Суддя Барського райсуду «втер носа» СБУ та вийшов на роботу після «затримання»

Суддя Барського райсуду «втер носа» СБУ та вийшов на роботу після «затримання»
Фото ліворуч: фото Хитрука під час затримання. Праворуч: фото Хитрука з сайту судової влади України.
  • Володимир Хитрук працює суддею в Барському районному суді з 2003 року. За цей час до нього двічі мали претензії правоохоронці;
  • Навіть після повідомлення, що його затримали СБУвці, Володимир виходить на роботу наступного дня. Як так сталося?

Суддю одного з районних судів у Вінницькій області взяли на хабарі у 20 тисяч гривень. Про це вчора, 2 серпня, відзвітували на сайті Служби безпеки України. Суддя виявився не простим — він виконує обов’язки голови установи.

Повідомляють, що разом із суддею взяли адвокатесу, яка виступала посередником. Гроші служитель Феміди мав отримати за те, щоби закрити справу про нетверезе керування. В операції по викриттю ймовірних хабарників брали участь працівники СБУ та Національного антикорупційного бюро.

"… затримали суддю та посередника на робочому місці після отримання всієї суми неправомірної вигоди. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії", — йдеться в повідомленні силовиків.

Відео дня

Зі своїх джерел у Бару журналістам стало відомо про те, що кілька років тому Володимира Хитрука вже затримували.

— Його виводили в наручниках. Справа тоді також стосувалася хабаря. Чим закінчилася — не знаю. Тоді головою суду був Сергій Перевєрзєв, — сказав наш співрозмовник із Бару.

Адвокатеса, яку теж начебто затримали - Валентина Іванова.

Суддя вийшов на роботу

Ми дізналися, що мова йде про суддю Барського районного суду Володимира Хитрука. Щоби перевірити цю інформацію, зателефонували працівниці апарату суду Тетяні Кіпоренко.

— Насправді затримання ніякого не було, — сказала вона. — І я так думаю, що не планується. Усе було не так, як висвітлила все Служба безпеки України.

Намагаємося дізнатися, що Кіпоренко має на увазі. Жінка відповідає, що нам краще звернутися з письмовим запитом, але потім говорить про таке:

— Я думаю, що все буде в нас нормально, бо виявилося, що все трохи не так… Ніякого затримання не було. Ні адвоката, ні судді. На фото його (судді, — авт.) особисті кошти. Ті кошти, які думали, що передадуть, але нічого не передавали. Він навіть не був у курсі про цю справу, бо був у відпустці. Вони не були помічені.

Тетяна Кіпоренко каже, що розгляд справи, тієї, за яку Хитрук начебто мав узяти кошти, була призначена на другу половину серпня. А суддя нібито не знав про неї, бо був у відпустці.

— Суддя на роботі, виконує обов’язки голови суду, — зазначає Тетяна.

Також ми надіслали письмовий запит до Барського райсуду. І отримали відповідь, яку ви можете прочитати нижче. У ній йдеться про те, що в кабінеті Хитрука проводили обшук в рамках кримінального провадження.

Читайте також:

Що кажуть у СБУ

Ми звернулися за коментарем до управління Служби безпеки України у Вінницькій області. Поставили питання про ситуацію, яка склалася.

  • Чи правда, що суддя Володимир Хитрук наступного дня після «затримання» вийшов на роботу?

  • Якщо це правда, то чому так сталося? Чи було затримання насправді?

Також очікували дізнатися про долю нібито затриманої адвокатеси.

Пізніше в СБУ нам сказали, що усім процесом в рамках кримінального провадження керує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, тому звертатися потрібно до них.

Пригадайте про адвокатесу Жанну Часник, яка проходить обвинуваченою у справі про фейкову передачу хабаря судді Апеляційного суду області. Жанна сказала своєму клієнту, що вона передасть 5 тисяч доларів суддям. І тоді вони стануть на його сторону. Чомусь так склалося, що гроші чоловік віддав, а судді справді прийняли рішення на його користь. Але слідство вважає, що це щасливий збіг, а Жанна й не хотіла віддавати гроші суддям — просто обдурила клієнта.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • ОЛЕКСАНДР

    Від  цієї Іванової В.О.можна  очікувати все ,вона вже не молода жінка але гріха не боїться зовсім ,вона виросла на хабарях,все життя брала і давала потрібним людям, звязки в неї кругом і впрокуратурі і в поліції дуже безсоромна  істота яка не має ні честі ні совісті.
  • ОЛЕКСАНДР

    Від  цієї Іванової В.О.можна  очікувати все ,вона вже не молода жінка але гріха не боїться зовсім ,вона виросла на хабарях,все життя брала і давала потрібним людям, звязки в неї кругом і впрокуратурі і в поліції дуже безсоромна  істота яка не має ні честі ні совісті.
  • Elina Lane

    ця мадам, Іванова, вже десь фігурувала по таких справах..Суддя настільки необачний - що  знехтував правилами  "гарного тону"???
  • Андрей Щебетюк

    Люди добрі.

    По перше у нас в Україні діє призумція невинуватості.

    По друге. якщо ви уважно читали матеріал то  це вже друга спроба підстави на хабар. Перша була ще за часів януковича коли він відмовився приймати потрібне їм рішення.

    По третє. До антикорупційної  прокуратури є великі питання щодо її незалежності.

    Next reply Андрей Щебетюк

    За любих обставин, диму без вогню НЕ буває!

    Юрий Бондарук reply Андрей Щебетюк

    Хай пам'ятає про "призумпцію", коли вироки виносить! А не тільки, коли це його стосується! Бач, зразу "призумпцію" згадав)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up