Вінницьких школярів навчатимуть надавати першу медичну допомогу та рятувати життя

Вінницьких школярів навчатимуть надавати першу медичну допомогу та рятувати життя
  • Всеукраїнська рада реанімації проведе навчальний захід до Дня першої медичної допомоги. Курси для дітей пройдуть одночасно у різних містах країни, серед яких і Вінниця.

#Вмію_рятувати_життя — саме під таким слоганом вже в цю суботу, 11 вересня, школярів вінницьких шкіл навчатимуть надавати першу медичну допомогу за європейським протоколом Basic Life Support — базові реанімаційні заходи.

З подібною ініціативою виступила професійна медична організація «Всеукраїнська Рада Реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги», яка спеціально до Всесвітнього Дня надання першої медичної допомоги (відзначається у всьому світі щороку в другу суботу вересня) проведе загальноукраїнський захід #Діти_рятують_життя. 

За один день інструктори ВРР проведуть 100 курсів у школах в кожному регіоні України та навчать рятувати життя 1000 учнів віком від 12 до 17 років. Долучаться до такого навчання і школярі вінницьких шкіл 4 та 6, а також спортивного комплексу «Прем‘єр Нива». 

Відео дня

В чому суть заходу #KIDS_SAVE_LIVES?

11 вересня інструктори ВРР викладатимуть європейський курс базових реанімаційних заходів (Basic Life Support — далі BLS) для учнів середньої/старшої школи та впродовж чотирьох годин відпрацьовуватимуть практичні навички надання домедичної допомоги постраждалому:

  • вміння перевіряти свідомість та дихання
  • проводити серцево-легеневу реанімацію
  • звільняти дихальні шляхи від стороннього тіла
  • користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД).  

За словами організаторів заходу з Всеукраїнської Ради Реанімації, подібні навчання дітей під слоганом #KIDS_SAVE_LIVES (***діти рятують життя) давно та успішно тривають у всіх розвинених країнах світу. Це сприяє підвищенню національної культури надання екстреної медичної допомоги в країні в цілому, адже ледь не щодня ми бачимо сумну статистику нещасних випадків та смертей від раптової зупинки серця, де кожна хвилина має значення, а вчасно та вміло надана випадковим свідком допомога може врятувати людині життя. Кожна навчена дитина = можливість врятованого життя = цінність людського життя. 

Після закінчення курсу кожен учень отримає європейський сертифікат Basic Life Support.

 

Читайте також:

«Лікар з великої букви». Помер вінницький медик Віктор Тарасюк

Помер учасник бойових дій підполковник Олег Томчак з Бару

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Алена Соколовская

    У 8 школу запрошує
  • Любов Жірнова

    Вінницький район, Стрижавка, Ліцей 2, тільки за.
  • Julia Julia

    👍🏻👍🏻👍🏻
  • Юлія Бондаренко

    Тільки за ! Сама б не проти таку програму пройти 👍

keyboard_arrow_up