У Жмеринці оголосили день жалоби: додому «на щиті» повертається десантник Андрій Горбунов

У Жмеринці оголосили день жалоби: додому «на щиті» повертається десантник Андрій Горбунов
  • До повномасштабного вторгнення Андрій Горбунов був кухарем.
  • Та вже за кілька місяців проходив бойову підготовку разом із побратимами 80-ї ОДШБр. Захищав Україну у найгарячіших точках.
  • Загинув Воїн 20 листопада на Запорізькому напрямку.
  • Йому навіки залишиться 23...

 

У 2017 році Андрій Горбунов закінчив Жмеринський ліцей №4. Любов до кулінарії допомогла обрати майбутню професію: разом із братом Анатолієм закінчив Вінницький коледж та отримав спеціальність «Кухар». Андрій із братом до війни готували вишукані страви у вінницьких кафе та ресторанах. Так само пліч-о-пліч брати стали на захист України, коли ворог прийшов на нашу землю. За кілька місяців кухар, який жодного разу не тримав зброї в руках, вже проходив бойову підготовку разом із побратимами 80-ї ОДШБр.

Першим повістку отримав Андрій — 11 січня 2023 року. Він без вагань став на захист держави і почав опановувати військову справу. На посаді оператора роти вогневої підтримки третього десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади хлопець звільняв тимчасово окуповані території на Запорізькому напрямку. 13 жовтня за віддану службу і захист Батьківщини отримав медаль «Незламним Героям російсько-української війни».

Відео дня

Старший брат Андрія, Анатолій, не міг залишатися осторонь: він постійно був на зв’язку із братом, а коли той не виходив на зв’язок, не міг собі знайти місця. Через три місяці Анатолій прийняв рішення залишити кулінарію і взяти до рук зброю, щоб бути поруч із братом. Пішов добровольцем до військкомату. Анатолій теж обрав десантно-штурмові війська, але потрапив до 148-ої окремої артилерійської бригади ДШВ Збройних Сил України.  Кілька разів братам вдавалося зустрітися на лінії фронту, вони щиро раділи, що можуть бути поруч один з одним хоч у такий спосіб.

Та в одну страшну мить земля пішла з-під ніг Анатолія: повідомили про загибель Андрія біля населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. 

— Андрій був надзвичайно добрий, щирий, веселий, товариський. Нам важко повірити у цю страшну втрату. Це біль для Жмеринського ліцею №4, всіх випускників, для нашої школи. Вічна слава світлому воїну, — зі сльозами на очах розповідає класний керівник, вчителька англійської мови Оксана Лазорак.

У Жмеринській громаді 24 листопада оголошено Днем жалоби. У цей день зустрічатимуть Героя «на щиті» і проводжатимуть в останню путь.

  • Прощання відбудеться в храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ по вулиці М.Борецького (протоієрей Сергій Мельник).
  • Орієнтовний час зустрічі Героя «на щиті»: 10.00 у мікрорайоні ТЕЦ — Асмолова — Визволення — Київська — Борецького.
  • Живий коридор від ліцею №4 до вулиці Одеської через проспект Бориса Олійника.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

Вінничанам пропонують переглянути щемливий документальний проєкт «Незламні діти. Я чекаю»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (105)
  • Галина Турчинская

    Вічна пам'ять Герою
  • Светлана Сапурина

    Вічна пам'ять Герою.
  • Валентина Дм

    Вічна пам'ять,співчуття рідним.
  • Inna Kotoroshuk

    Вічна пам'ять Герою 🙏

keyboard_arrow_up