За чиї гроші «копи» зробили свято водійкам? Фінансова сторона трояндової акції

За чиї гроші «копи» зробили свято водійкам? Фінансова сторона трояндової акції
  • Поліцейське вітання учасниць дорожнього руху із сьогоднішніми цінами на квітки обійшлося у кілька тисяч гривень.
  • Чи не наших з вами, тобто, бюджетних грошей?
  • Таким питанням задалася журналіст 20minut.ua і з’ясувала, що ця акція була із політичним підтекстом

 

Сотню червоних троянд роздали на вулицях Вінниці 8 березня патрульні поліцейські. Пощастило бути поздоровленими людьми у формі і жінкам-пішоходам, і водійкам. Красиво, скажете? Авжеж. Але за чий кошт банкет?

Поліцейські можуть так любити свою роботу, що не жаліти трохи гривень зі свої зарплати на подарунки учасницям дорожнього руху. Могли. Але слабко у таке віриться. Швидше віриться у те, що із них вирахували централізовано у добровільно-примусовому порядку.

Ще поліцейське управління могло використати на закупівлю троянд гроші, отримані з бюджету для якихось своїх інших потреб. По якій статті витрат провести таке? Не будемо гадати. Кінцева мета ж благородна – налагодження стосунків із громадою, підвищення довіри населення до поліції. Цього ж прагнуть добитися в процесі реформування МВС.

Відео дня

Між іншим, варто  нагадати, що подібні вітання регулярно, на різні свята, робили і працівник ДАІ. Але їм не дуже довіряли, й урешті що ДАІвці отримали? Ліквідацію своєї служби.

Але зараз про інше. Навіщо поліція тратить ось так наші з вами гроші тоді, коли навіть у школах вже не прийнято нести квітки на 1 вересня? А букет для вчительки, то святе. Тепер замість нього гроші здають на дітей із родин учасників АТО або на допомогу родин, які через війну на Сході мусили покинути свої домівки і починати усе з початку на новому місці.

Одна троянда зараз коштує 50 гривень. Поліцейські роздали їх сто. Значить мали би витрати п’ять тисяч гривень.

Є третій варіант фінансування поліцейської акції, проведеної у Вінниці 8 березня. Гроші міг надати хтось зі сторони. Той, кому тепер поліція буде щось винна за допомогу. Його ж бо не світили, цього благодійника.

Ось як повідомила сама патрульна поліція про акцію з врученням учасницям дорожнього руху жіночої статі квіток і вітальних листівок.

«8-го березня, патрульні поліцейські Вінниці працювали не зовсім у звичному режимі. Крім опрацювання завдань та викликів, інспектори ще й вітали учасниць дорожнього руху з Міжнародним жіночим днем, - написали вони у своїй офіційній групі в Фейсбуку. - Спільно з громадськими активістами полісмени дарували квіти і вітальні листівки жінкам-пішоходам, водійкам легкових автомобілів, трамваїв і тролейбусів тощо. Патрульні зичили жінкам здоров’я, краси і кохання, а також нагадували про необхідність дотримання правил дорожнього руху».

Громадські активісти, вони такі, що не змовчали би про благородне діло. Але ніхто із них не написав і не сказав, що має відношення до поліцейського вітання. І не засвітився ніхто на фотографіях із акції. Що ж це за активісти такі скромні?

Питаємо речницю патрульної поліції Вінниці про акцію з дорогими квітками. Скільки їх «копи» роздали? За які кошти купували? Яку суму витратили? Пояснюємо, що читачі вважають неправильним ось так бюджетні гроші витрачати. Дійсно, до редакції зверталися вінничанки з такими питаннями. Про це писали в соціальних мережах.

- Заспокойте читачів і поясніть, що в жодному разі бюджетні кошти на це не витрачали, - відповідає Тетяна Фіщук. - Закупили сотню троянд. До нас із пропозицією привітати жінок 8 березня звернулась одна із громадських організацій.

В процесі розмови виявилося, що громадська організація – це об’єднання «Самопоміч». Заходимо на його сторінку у соціальній мережі, й там є інформація про те, хто купив ті самі сто троянд. Виявляться, що це два депутати від «Самопомочі» – Андрій Ковальов з облради та Володимир Околита з міськради – «спільно із поліцією влаштували справжнє свято для жінок-водіїв».

«Жодна пані за кермом не була обділена увагою, - пишуть на політичній сторінці. - З милих усмішок жінок було зрозуміло, що така акція прийшлася жителькам Вінниці до вподоби».

Пишемо Андрію Ковальову і просимо пояснити для чого йому була ця акція? Вітала ж фактично поліція, а не «Самопоміч»? Невже вони усім жінкам представлялися, аби ті знали, кому насправді бути вдячними?

