помадку. Рецепт: 1 склянка цукру (250мл) 4 ст. ложки води, 1 ч. ложка желатину, 6 ч. ложок води. Приготування: 1 ч. ложку желатину залити 6 ч. ложок води і залишити на 20 хвилин для набухання. В каструлю з товстим дном налити 4 ст. ложки води і склянку цукру. Ставимо на вогонь і на малому вогні варимо постійно помішуючи до розчинення цукру. Знімаємо з вогню і в гарячий сироп додаємо желатин і мішаємо до розчинення. Гарячим збиваємо міксером до білого кольору приблизно 5 хвилин. Швиденько змащуємо охолодженні паски, тому що дуже швидко застигає. Вистачає на 5 середніх пасок. Не липне до рук і не кришиться.
  • ...
    remove_red_eye 50
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Читач96
    10 яєць, 200гр.масла 20гр.дріжджів, 0,5л молок, цедра лимону і апельсину, цукор 1 стакан, ізюму вимоченному у коньяку, цукати. Замісити опару на молоці додати муку й залишити на 2 години, потім взбиті окремо жовтки і розтопленне масло залишити наніч. З ранку додати цукати, ізюм, цедру вимішати й перекласти в фори для випікання започнтвши їх на третину, залишити ще підійти й випікати.
  • ...
    remove_red_eye 45
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 1
    Vera Tsuber
    Маю рецепт великодньої паски, яка смакує всій родині, рідним та друзям. Має вологу текстуру, неперевершений смак та аромат. Рецепт просили багато мої знайомих, адже полюбляють саме таку вологу пасочку. Для випікання 3 середніх пасочок потрібно: - 100 мл теплого молока - 25 г свіжих дріжджів (8 г сухих) - 200 г цукру - 3 жовтки (від середніх яєць) - 0,5 ч. л. солі - Ваніль - 200 г сметани (20-25%) - +/- 570 г борошна (400 г + 170 г) - 80 г вершкового масла Для більшого аромату я додаю цедру 1 апельсина , 2 ст. л. міцного алкоголю, щоб довго зберігати і 1/4 ч. л. куркуми для кольору. Для наповнення беремо сухофрукти, або цукати. Приблизно 60 г цукатів та 80 г родзинок, які попередньо замочую в апельсиновому соку. Важливо всі інгредієнти завчасно підготувати і дістати з холодильника, адже продукти мають бути кімнатної температури. Готуємо опару. У тепле молоко додати 1 столову ложку цукру від загальної кількості, дріжджі та 3 столових ложки борошна від загальної кількості. Я використовую свіжі. Решту цукру та 1 ч. л ванільного цукру змішуємо з жовтками і 0,5 ч л солі. Гарно вимішати вінчиком, або міксером та додати куркуму за бажанням. Сюди сметану, я використовую жирненьку, не менше 20%. Для аромату додати цедру 1 апельсина. Після того, як гарно ви мішали необхідно додати 2 ст л міцного алкоголю (віскі, ром, коньяк). Сюди додати опару і гарно перемішати. Далі поступово додаємо просіяне борошно. За можливості просійте двічі, тоді тісто підніматиметься краще. Замішати тісто необхідно до липкої консистенції, воно має бути консистенції густої сметани. Після цього накриваємо плівкою залишаємо підрости в 2-3 рази. Мені допомагає духова шафа, яку вмикаю на мінімум і на дверцята ставлю тісто. Тим часом можна замочити сухофрукти в апельсиновому соку. Поки тісто підніматиметься сухофрукти вберуть весь сік. Після того як тісто підійшло викладаємо його на робочу поверхрю щедро присипану борошном і зверху також насипаємо борошно. Вимішуємо тісто, воно має бути мʼяким і залишитись липким, водночас триматись суцільним шматком. Далі беремо мʼяке вершкове масло і по маленькій частині вмішуємо в тісто. Це найважчий етап, але завдяки цьому отримуємо волокнисту та вологу серединку пасочки. Поступово тісто ставатиме все більш гладким і менш липким. Загалом вимішувати необхідно 15-20 хвилин. Далі перекладаємо у змащену олією миску, щоб тісто ще раз піднялося. Останній етап - вмішати сухофрукти. Для цього тісто розстелити як пласт на робочій поверхні в додати сухофрукти. Добре вимішати. Тісто викладаємо у форми заповнюючи на 1/3. Залишаємо тісто в формах піднятись вдвічі. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Відкривати духовку перші 25 хвилин не можна, щоб пасочки не впали. Коли випічка повністю вистигла прикрашайте на власний смак. Я готую желатинову глазур та прикрашаю горіхами, сухофруктами та шоколадною глазурʼю. Щасливого Великодня, перемоги та миру Україні. Нехай ваші пасочки будуть вдалими та смакують родині.
