Як правильно вибрати взуття школярам? Поради від медиків

Як правильно вибрати взуття школярам? Поради від медиків
  • Добігають кінця літні канікули. Батьки на повну готують своєї діток до навчального року. Купують шкільне приладдя, одяг та взуття. З вибором останнього варто бути уважним та знати, які черевики краще обрати.

— Згадайте, наскільки нестерпним починав здаватися день, якщо вам тиснуло взуття або натирало ноги до нестерпних відчуттів. В такі моменти як ніколи розумієш, наскільки важливо підбирати взуття правильно, — пише Центр громадського здоров'я України. — Ще більш шкідливим незручне взуття є для дітей, адже їх опорно-руховий апарат знаходиться у стадії формування, а взуття впливає не тільки на здоров'я ніг, а й спини.

Перед настанням навчального року перед багатьма постає проблема вибору — як вибрати безпечне взуття для своєї дитини. Наводимо сім порад від медиків, які допоможуть зробити правильний вибір:

Відео дня
  •  Дитяче взуття повинно мати низький каблук.
  • Висота каблука взуття для дітей віком від 3 до 7 років для повсякденного носіння повинна бути 5-10 мм, для дітей шкільного віку - до 20-25 мм, у взутті жіночому допускається середній каблук до 40-45 мм.
  • У дитячому взутті п’яточна частина повинна охоплювати п’яту і бути стійкою. У літньому взутті допускається відкрита п’яточна частина за умови її фіксації, забезпечення стійкості стопи під час ходьби та зручного закріплення взуття на нозі.
  • Правильно підібраний розмір. Взуття «на виріст» може обернутися для дитини мозолями, незручностями під час ходи чи бігу.
  • Взуття має «дихати». Віддайте перевагу взуттю з натуральних матеріалів та нормальною вентиляцію, щоб дитячі ніжки не страждали від пітливості та неприємного запаху.
  • Не допускається використання підкладки зі штучної та (або) синтетичної шкіри в закритому взутті для дітей
  • Діти, які мають плоскостопість, потребують спеціальних індивідуальних рекомендацій. Тому бажано звернутися до ортопеда.

 

Читайте також:

Одна смерть та 35 нових випадків. Дані про COVID по Вінницькій області

COVID в Україні. Виявили 33 нових випадки серед дітей та три серед медиків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up