- Головне, що жінки задоволені, - пише депутат. – Таємна допомога найкраща. Мені хотілося зробити щось добре. Зробив.

Андрій Ковальов також сказав, що витрачав власні кошти, а не партійні.

- До мене звернулися з прес-служби Нацполіції і запропонували купити квіти для водіїв-жінок, - признався депутат, що це все таки була не його ідея, а прохання поліції. - Разом з колегою Володимиром Околітою підтримали цю гарну ініціативу.

Насправді зверталася не поліцейська речниця, а інспектор по зв’язкам з громадськістю. Чому вона вирішила, що має квіти купити депутат й саме цей? Андрій Ковальов пояснив це тим, що його знайомий товаришує з поліцейською, яка організовувала вітання на 8 березня.

Дружба - це привід просити гроші? Цікавий поворот. На таке питання депутат називає себе трошки меценатом і радить продивитися його сторінку у Фейсбуку на підтвердження. На сторінці, між іншим, не вказано, що власник акаунту – депутат. Написано просто «Вільна людина».

Але залишимо депутатів у спокої. Це їхня робота допомагати людям, хіба ні? Піднімати спорт або їздити в дитячі будинки, щоб дізнатись про їхні потреби.

Питання в іншому. Чи правильно робить поліція, коли просить гроші у будь-кого? Що вона буде робити, коли та людина, яка зробила їй послугу, сяде, наприклад, п’яним за кермо? Коментарі з відповідями на це питання – вітаються. 

Грошовий момент квіткової піар-акції «пахне» корупцією

Антон Булгаков (28), блогер:

- Недолуга піар-акція із сумнівним бекграундом. Сотня троянд мала бути кимось куплена. Я запитав у Редвана Усеінова, чи за бюджетні гроші купували квіти. Він відповів: "Ні". Тоді я поцікавився, а чи часом не у добровільно-примусовій формі гроші забирали із заробітних плат та премій поліцейських. Знову пан Редван відповів: "Ні". Тоді я припустив, що це гроші "невідомих спонсорів". Усеінов побажав мені гарного дня замість відповіді. Але потім виявилося, що до роздачі квітів поліцейськими, як можна побачити із дописів у соцмережі, виявився причетним місцевий депутат від "Самопомочі", а ще й "керівник асоціації автоперевізників у Вінницькій області" Андрій Ковальов. Такі "душевні пориви" депутатів, робота яких напряму залежить від відносин із поліцією, виглядають як "ознака корупційних дій". Звичайно, це питання до контролюючих органів, але саме такий дріб'язок формує можливості корупційних схем більшого масштабу.

 

Поліцейська пояснила, як треба сприймати акцію

Олена Вотякова (25), інспектор по зв'язкам з громадськістю патрульної поліції:

- Цю акцію не потрібно сприймати, як рекламу якоїсь політичної сили. Назва громадської організації, яка запропонувала нам свою допомогу - надала сотню троянд, жодним чином не зазначалася у новинах від прес-служби патрульної поліції Вінниці. Кожна квітка коштувала по 20 гривень, а привезли їх з Агрономічного. Приймати допомогу від громадських організацій нам дозволяє Закон «Про Національну поліцію» і це ні до чого нас перед ними не зобов’язує. Зараз надзвичайно складно знайти партнерів для проведення таких чи інших заходів, а організовувати їх потрібно - це піднімає імідж Вінниці, як європейського та гарного міста. Я, як організатор заходу, хочу сказати, що акція була проведена тільки для того, щоб подарувати позитивні емоції вінничанкам, привітати їх зі святом восьмого березня.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Александр Федоренко

    Схемы большего масштаба? Вы серьезно??? То есть, общественная организация, откликнувшись на проведение акции, в честь праздника, закупив розы, будет шантажировать полицейских по типу: я тебе - ты мне??? Или организаторы теперь смогут безприпятственно творить в городе всё то, что хотят? Наталья, вам самой не смешно?

    Пы Сы

    Сам являюсь участником одной, никому не известной, общественной организации. И если бы знал о проведении такой акции, с удовольствием подключил бы всех знакомых и друзей, для проведения этого мероприятия. Думаю, роз было бы намного больше. В первую очередь это праздник для женщин нашего города, а не пиар кого либо.
  • Vladimir Molotov

    позор
  • Геннадий Арбенин

    Там воруют на асфальте, там воруют уголь, топливо, электроенергию , сколько всего можно написать. Но нет, откуда деньги у копов на розы куда важнее вопрос.
  • Анонім

    Думаю що це не реклама.. це реально антиреклама!) ..і так думає більшість..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up