  • ...
    remove_red_eye 77
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Наталія Заболотна
    Рецепт: 5 яєць, 100 гр. вершкового масла, 5 столових ложок цукру, 15 гр. сухих дріжджів, 1 кг. борошна, 1 літр молока, Ванільний цукор, Родзинки.
  • ...
    remove_red_eye 39
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Ірина Михальчук
    Рецепт Борошно - 5 баночок по 0.5 л., Сметана - 4 ст.л., Молоко - 0.5 л., Дріжджі - 60 г., Цукор - 500 г., Ваніль за смаком Масло - 150 г., Олія - 3 ст.л., Коньяк - 4 ст.л., Дрібка солі 4 яйця (великих) Родзинки або цукати за смаком Приготування:  До теплого кип'яченого молока додати дріжджі, 2 ложки цукру, 2 ложки борошна розмішати та щоб опара підійшла. потім додати розтоплене масло, яйця, сметану, олію, коньяк, цукор, сіль, добре вимішати та поступово додаючи просіяне борошно замішуємо тісто додаючи пропарені родзинки. Залишаємо відпочивати щоб тісто піднялося у два рази потім ще раз вимішуємо і формуємо пасочки.
  • ...
    remove_red_eye 23
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Баранчук Катерина
    Потрібно Борошно - 1кг,  Молоко - 0,5 л, 8 жовтків, 2 яйця, Ванільний цукор 3 - уп., Масло або маргарин - 250 гр, Цукор - 350г , Дріжджі - 100 гр, Сіль (щіпка), Олія - 2 ст. л, Ізюм та цукати за смаком
  • ...
    remove_red_eye 24
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Леся Моторна
    Рецепт Паски: Крок 1: Змішати живі дріжджі - 20г + 150 мл молока + 1 ст.л. цукру та залишити на 20хв. 8 жовтків + 200 г цукру - взбити - 100 г вершкового масла - розтопити - натерти цедру 2-х апельсинів Крок 2: Замішати опару: 500 г борошна + збиті жовтки + дріжджова суміш - поставити набухатись на 20-30 хв в тепле місце Крок 3: Додати до борошна з жовтками ще цедру апельсинів + розтоплене вершкове масло + горіхи. Добре замісити тісто. Крок 4: Поставити тісто на 1 годину в тепле місце (без протягів) підійматись. Крок 5: Розкласти тісто по формам для випікання, дати постояти 20 хв та випікати 50 хв при температурі 180 С Смачного!:)
  • ...
    remove_red_eye 32
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Ліна Яценко
    Це супер смачна паска, в міру волога та дуже запашна. Готую не вперше уже, по рецепту відомої української кулінарки Дарії Цвек. 📝Паска по рецепту Дарії Цвек (Вихід з пів порції - 3 паски (форма діаметром 13 см) приблизно 300-350 г) Вам залишаю рецепт на цілу порцію: ▫️борошно - 1 кг; ▫️молоко - 400 г; ▫️жовтки - 10 шт; ▫️дріжджі пресовані - 100 г; ▫️масло (або маргарин) - 200 г; ▫️цукор - 300 г; ▫️родзинки - 100 г; ▫️сіль- 1/2 ч.л; ▫️лимон (цедра) - 1 шт. Готуємо опару: розводимо дріжджі в теплому молоці та додаємо 100 г цукру і 200 г борошна (від загальної кількості). Перемішуємо та залишаємо в теплому місці на 15 - 20 хв. (маса має збільшитися в об‘ємі вдвічі та утворитися так звана «шапка»). Додаємо в опару решту цукру, жовтки, родзинки, цедру лимона, сіль і поступово усе борошно. Вимішуємо тісто і в процесі (наприкінці) додаємо розтоплене або кімнатної температури масло (/маргарин). Вимішуємо тісто (не менше 15 хв.) поки почне відставати від рук (у мене завжди все одно трохи липне, але я борошна більше не додаю). Ставимо (накривши) в тепле місце, щоб збільшилося удвічі. Далі потрібно його обім‘яти і знову ставимо, щоб підросло. Розкладаємо тісто у підготовлені форми, заповнюючи на 1/3 частини. Ставимо ще раз на підйом (знов накритими). Перед випіканням змащуємо збитим яйцем з краплею молока. Поміщаємо паску випікатися в розігріту духовку. Спочатку температура 200 градусів, через 10 хвилин зменшуємо до 170-160 градусів. Випікати ще близько 30-40-50 хв.(час залежить від величини паски, чим менша форма - тим менше часу знадобиться, і навпаки). Дарія Цвек зауважувала, що борошна має бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска впаде), та жир потрібно додавати обов’язково наприкінці. P.s: перед тим як поставити в духовку, завжди накриваю фольгою, щоб не підгорів верх. Печемо з гарним настроєм та чистими думками. Хай вдається 🙏🏻
  • ...
