У Писарівці завершують капітальний ремонт амбулаторії сімейної медицини

У Писарівці завершують капітальний ремонт амбулаторії сімейної медицини
  • Мешканці Писарівки скоро матимуть можливість отримувати медичні послуги в покращених умовах.
  • В даний час завершується капітальний ремонт приміщення місцевої амбулаторії, а поруч з нею створюється сучасна зона очікування.
  • Це стало можливим завдяки перемозі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив», звідти залучили кошти для реалізації проекту.

Два роки тому Вінниця об'єдналась із сусідніми селами та утворилась об'єднана громада. Як повідомили у Вінницькій міській раді, тоді розпочали капітальний ремонт медзакладу в Писарівці. 

— Потім повномасштабне вторгнення... Ремонт довелося призупинити. Відновити змогли цьогоріч. Уже більша частина робіт всередині будівлі — виконана, — зазначає Сергій Моргунов.

Що буде в амбулаторії

Наприкінці 2021 року, після того, як Писарівка стала частиною Великої Вінниці, розпочався капітальний ремонт. Тоді працівники підрядної організації встигли зробити вхідну групу: облаштували пандуси для маломобільних відвідувачів, зробили ґанок, замінили вікна та вхідні двері. В 2022 році капремонт довелось призупинити через повномасштабне вторгнення. Цього року роботи знову відновили.

Відео дня

Оновлена амбулаторія у Писарівці, за словами старости Вінницько-Хутірського округу Владислава Кривешка, матиме безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення, кімнати для фізіотерапевтичних процедур, маніпуляційні, нові санвузли, сучасний кабінет лабораторних досліджень, стоматологію, рецепшн, зручні кабінети для роботи сімейних лікарів та медичного персоналу.

— Таким чином, понад 450 м² осучасненого простору стануть міцним підґрунтям для комфортного поліпшення здоров‘я мешканців нашої та сусідньої територіальних громад, а облаштована нова зона для очікування у сквері навколо амбулаторії стане родзинкою закладу, — зазначає 24-річний очільник округу.

Роботи капітального характеру уже виконані в понад 60% приміщень, крім того, в приміщеннях, які не потребували капітальних втручань, зробили косметичний ремонт. Будівельники привели до ладу стіни, поклали плитку на підлогу, облаштували санвузли тощо. 

Прилегла територія

Жителі Писарівки висловили бажання покращити й прилеглу територію. Для реалізації свого задуму вони подали проєкт на конкурс «Бюджет громадських ініціатив. І виграли». Проект виграв в конкурсі та наразі реалізується.

«Нещодавно, після того, як фінансування проєкту відновилось, представники підрядної організації змогли приступити до робіт», — розповідає Владислав Кривешко.

Тут мають покласти тротуарну плитку, зробити зовнішнє освітлення, приміщення для того аби відвідувачі могли залишати дитячі візки, велопарковку, встановити лавочки та урни, а також висадити зелені насадження.

 

Читайте також:

Втратили документи під час війни: Як можна відновити медичні довідки

Як пережити спеку та не отримати сонячний удар: даємо поради вінничанам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іщенко Людмила

    Чудовий приклад для інших громад
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up