«Моліться за Сашу», — просить дружина покаліченого опером підприємця, бо йому стало гірше

«Моліться за Сашу», — просить дружина покаліченого опером підприємця, бо йому стало гірше
  • Тріщина черепа, погіршення стану після тижня в комі і перелом ноги. Такі наслідки зустрічі 47-річного підприємця Олександра Комарніцького з поліцейським на Водоканалі близько півночі 11 червня.
  • Офіційна версія поліції: впав і вдарився об асфальт. Але згодом дружина травмованого від очевидців дізналась: оперативник-самбіст побив її чоловіка.
  • Чи буде родина домагатися жорсткого покарання поліцейського? Редакція 20minut.ua зібрала всі дані про інцидент і стан травмованого.

Слідство у справі про травмування Олександра Комарніцького оперативником з Київського відділення веде Державне бюро розслідувань. І якщо офіційна версія, оприлюднена обласним главком поліції, знайде своє підтвердження, то правоохоронцю загрожує ось таке покарання: громадські роботи чи обмеження волі до двох років.

Але дружина травмованого підприємця Леся Комарніцька не вірить в розказане поліцією. У перші дні після госпіталізації чоловіка вона сказала 20minut.ua: боїться, що Олександра, який не може нічого розповісти, зроблять винуватим.

— Начальник із заступником цього поліцейського, який, за їхньою версією, штовхнув, приїжджали до нас в лікарню, — розповідала Леся Комарніцька минулої середи, 12 червня. — Просили вибачення. І просили нікуди не заявляти, не розголошувати… Але я звернулася. Написала заяву в прокуратуру області, бо почали писати таке на Сашу.

Відео дня

У Фейсбуці речниця обласного главку поліції Анна Олійник оприлюднила офіційну версію інциденту за участі співробітника карного розшуку Київського відділення:

«На жаль, вчора трапилася прикра подія, внаслідок якої травмувався чоловік. Близько 23 години у Вінниці оперативники вилучали у вінничанина гранату РГД-5 і один з них попросив перехожого бути понятим. Однак з невідомих причин чоловік відреагував агресивно, підкріпивши це ненормативною лексикою в бік поліцейського та намагався його вдарити. Виник конфлікт, внаслідок чого 47-річний чоловік отримав тілесні ушкодження. Оперативник стверджує, що відштовхнув його і той впав на асфальт і вдарився головою…»

— Коли ми прочитали це, були шоковані. Тут, в лікарні нам говорилося одне, а публічно робиться інше: людину ні за що звинуватити, що він був агресивний, — говорить тітка Лесі. — Сторонні люди нам розказували, бо його дуже багато знають, що вони теж були шоковані: «Хто? Олександр? Агресивний? Та це ж душа-людина!» Сталося страшне. І таке могло бути з кожним, тому люди не повинні бути байдужі. Чекаємо, що свідки нам розкажуть, що саме сталося.

Дружина підприємця теж категорично не повірила офіційній версії. Сказала, її чоловік не міг «з невідомих причин відреагувати агресивно», бо він дуже позитивна і неконфліктна людина.

— Знаючи свого чоловіка, а ми з ним 18 років разом, 100 відсотків він не міг себе поводити так, як вони написали, — каже Леся. — Керівники сказали нам, що він стояв на зупинці «Водоканал», поліцейські підійшли і запропонували бути понятим, а він відмовив. Відбулося побиття, виходить, за відмову бути понятим? Як це так? Не могло такого бути, що він там кидався на співробітників.

Як було насправді?

Що Олександр поважав людей всіх професій і завжди старався допомагати, якщо комусь це було потрібно, говорить і тітка дружини підприємця.

— Якби правоохоронці сказали допомогти в якості понятого, він би допоміг, — додає родичка Комарніцьких. — Він патріот у нас. Чому йому було агресивно на прохання реагувати? Таке враження, що хлопці на ходу цю версію придумали.

Леся Комарніцька впевнена, що поведінка її чоловіка не могла спричинити конфлікт. Тому вона просила в очевидців зв’язатися з нею через редакцію і розповісти, що вони бачили.

— Я питала в начальників, що приходили, звідки його швидка забрала, хто викликав швидку? Говорять, що він кричав, а люди визивали. Значить свідки є, — каже дружина Олександра. — Думаю, тільки завдяки свідкам ми взнаємо правду. Аби тільки вони своїх «свідків» не підставили…

І за останньою інформацією, знайшлися очевидці. Вони розказали дружині Олександра: був не поштовх і падіння, а побиття. Ще одна травма, виявлена лікарями вчора, 18 червня, це тільки підтверджує. Як сказала Леся Комарніцька, в її чоловіка почала набрякати нога, перевірили — і знайшли перелом.

