Як подати документи до МСЕК, оскаржити рішення та продовжити інвалідність?

Як подати документи до МСЕК, оскаржити рішення та продовжити інвалідність?
  • На період дії воєнного стану процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена. Зокрема, медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності.

Про це повідомляють в Вінницькій ОВА.

Якщо людина не має змоги безпосередньо прибути на огляд, то МСЕК приймає таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Наразі МСЕК мають право оглядати пацієнтів і приймати рішення заочно також з наступними причинами інвалідності:

Відео дня
  • трудове каліцтво;
  • професійне захворювання;
  • захворювання, одержане під час проходження військової служби і служби в органах внутрішніх справ тощо;
  • захворювання, пов’язане з впливом радіоактивного опромінення внаслідок аварії на ЧАЕС.

Якщо ж ви хочете оскаржити рішення комісії, то це можливо зробити протягом одного місяця, звернувшись у Центральна МСЕК МОЗ України.

У складних випадках експертні комісії можуть направляти осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, для проведення медико-соціального експертного обстеження до:

  • Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро)
  • Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця).

Якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії обмежують чи порушують ваші права, звертайтеся телефоном на гарячу лінію МОЗ: 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, пройти військово-лікарську комісію стане легше. У травні депутати підтримали два законопроєкти, які дозволять військовослужбовцям проходити військово-лікарську комісію при цивільних лікарнях і витрачати менше часу на бюрократичні процедури. Ці зміни не просто на часі — їх потрібно було ухвалювати значно раніше, адже війна в Україні триває понад дев'ять років. Нові закони дозволять створити гідні умови для тих, хто йде захищати країну чи вже отримав поранення в боях.

 

Читайте також:

Кліщі повилазять разом з теплом. як уберегтися в парках і садах

Ти як? Аптечка психологічної допомоги під час війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Шановна Ольга Павлівна, Ви мусите знати що в нашому місті, існує ще міська МСЕК, дії якої можна оскаржити до обласної МСЕК №1, дії якої можна оскаржити до обласної МСЕК №2, а вже потім до республіканської або інституту,  АБО до суду. Обласні МСЕК можуть самі приїхати додому для огляду, або прийняти рішення заочно, (тільки під час війни +6місяців)

keyboard_arrow_up