З Нью-Йорка до Вінниці. Центр матері та дитини отримав сучасну «швидку»

З Нью-Йорка до Вінниці. Центр матері та дитини отримав сучасну «швидку»
  • Автівка прибула до Вінниці Нью-Йорка, перетнула океан. Нині у місті її дооснастять та використовуватимуть для порятунку вінничан, у тому числі маленьких «поспішайок». 

Автомобіль передали волонтери. Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Він також розповів про особливості цієї машини.

— Автомобіль повнопривідний, на базі Chevrolet, має додаткове джерело живлення — електрогенератор. Є система медичних газів та кондиціонер для підтримування необхідного мікроклімату. У Центрі матері та дитини машину дооснастять апаратом штучної вентиляції легенів та слідкуючою апаратурою, перетворивши його у повноцінний реанімобіль. Окрім того, встановлять транспортний кувез — спеціальний реанімаційний "інкубатор" для новонароджених, — каже Моргунов. — Медичний бокс у кузові обладнаний таким чином, що команда фахівців може працювати стоячи, а це важливо при тривалих транспортуваннях. Раніше власного транспорту такого класу у Центрі не було. Відтепер заклад зможе не лише перевозити маленьких пацієнтів, вагітних жінок і породіль, а і надавати іншу допомогу на виїзді — зокрема, і паліативну. 

Відео дня

Разом з машиною зі США прибули ноші, каталки, медикаменти та витратні матеріали — маски, медичні халати, постільні комплекти, ковід-тести. 

«Українці, тримайтесь! Вам допомагає весь прогресивний світ», — написав у листі до вінничан один з меценатів з Нью-Йорка Борис Городецький. Цю підтримку відчуває Вінниця. Ми вдячні діаспорі, яка не лишається осторонь. Разом переможемо!


 

Читайте також:

Як вимушеним переселенцям отримати медичну допомогу на Вінниччині?

З понеділка антибіотики тільки за рецептом: все, що потрібно знати пацієнту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пустоцвіт Оксана

    Дякуємо це необхідна допомога 🥰

keyboard_arrow_up