Цими вихідними щепилося 739 вінничан. Це менше ніж минулі рази

Цими вихідними щепилося 739 вінничан. Це менше ніж минулі рази
  • Щовихідних у Вінниці діють безкоштовні центри вакцинації. 26 та 27 червня у місті їх було два: на Вишеньці та Замості. 

За два дні роботи пунктів щеплення 739 вінничан отримали першу дозу вакцини проти Covid-19. В суботу вакцинували 392 охочих, в неділю — 347.

— У порівнянні з минулими та позаминулими вихідними  кількість вакцинованих  цієї суботи та неділі значно менша. І, напевно, причиною цього стала спека та ще й три вихідних дні, тому що багато людей виїхали з міста. Та, незважаючи на це, центри працювали у звичному режимі з 10 до 14-ї години з дотриманням усіх необхідних вимог, — каже заступниця директора департаменту охорони здоров’я міської ради Світлана Стефанкова.

До вакцинації містян було залучено 10 медичних бригад.  Щеплювали усіх охочих китайською вакциною «CoronaVaс», яка є у достатній кількості. 

Відео дня

У перший день роботи, а саме 12 червня, до Центру прийшли кілька сотень містян. Серед них був і наш журналіст. З власного досвіду розповідаємо, що на вас чекає, якщо підете робити щеплення. У цьому матеріалі ми покроково розказуємо, як виглядає шлях пересічного вінничанина до отримання вакцини.

Довідка

Також щеплення можна отримати у стаціонарних пунктах щеплення на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тут вакцинують людей з листа очікування та зареєстрованих в додатку «Дія», які попередньо запрошені сімейними лікарями.

Загалом з початку вакцинальної кампанії у Вінниці проведено 26656 щеплень. Першу дозу препарату отримали 19599 осіб, другу — 7057.

 

Читайте також:

Нині хворіє понад 200 людей. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

COVID-19 в Україні. Вчора захворіли 31 дитина та 19 медпрацівників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up