    remove_red_eye 18
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Ольга Тимошенко
    Рецепт ПАСКИ 1 кг борошна 350 гр цукру 10 жовтків 200 гр масла 82% 400 мл молока 70 гр дріжджів 200 гр ізюм із журавлиною дрібка солі, ван. цукор • олія Глазур: 2 білка Цукор 150 г або цукрова пудра Цедра лимона
  • ...
    remove_red_eye 16
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Анна Гладун (Гончар)
    Борошно - 400-600 г., Молоко - 250 мл., Дріжджі - 35 г., Цукор - 1 скл.,  1 пач. ванільного цукру, Вершкове масло - 125 г., Яйця - 4 шт., Дрібка солі та родзинки чи цукати - 60 г. Опара: Молоко підігріваємо десь до 36 °C. Розчиняємо в молоці пресовані дріжджі та додаємо: цукор та борошно. Замішуємо опару, накриваємо її рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хв. Перший заміс тіста: Розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо. Яйця поділяємо на білки та жовтки. Жовтки збиваємо з цукром, а білки до щільної піни. Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно та білки. Замісіть тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має зрости в 2-3 рази. Родзинки чи цукати для паски: замочуємо на 5-10 хвилин в теплій воді. Обсушуємо. Робимо другий заміс: У тісто, яке підійшло, додаємо родзинки і цукати і ретельно перемішуємо, щоб вони розподілилися по всьому тісту. Змащуємо форми для випікання маслом і викладаємо в них тісто, заповнюючи форми на третину. Ставимо форми з тістом в тепле місце на 30 хвилин. Коли тісто заповнить практично всю форму, змащуємо його зверху збитим жовтком для глянцевого блиску. Ставимо паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 °C.
  • ...
    remove_red_eye 18
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Оксана Заремба
    Заварна паска на вершках. Заварка: Вершки - 250 г., Борошно - 100 г., Дріжджі – 100 г., Цукор - 20 г. Вода або молоко – 200 мл. Спосіб приготування: Вершки довести до кипіння, всипати борошно, добре вимішати, охолодити. В окрему ємність покласти дріжджі, всипати цукор, розмішати до рідкого стану, влити воду або молоко. Опара. Спосіб приготування: Змішати заварку і розведені дріжджі, поставити в тепле місце до підняття на 1 год (приблизно). Тісто: Жовтки – 6 шт., Яйця - 6 шт., Борошно - 1 кг. Цукор - 440-450 г. Масло вершкове - 300 г., Сіль - 10 г., Родзинки, цукати, вимочені в ромі з ваніллю, цедра лимона чи апельсина, Шоколадні краплі - 500-600 г. Спосіб приготування: До опари додати розмішані жовтки і яйця, всипати борошно. Починаємо місити тістомісом чи руками, поступово додаючи цукор. Вимішувати потрібно доволі тривалий час, через 15-20 хв, додаючи поступово холодне нарізане слайсами масло. Перед закінченням вимішування додати сіль. Готове тісто повинно бути ніжним та гладким, поставити його в тепле місце 25-26°. Коли тісто підніметься (1-2 год), вмішуємо за смаком родзинки, цукати, вимочені в ромі з ваніллю, цедру лимона чи апельсина, шоколадні краплі. Розкласти тісто у форми для випікання і залишити розстоюватись на 2-3 год . Випікаємо перші 10 хв при температурі 175-180°, далі 35-40 хв чи більше (залежить від кількості тіста) при 160-165°. Рекомендації: В тісто можна додати на 100-200 г. більше борошна, але важливо, щоб консистенція залишалась ніжною та м’якою.
