У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті

У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті
  • На базі Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова вперше була проведена одна з найскладніших кардіохірургічних операцій у світі — операція Феррацці.
  • Її успішно виконав колектив фахівців Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова на чолі з доктором медичних наук, професором Костянтином Руденком Костянтином за участі фахівців «Пироговки».

Операція була проведена на пацієнтці, яка страждала від гіпертрофічної кардіоміопатії. Це генетичне захворювання, яке характеризується потовщенням стінки лівого шлуночка серця. Завдяки операції Феррацці вдалося сповільнити розвиток хвороби, знизити ризик раптової серцевої смерті та повернути пацієнтку до повноцінного життя.

Тривала операція 50 хвилин і проходила в умовах штучного кровообігу. Хірурги виконали реконструкцію мітрального клапана та міоектомію — видалення частини гіпертрофованого м'яза серця.

Операція Феррацці є одним з найскладніших оперативних втручань в кардіохірургії. Вона дає можливість врятувати життя пацієнтів з гіпертрофічною кардіоміопатією, які мають високий ризик раптової серцевої смерті.

Відео дня

Впровадження в практику лікарні хірургічного лікування гіпертрофічної кардіоміопатії з метою профілактики раптової серцевої смерті є важливим кроків у розвитку кардіохірургічної служби лікарні. Це дасть можливість надавати вчасно якісну медичну допомогу більшій кількості пацієнтів, зменшити ризик раптової серцевої смерті та повернути пацієнтів до активного життя.

 

 

Читайте також:

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на квітень 2024

Магнітні бурі у квітні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Церковний календар на квітень 2024 року: нові дати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Eduard Ionovich

    І скільки б не писали про ці виняткові операції.вони все рівно є лише винятками на тлі катастрофічного стану медицини в Україні.

keyboard_arrow_up