«У таку погоду навіть ходити холодно». Вінничани про купання на Водохреща

«У таку погоду навіть ходити холодно». Вінничани про купання на Водохреща

Запитали перехожих чи купались вони коли-небудь в ополонці та чи будуть це робити цьогоріч на Водохреща. З шести опитаних четверо ніколи не заходили в крижану воду

В'ячеслав (44), директор:
— Завжди купаюсь і купатимусь цьогоріч. Інколи навіть протягом зими ходжу. Почав ще в 1990 році. Це для мене стало вже традицією. Допомагає підтримувати організм у формі і не хворіти.
 

 

Маріанна (21), студентка:
— У таку погоду навіть ходити холодно, куди там купатися в ополонці. Ніколи не пробувала і не збираюся купатись. У мене не настільки хороший імунітет і я не надто вірю в такі штуки.
 

Відео дня

 

Олексій (25), менеджер:
— Це буде другий рік, як я купатимусь в ополонці на Водохреще. До цього спонукає віра. Після пірнання завжди почуваю себе дуже класно протягом усього року, це додає мені мотивації та гартує дух.


Світлана (44), вчителька:
— Купатися не дозволяє здоров'я. Чоловік із сином ходять щороку. Я вважаю, якщо люди ведуть здоровий спосіб життя і принаймні хоча б у цей день можуть повірити в Бога, і в те, що вони не захворіють – то чому б і ні?
 

Іван (77), пенсіонер:
— Раніше на Водохреще купались одиниці, а зараз тисячі. Я жодного разу не ходив, якось не доводилось. А зараз вже вік не той. Ставлюся до цього позитивно, друзі та знайомі ходять. Звісно, щось у цьому є, якась сила.


Ірина (73), пенсіонерка:
— Ніколи не купалася, бо я не збожеволіла. Я залізу у воду і не вилізу. Це треба здоров'я мати. Якщо людям подобається купатися, то хай пірнають на здоров'я. Якщо у людини гране здоров'я – то чому б і ні.

 

Опитування

Чи будете ви купатись на Водохреще в ополонці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olvol

    В цей день вода свята, - те, кто так говорит, расписываются в своем невежестве. В котором часу она перестает быть святой и случается это резко при заходе солнца или в полночь? Резко или постепенно? Давайте возьмем Дунай, Днепр, Волгу, Днестр и т.д. Скажите, если река течет через разные страны, где могут по разному показывать часы, то вечером в разное время она перестает быть святой? А чёрно-коричнево-зеленая вода в Буге тоже "святая" при МЕТРЕ МУСОРА и пяти ила на дне?
  • Игорь

    Дело не в боге , а в регулярности закаливания (купания в проруби) . Один раз в год точно здоровья не добавит и не укрепит

    Olvol reply Игорь

    Вот я из тех кто имеет огород "без ничего" - где и вода за счастье даже холодная, и дождь может застать, и ветер пронизывающий. Это закаляет. Дома я мою руки и лицо только холодной водой, чтоб не палить газ. Но я не полезу не только в ополонку, но и даже в море при менее 14 градусов.
  • ополонка

    ополонка в ополонці не купається.
  • Olvol

    17,6% будут купаться на водохреще сооласно этому опросу, видите. Остальные только кричат что верующие т.к. модно. В глубине души многие понимают, что никакого бога нет, но...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up