  • ...
    remove_red_eye 18
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Альона Небелиця
    Сирна паска на Великдень. Інгредієнти: Cир 5-9% - 300 гр.,  Масло вершкове - 100 гр. Яйця - 4 шт., Борошно - 300 гр., Цукор - 270 гр., Ванілін - 1 пакетик, Щіпка солі, Розпушувач - 2 ч.л. з невеликою гіркою Приготування: Сир пробити блендером. В окремій ємності збити вінчиком яйця, додати цукор, сіль, ванілін, вершкове розтоплене масло. Перемішати і додати сир, усе ще раз ретельно перемішати до однорідної консистенції, додати просіяне борошно і розпушувач. За бажанням можна додати промиті та висушені родзинки. Ще раз перемішати і викласти тісто у форму. Форми заполонити на 3/4. Випікати в розігрітій духовці на 180 С 40-50 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Зубочистка має бути суха на виході.
  • ...
    remove_red_eye 10
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Альона Небелиця
    З цієї порції виходить 2 паски вагою по 650 грамів в діаметрі 11 см і 3 паски по 250 грамів, діаметр 9 см. Знадобиться: 1 кг борошна; 500 мл молока; 11 грамів сухих дріжджів Saf-Instant Золотий, обираю саме їх бо осмотолератні, сильні та ідеально підходять для пасок. 7 жовтків; 50 грамів сметани; 100 грамів вершкового масла; 250 грамів цукру; 250 грамів сухофруктів (у мене родзинки); 20 грамів ванільного цукру; цедра одного лимона. Приготування. Спочатку готую опару. У миску додаю 2 ложки цукру(від загальної маси), 100-150 мл молока, воно має бути тепле, 11 грамів сухих дріжджів (1 пакетик Saf-Instant Золотий) і 2-3 ложки борошна теж від загальної маси.Перемішую, маса має бути як рідка сметана, і ставлю в тепле місце на 20-30 хв.Тим часом розділила білки від жовтків. Залила кип'ятком родзинки на 15 хв. Опара уже добре підійшла, перекладаю її у більшу миску, додаю до неї жовтки, решту цукру, молока, ванільний цукру, і решту борошна. І починаю замішувати тісто, воно буде липнути до рук, так і має бути, більше борошнакраще не додавати, щоб паски не вийшли«забитими». І ставлю на розстоювання у тепле місце орієнтовно на 40-60 хв. Тісто має збільшитись у 2-3 рази. Після того як тісто добре піднялось додаю сметану, вершкове масло і ретельно вмішую в тісто, після, додаю родзинки і цедру одного лимона, знову ставлю на 40-60 хв сходити у теплому місці. Коли тісто знову гарно піднялось обминаю його і мокрими руками наповнюю форми на висоту 1/3 форми. У більші форми діаметром 11 см я додатково поставила пергамент, щоб паскам було куди рости і не було такої «шапки» як у гриба.Ще даю тісту у формах піднятися в теплому місці орієнтовно 30 хв. Після цього ставлю паски запікатись у вже розігріту духовку при температурі 170 градусів на 30-40 хв залежно від розміру паски.Готовність можна перевіряти зубочисткою. Коли паски запеклись даю їм час повність охолонути і тоді уже поливаю намазкою на основі желатину із сиропом і додаю декор.
  • remove_red_eye 10
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Ольга
    Доброго вечора. Хочу поділитися дуже хорошим і простим рецептом, яким вже користуються 4 роки. Все легко, просто та смачно.