— Я вже знаю, що поліцейський його не просто штовхнув, — сказала вчора Леся. — Мені розповіли, що чоловік просто йшов, нікого не чіпав, той до нього підійшов, сказав два слова і одразу почав бити. Так було, зі слів очевидців. А розказане поліцією — неправда.

Стабільно важкий стан

Стан Олександра Комарніцького лікарі називали стабільно важким. Вони досі його тримають в медикаментозній комі, на апараті штучного дихання. На знімку МРТ, який показала дружина підприємця, бачимо тріщину основи черепа.  

Невже й після реформи поліції зустріч зі співробітником залишається небезпечною для життя городян? Приблизно такі питання ставили наші читачі, коментуючи цю історію на сайті 20minut.ua.

«Прикро, що ті, хто повинні нас захищати, стають для нас загрозою!» — один з коментарів.

Захистити справедливість і добитися покарання для винуватого. Такими закликами  вінничани реагували на випадок з Олександром Комарніцьким. Бо як так, що людина враз опинилася на межі смерті, в мирному місті, добираючись додому пізнім вечором?

А Олександр їхав від свого хворого дядька. Провідував його після повернення з лікарні. Дружина підприємця з чоловіком розмовляла по телефону приблизно за півгодини до події на зупинці «Водоканал», о 22.30. Тоді чоловік сказав, що скоро буде.

— Усе нормально було, — розказує Леся Комарніцька про останню розмову з чоловіком. — У хорошому настрої людина, адекватна, а не так, як вони зараз розповідають, що, може, п’яний був, тому агресивний. Він тверезий був. Не пив. Я сказала, щоб їхав додому вже, він: «Так, зараз буду виїжджати». Після 23-ї години, як відчуття якесь було, почала дзвонити йому знов. Він вже не брав трубку. І вже після півночі взяли в лікарні телефон і сказали, що він знаходиться в реанімації, без свідомості, черепно-мозкова травма, перелом черепа…

Чи буде дружина тепер, почувши розповіді очевидців побиття, вимагати перекваліфікації справи і жорсткого покарання для поліцейського? На це питання редакція не отримала відповіді від Лесі Комарницької, бо вона в лікарні біля чоловіка, що бореться за життя, і думає про інше.

— Дай Бог, щоб чоловік одужав і зміг сам розповісти, що сталось, — сказала жінка.    

Поліцейський — титулований боєць   

Після події на Водоканалі, нагадаємо, відсторонили від роботи оперативника та його керівника — начальника Київського відділення Валентина Мазура, а з Хмельницького управління ДБР прийшов лист про початок слідчих дій в провадженні «щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (стаття 128 Кримінального кодексу України)».

Така кваліфікація каже, що попередня інформація Бюро розслідувань збігається з версією поліції. Також прес-служба ДБР написала: «У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 2-х років».

Хто фігурант цієї справи? Як раніше повідомляв 20minut.ua, причетний до каліцтва Олександра Комарніцького оперативник Сергій Пивовар. Пошук по поліцейському сайту показав кілька новин про цього співробітника. Відділ комунікації писав про нього, як про учасника і переможця чемпіонатів з боротьби. Самбо — спорт цього опера.

P.S.

Через тиждень після госпіталізації в Олександра діагностували ускладнення — запалення легенів. Його готують до операції, тому дружина просить у небайдужих допомоги. Номер картки для переказу грошей: 5168 7554 4181 1763 (отримувач Леся Комарніцька). А сьогодні вранці, 19 червня, Леся в Фейсбуку написала «Друзі, моліться за мого Сашу, в нього погіршився стан».


Читайте також:

Травмований поліцейським-самбістом — в реанімації. Дружина шукає людей, що розкажуть правду

На порятунок Олександра Комарніцького, травмованого поліцейським, збирають гроші (ОНОВЛЕНО)

Мати екс-дільничного, що кийком розбив обличчя підлітку, погрожує суду голодуванням
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Игорь Головин

    Кто сделает повреждение на теле ближнего своего, тому должно сделать то же, что он сделал:
    перелом за перелом, око за око, зуб за зуб; как он сделал повреждение на теле человека, так и ему должно сделать. Очень надеюсь, что у Александра, есть родственники и близкие друзья мужчины..
  • Elena Kozak

    Леся, тримайтеся... БОГ допоможе
  • Radbul

    +100, Не будьте байдужими!!! Хто чим може допоможіть, та допомогайте, Олександра потрібно врятувати
  • Denis Kubinets

    Мусора конченые вафлисты !!! Пользуясь случаем , курсую !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up