«Я не хочу помирати!» У Жмеринці 12-річного хлопчика покусали собаки

«Я не хочу помирати!» У Жмеринці 12-річного хлопчика покусали собаки
У Жмеринці дитину покусали три собаки
  • У Жмеринці 12-річного хлопчика покусали три собаки.
  • Чому господар нічого не робив, щоб зупинити тварин і в які наслідки це вилилося для дитини? Дізналися деталі цієї історії.

У Жмеринці 12-річного Костю Кравцового покусали три великі собаки, коли той гуляв на вулиці. Трагедія трапилася ще 28 серпня, коли хлопчик разом з друзями в останні літні дні зібралися разом, щоб пограти у футбол.

Як все сталося?

Мама хлопчика, Ольга Кравцова, розповіла, що її син разом з іншими дітьми проводили час на галявині перед лісом. Там, за словами жінки, часто гуляють місцеві, а в лісі вже безпосередньо вигулюють тварини, а поруч облаштовано футбольне поле, на якому і грали хлопці у футбол.

Однак пізніше двох друзів Кості, з якими був потерпілий, покликали додому, щоб щось допомогти, а він ще залишився там.

Відео дня

Як раптом на дитину накинулися три великі собаки. Їх господар, як розповіли Ользі свідки, нічого не робив, щоб це зупинити, а лише стояв та спостерігав.

Коли люди змогли відігнати тварин від хлопчика і забрати його звідти, то він був весь покусаний, плакав і кричав: «Я не хочу помирати!»

Костя у Вінниці переніс операцію, де йому зашили рани. Лікарі визначили його поранення як тяжкі тілесні ушкодження. На фото, які отримали, видно, як сильно було понівечене тіло дитини.

Більше місяця родина залишалася у лікарнях, і якщо з фізичними травмами вони справляються, то з психологічними, ситуація набагато важча. Пані Ольга розповіла, що Костя просто боїться після цього виходити на вулицю.

Що відомо про власника собак?

Власником собак є Дмитро Буєвський. У той день, коли трапилася ця жахлива ситуація, чоловік саме вигулював трьох великих собак і ще трьох маленьких цуценят. Тварини, ймовірно, були без повідків та намордників.

На сайті YouControl є інформація, що в березні 2022 року Дмитра вже було притягнуто до адміністративного правопорушення, а саме вигулювання у лісному масиві своїх собак породи німецької та бельгійської вівчарки без намордника та не на прив'язі. Тоді постановою було накладення адміністративного стягнення в розмірі 496 (чотириста дев'яносто шість) гривень 20 коп.

Хоча, за словами Ольги Кравцової, сусіди неодноразово жалілися на собак, а після цього випадку їх родина також звернулася до правоохоронних органів, наразі відомо, що дана справа відкрита як необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

— Він то нам обіцяв і гроші дати на лікування, і навіть приїздив до лікарні, якісь ліки, їжу давав, а одного разу вітаміни привіз, то моя мала глянула, сказала, що вони ж для вагітних, — розповіла Ольга.

Крім того, мати Кості розповіла, що є свідки, які чули, як чоловік говорив своїм собакам «фас».

— Хоч він стверджував, що ніколи своїх тварин такому не вчив і вони від нього такого ніколи не чули, — пригадує жінка.

Що буде далі?

Через те, що мати була з сином весь час в лікарні, справу було направлено до прокуратури і про її хід їй не було відомо. Зараз, коли родина повернулася до дому, вони знову звернулися до поліції, щоб порушити це питання.

— І зі мною вже зв'язався прокурор, почав говорити, що там не три собаки було, а це типу зробили ці малі цуценята. Але ж я бачила свою дитину весь в синцях, по всьому тіло укуси, роздертий, — каже жінка.

Крім того, Ользі вже навіть сказали, що ніби й суд відбувся і він ніби там виправданий, але ні її, ні свідків не опитували. Проте на сайті YouControl все ж видно, що розгляд цієї справи призначений на 8 січня 2024 року.

Тому родина буде продовжувати намагатися добитися справедливості і робитиме все, щоб така ситуація більше ні з ким не трапилася.


Читайте також:

«Вкатали» в асфальт понад 70 млн гривень: про витрати сільради Іванова

У Жмеринці оголосили день жалоби: додому «на щиті» повертається десантник Андрій Горбунов

Коментарі (49)
  • Екатерина Вешнякова

    Видаліть , не туди неаписала
  • Екатерина Вешнякова

    Винница забрала из дома от родителей , они ничего не видели, и не зналии, а мы с братом найшлись и потерялисьь.
  • Екатерина Вешнякова

    Страхи Господні
  • Наталья Ковтун

    Мочить таких тварей! Нет! Пусть его сожрут звживо его же собаки!

keyboard_arrow_up