  • ...
    remove_red_eye 10
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Тамара Сковира
    Паска на Великдень Беремо 2 л підігрітого молока; 750 г сметани; 250 г масла  Все змішуємо Беремо 10 жовтків та 15 яєць  Все збиваємо з 1,5 л цукру;  200 г дріжджів розтираємо цукром Все змішуємо із молочною сумішшю Додаємо у суміш ваніль, ароматну есенцію рому, корицю, лимонну цедру, куркуму, цукати, коньяк чи горілку 20 г Замішуємо рідке тісто До тіста додаємо 200 г олії Замішуємо знову, ставимо підростати в тепло Форми змащуємо смальцем, розпалюємо у печі, викладаємо тісто у форми Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
  • ...
    remove_red_eye 14
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Olena Pogut
    1 кг борошна; 400 мл теплого молока; 10 жовтків; 70 г дріжджів; 200 г розтопленого вершкового масла; 300 г цукру;  Пакетик ванільного цукру;  Половина ч.л солі (без гірки);  Цедра апельсина чи лимона; 150 г родзинок\журавлини; Цукати за бажанням. В першу чергу робимо опару. Для цього до теплого молока додаємо дріжджі, 1 ст л цукру і 3 ст л борошна. Все перемішуємо до однорідності. Дріжджі мають повністю розчинитися. Накриваємо масу харчовою плівкою чи рушником і залишаємо постояти на 10-15 хвилин. Тим часом в окремій ємності збиваємо 10 жовтків. До них додаємо цукор, дрібку солі і пакетик ванільного цукру. Все ретельно перемішуємо. Якщо хочете отримати солодку паску, можна додати більшу кількість цукру, ніж вказана у рецепті. В яєчну суміш натираємо цедру апельсина. Все ще раз перемішуємо. Повертаємося до опари, яка вже підійшла. Переливаємо її у велику миску, у якій будете замішувати тісто. Додаємо до опари яєчну суміш та перемішуємо. Далі вливаємо сюди ж розтоплене вершкове масло, але воно не має бути гарячим. Наступний крок: всипаємо просіяне борошно – рівно 1 кг. Вимішувати тісто потрібно мінімум 20 хвилин вручну. Готове тісто буде липнути до рук, але додавати більше борошна не потрібно. Для легшого замішування можна змастити руки олією. Після гарного та довгого вимішування тісто стане більш еластичним. До тіста додаємо журавлину чи родзинки. Попередньо їх миємо та добре висушуємо. Вмішуємо начинку у тісто. Далі ставимо готове тісто у тепле місце на півтори-дві години – за цей час воно має збільшитись у два рази. Після того, як вказаний час минув, тісто знову перемішуємо, після чого починаємо формувати з нього паски. На дно кожної форми стелимо пергамент. Для легшої роботи з тістом руки знову змащуємо олією. Робимо кульки потрібного розміру та переміщаємо їх у форму – вона має бути заповнена приблизно на 1/3. Паски у формі залишаємо постояти ще на годину-півтори, щоб тісто збільшилось в об’ємі та випікаємо.
  • ...
    remove_red_eye 17
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Ольга.Ольга
    Склад: на 1 кг борошна 1,5 склянки молока (пряженого), 6 яєць, 200г вершкового масла, 2 ст. ложки сметани, 0,5 ч.ложки солі, 1 ст. ложка меду, 60-70 г дріжжів, родзинки, цукати, горіхі за смаком, ваніль, пару ложек рому, 1-2 розмеленої гвоздики, трішки мускатного горіху.
  • ...
    remove_red_eye 11
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Сергей Черныш
    Сирна паска На 3 паски по 500 грам: 3 яйця 300 г сиру 300 г борошна 300 г цукру 150 вершкового масла 16 г розпушувача 1ч.л есенції (за бажанням. наприклад апельсинова) родзинки / цукати мінімум 150 грам журавлина ванільний цукор - пакетик 10 г Яйця збиваємо трохи, поступово додаємо цукор, збиваємо, щоб цукор майже повністю розчинився, суміш має побіліти. Масло розтоплюємо до рідкого стану, залишаємо остигати до кімнатної температури. В окрему ємність викладаємо сир, додаємо пару ложок збитого яйця з цукром, перебиваємо все блендером до пастоподібного стану. В яєчну суміш з цукром вливаємо розтоплене масло, додаємо туди поступово сир і ванільний цукор. Перемішуємо до однорідності. Змішуємо розпушувач з борошном і поступово додаємо борошно в нашу суміш. Перемішуємо, додаємо есенцію (якщо є) і сухофрукти. Все якісно перемішали і викладаємо в форми (заповнюємо форми більше ніж наполовину). Даємо тісту в формочках постояти хвилин 30. Розігріваємо духовку до 170. Випікаємо в залежності від розміру форми - 1,10-1,40 Перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою-має виходити суха. Якщо зверху вже рум'яні, а всередині ще сирі,- накрийте фольгою зверху.
