Починають судити жінку, яку звинувачують у «заробітку» на онкохворих

Починають судити жінку, яку звинувачують у «заробітку» на онкохворих
Фото ілюстративне
  • Розпочинається судовий процес щодо вінничанки, яку звинувачують у тому, що вона «заробляла», обманюючи онкохворих — продавала їм фальсифіковані ліки.

У Вінницькому міському суді почали розглядати справу вінничанки, яку звинувачують у тому, що вона нібито продавала фальсифіковані ліки для онкохворих. У п’ятницю, 11 жовтня, відбулося підготовче судове засідання. Про це повідомляють на сайті судової влади України з посиланням на прес-службу вінницького суду.

Адвокат заявив про неправильну кваліфікацію

Захисник обвинуваченої попросив повернути обвинувальний акт прокурору. На думку адвоката, в обвинувальному акті невірно кваліфіковано дії вінничанки. Але суддя не задовольнив вимогу адвоката. Відтак, справу невдовзі будуть розглядати по суті.

«На стадії підготовчого засідання суд не має права оцінювати вірність кваліфікації дій обвинуваченого, а також перевіряти доведеність вини людини в інкримінованому їй злочині», — пише прес-служба.

Відео дня

Затримана в залі суду

Справа, у якій фігурує вінничанка, кваліфікована за частиною 2 статті 321–1 Кримінального кодексу України («Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів»). Обвинуваченій загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

На початку травня 2019 року жінку взяли під варту прямо в залі міського суду. З ухвали про обрання запобіжного заходу дізнаємося, що розслідуванням займалася СБУ. Слідчі вважають, що жінка протягом 2018 року через «Нову пошту» відправляла покупцям фальсифіковані ліки. Препарат вона видавала за лікарський засіб «Реддитукс» виробника «Dr. Reddy's», але насправді це було щось інше. Хворі на онкологію люди отримували препарат без документів про походження засобу, сертифікатів якості.

Також слідчі зробили запит до офіційного виробника таких ліків. Компанія «ДР. РЕДДІС ЛАБОРАТОРІЗ» відповіла, що не виробляла засіб за вказаним номером партії.

Тоді вінничанку взяли під варту із можливістю внесення застави понад півмільйона гривень.

Тепер уже починається судовий процес, який може закінчитися покаранням чи виправданням для обвинуваченої.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій

    Так це там багато хто робить... Пф.. Знайшли крайню сошку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up