Вінниччина та ще сім регіонів не готові до пом’якшення карантину

Вінниччина та ще сім регіонів не готові до пом’якшення карантину
  • Назвали області, в яких не можна пом'якшувати карантин. У списку — вісім регіонів.

Станом на вчора, 19 липня, вісім українських областей не готові до пом'якшення карантину. Про це повідомляють у МОЗ.

До наступного етапу зняття обмежень не готові Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Харківська та Чернігівська область.

  • У Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Одеській та Харківській областях занадто висока динаміка виявлення хворих.
  • У Волинській, Львівській та Харківській надто великий коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19.
  • У Чернігівській проводять замало тестувань. Закарпаття не відповідає показнику завантаженості ліжок у лікарнях.
  • Львівська та Харківська області не відповідають одразу двом показникам.
     

Відео дня

Ситуація по Вінниці

Наразі Вінниця знаходиться на 10-му рейтинговому місці подобової динаміки випадків COVID в Україні. Загалом у місті лабораторно підтверджено 1263 випадки інфікування коронавірусом.  1021 особа одужала, а це – 80,8 %. Продовжують хворіти 220 пацієнтів: 32 – у стаціонарі, 188 лікуються амбулаторно.

— Аналізуючи показники по Україні, Вінницькій області та по місту, можу зазначити, що у Вінниці 80% інфікованих коронавірусом одужали. Це один з найвищих результатів по України. В цілому в державі цей показник складає 52,5%, а по Вінницькій області – 75%. Також Вінниця продовжує утримувати одне з найнижчих місць по кількості померлих – 1,7%, — каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Щодо обмежувальних показників, критеріїв інцидентності, то при нормативі до 30 випадків на тиждень, у Вінниці маємо 81.

— Якщо говорити про показники посилення карантину, то їх у нас чотири по постанові КМУ. Вінниця перетнула два з них. Це відсоток позитивних результатів тестування COVID-19, який має бути менше 11 %, а у нас 22,2 %. Також динаміка захворювання на COVID-19  порівняно з попереднім тижнем складає майже 60%. А має бути не більше 10%. Якщо дані показники будуть триматись найближчі три дні, тоді у регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) буде підстава для проведення засідання і посилення карантину. Мінімальний час посилення карантину сім днів, — зазначив директор департаменту охорони здоров’я міської ради.

Станом на 19 липня, згідно з рейтингом областей України, з 27 адміністративних територій Вінницька область входить в число тих, які вийшли за межі послаблення карантину. Показник динаміки по Вінницькій області майже в чотири рази вищий.

За словами Шиша, потрібно спостерігати ще три дні, можливо цей показник буде знижений і тоді не буде підстав посилювати карантинні обмеження.

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 20 липня: в Україні + 651 за добу. Скільки на Вінниччині?

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 19 липня, які ви могли пропустити
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галина

    А разве в Виннице есть карантин,? Только на бумаге, и изредка маскт
  • Игорь Щербань

    Андрей Николаев reply Игорь Щербань

    И что это значит?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up