  • ...
    remove_red_eye 7
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Даша Квасневська
    Інгредієнти. Молоко – 1 л, свіжі дріжджі – 100 г, цукор – 2 скл., сіль – 1/4 ч.л., ванільний цукор – 1 п. (12 г), олія – 3 ст.л., масло вершкове розтоплене – 2 ст.л., жовтки – 2 шт., яйця – 2 шт., муки – 1,25 кг. Молоко беру домашнє. Молоко підігріваю приблизно до 35-40 град. Розчиняю у ньому дріжджі (живі). Далі додаю цукор і ваніль. Цукор розмішую у молоці, до повного розчинення. Додаю сіль, перемішую. Тепер потрібно додати жовтки, яйця, олію. До речі, білки залишаємо у холодильнику, щоб потім прикрасити ними паску. Щодо олії, то я обираю нерафіновану. Далі додаю вершкове масло, розтопивши його до рідкого стану. Тепер додаємо 3 склянки просіяної муки та збиваємо тісто міксером 5-7 хв. Додаємо решту муки та вимішуємо ще трохи руками. Тісто для паски має бути досить м’яким. Коли тісто готове, додаємо наповнювачі за бажанням. Я найбільше люблю паску з ізюмом та лимоном. На цю кількість тіста додаю 150 г ізюму та цедру з 1 лимона. Але не забудьте, що їзюм треба попередньо добре промити та висушити. Прикриваємо лляною серветкою та ставимо тісто у тепле місце на 1,5 год. Опускаємо тісто руками та знову залишаємо підростати ще на 40-60 хв. Готове тісто набираємо у форми. Я вважаю найкращими є чавунні форми. В них паска випікається рівномірно та виходить рум’яною, апетитною і гарною. Щодо паперових форм, то це дуже зручно: їх не потрібно ні змащувати, ні потім мити. Не залежно, яка у Вас форма, але наповнювати її тістом потрібно лише на 1/3. Тісто дуже добре підростає та збільшується в об’ємі, тому це саме те, що треба. Я набираю тісто, змастивши руки олією, та розгладжую його, загинаючи під низ і формуючи кулю. Цю гладку кулю і ставлю у форму. Верх паски має бути добре розгладжений, рівненький, без явних випуклостей, щоб пасочка потім вийшла рівномірною і кругленькою. Залишаємо ще підростати у формі приблизно 40 хв. Коли паска наросте у формі, зверху змащуємо розбовтаним жовтком кімнатної температури. Не слід наносити велику кількість жовтка, це може зашкодити. Ставимо у розігріту до 200 град. духовку. Але через 15-20 хв збавляємо температуру до 170-180 град, інакше паски можуть підгоріти. Час випікання дуже індивідуальний. В середньому це 1 година. Але все залежить від розміру форми. Великі паски я випікаю приблизно 1 год 20 хв, маленькі – 30-40 хв. Готову паску виймаємо з форми. Охолоджуємо. За бажанням, прикрашаємо паску. Для цього потрібно 1 білок, по 0,5 скл. цукру і води. У каструльку налити 0,5 скл. води, додати о,5 скл. цукру і, постійно помішуючи, варити спочатку на малому вогні, а потім на сильнішому, щоб випарувати воду до отримання густого сиропу. Збити один білок і, не перестаючи збивати, поступово вливати в білкову масу густий сироп тонкою цівкою. Продовжувати збивати до отримання однорідної маси.
  • ...
    remove_red_eye 3
    thumb_up 0
    chat_bubble_outline 0
    share 0
    Альона Небелиця
    Паска на віденському тесті: Паски виходять волокнистими, м'якуш не сухий і, на мій смак, дуже солодкий. Приготуйте, і нехай у вас все буде смачно, а свято буде світлим! Дріжджі обов'язково мають бути живі та свіжі. Сухі дріжджі в цьому рецепті використовувати не рекомендую, але якщо все ж таки ви будете їх використовувати, потрібно взяти 12-14г Інгредієнти: Яйця - 3 шт.; Цукор - 250 г; Масло вершкове - 150 г; Дріжджі живі – 30 г; Молоко - 250 мл; Борошно пшеничне - 750 г (у мене манітоба); Сіль - 0,5 ч.л.; Ванільний цукор - 10 г; Ізюм (цукати, дропси) - 150 г (можна більше); Цедра 1 апельсина або лимона. Вага сирого тіста близько 1700 г Вихід готових пасок: 5 шт. - 340 грам (d 10см, h 12) У глибокий посуд висипаємо цукор, додаємо яйця. Перемішаємо міксером 2 хвилини. Додаємо розтоплену, тепле, ні в якому разі не гаряче, вершкове масло. Злегка все перемішаємо. В окремому посуді до теплого молока (t 36-38) додаємо живі дріжджі, перемішуємо, щоб дріжджі розчинилися. Об'єднуємо обидві суміші, перемішуємо, накриваємо, залишаємо ферментувати на 8-10 годин на столі! При кімнатній температурі! Можна сміливо на ніч. За цей час опара то підніматиметься, то опускатиметься. До просіяного борошна додаємо дозрілу опару, сіль та ванільний цукор. Замішуємо тісто. Місити потрібно 20 хвилин. Тісто хоч і липке, але місити його не важко, у ньому багато масла і тому воно еластичне. Якщо добре вимісити тісто, то воно виходить дуже м'яким і еластичним, добре розтягується, а значить м'якуш у паски буде волокнистим, що вважається правильним та якісним показником здобного тіста. Коли тісто вже добре вимішане додаємо цедру, родзинки або цукати, які потрібно залити окропом на 20-30 хвилин, воду злити і сухофрукти просушити. Тісто трохи промісити, щоб сухофрукти розподілилися по всьому об'єму. Розкладаємо тісто по формочках на одну третину висоти форми, накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання на 1,5-2 години, тісто має піднятися до краю форми. Ставимо в розігріту до 180°С духовку, режим верх-низ, випікаємо до готовності. Пекуться паски приблизно 40 хвилин, готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити сухою. Вдалої випічки.
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

17:32 Як вирішити проблему з електросамокатами у Вінниці? Ми запитали 17:02 Світові лідери і тисячі вірян попрощалися з Папою Франциском у Ватикані play_circle_filled 16:07 У Ладижинській громаді стартувала ветеранська програма з елементами іпотерапії 15:36 Садиба Вітгенштейна і печера «Бабина діра»: що можна побачити в селі Бронниця Від читача 16:15 Північна Корея вимагає значних поступок від Росії за участь у війні 15:08 Чи варто приносити їжу на кладовище: розповідає священник 14:10 У Вінниці стартують Європейські дні Шляху святого Якова 13:31 Як штучний інтелект бачить міста Вінниччини: створили зображення за допомогою чату GPT 13:06 На Пирогова заборонили розворот: встановили новий знак для безпечнішого руху 12:13 На пішохідному переході у Вінниці водій Renault наїхав на жінку 11:33 Київ і Дніпропетровщина лідирують за штрафами від ТЦК: яка ситуація на Вінниччині? 11:12 У Вінниці вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 10:09 Сім років під радіацією: як живе село, переселене із зони Чорнобиля після аварії на атомній станції? 10:06 Сутичка у Глухівцях: що стало причиною конфлікту між поліцією та місцевими? 09:33 В Україні фіксують масштабний цифровий збій: що не працює 09:08 Вінниця прощається з молодим спортсменом і Героєм Юрієм Павленчиком 08:14 Сьогодні день пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС. Історія, заборони та прикмети 26 квітня 21:00 У селі Джурин 36-річний чоловік зрізав 180 метрів кабелю з електроопор 20:07 Аеророзвідник «Червоної Калини» Софік розповів про важкі бої на Покровському напрямку play_circle_filled 19:02 Летів на швидкості просто в людей: на Барському шосе мотоцикліст збив дівчину play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up