«Скло» на дорозі — 62 вінничанина впали та отримали травми. Що кажуть у мерії?

«Скло» на дорозі — 62 вінничанина впали та отримали травми. Що кажуть у мерії?
  • Сьогодні, 8 грудня, у Вінниці при мінусовій температурі пішов дощ.
  • Починаючи з п'ятої години ранку міські комунальні служби почали обробляти протиожеледними засобами тротуари, зупинки громадського транспорту, двори та дороги.
  • Але до обіду вже 62 людини у Вінниці з травмами звернулися в лікарню

Сьогодні в посиленому режимі працює Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, а саме травматологічне відділення, повідомляють на сторінці Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА у фб.

У зв’язку з ожеледицею до лікарні звертаються пацієнти з різними видами травм — забої, розтягнення, вивихи, переломи.

«Сьогодні у нас значно більше пацієнтів ніж зазвичай. З восьмої години ранку і до обіду до нас звернулися за медичною допомогою 62 пацієнти. Сім з яких ми госпіталізували», — відзначив медичний директор міської клінічної лікарні Шдикої Медичної Допомоги Богдан Трохименко.

Відео дня

Що кажуть у мерії?

Як розповів начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський, сьогодні, з 5 години ранку 28 одиниць спецтехніки посипають дороги, тротуари та зупинки громадського транспорту протиожеледною сумішшю.

Директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман каже, що двори багатоповерхівок двірники посипали протиожеледною сумішшю ще з 6 години ранку ранку.

Мерія нагадує, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій — прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста, її виконання контролює Муніципальна варта.

Прогноз погоди

За словами керівника Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, сьогодні, 8 грудня, в день очікується температура близько нуля, часом опади: мокрий сніг з дощем. Завтра, 9 грудня, вночі прогнозують температуру від мінус п'яти до нуля, невеликі опади. В день від мінус трьох до плюс двох.

Поради медиків

Мешканців Вінниччини закликають бути обережними:

  • Якщо на вулиці суцільний лід, ходити краще неспішно, дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступати на всю підошву.
  • Шукайте ділянки без льоду, на яких можна перепочити та вільно пройти декілька кроків.
  • Якщо стає зрозумілим, що падіння все ж почалося, краще встигнути присісти. Так можна відновити рівновагу або ж зменшити можливі наслідки падіння.
  • Не тримайте руки в кишенях — це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів, тому краще одягніть теплі рукавиці.
  • Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини — терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

 

Читайте також:

Поліцейську Черкашину прооперували невдало… Допоможіть вилікуватись

У цей день вітайте Катерин. Історія, традиції та заборони 7 грудня

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Тетяна Стогній

    Нажаль ті ,,люди,, ,що у мерії взагалі не знають своїх обовязків і чому вони туди прийшли....ЇМ ТРЕБА ДОКЛАДНО ПОЯСНИТИ ЗА ЩО ЛЮДИ ПОДАТКИ ПЛАТЯТЬ І СПИТАТИ ДЕ ВОНИ,А НІ ТО ХАЙ ПИЗДУЮТЬ ЗВІДТИ...ХАЙ ПРИЙДУТЬ СПРАВЖНІ ЛЮДИ ЩО БУДУТЬ ПРАЦЮВАТИ І ПІДНІМАТИ НА НОГИ І ЛЮДЕЙ І МІСТО А НЕ ГНОБИТИ....У НАС НЕ МАЄ ЧАСУ МИ ЖИВЕМ ОДИН РАЗ І ПРИКЛАД ДЛЯ ДІТЕЙ.ХАЙ ЗБИРУТЬСЯ УСІ РАЗОМ ПОСТРАЖДАЛІ І ПОДАДУТЬ ПОЗОВ ДО СУДУ....БУЛИ ЖИВІ ЗДОРОВІ А ТЕПЕР РУКИ НОГИ ПОЛОМАНІ,ХТОСЬ СТРАЖДАТИ БУДЕ БО ЦІ УШКОДЖЕННЯ НА ВСЕ ЖИТТЯ БУДУТЬ ПРО СЕБЕ ДАВАТИ ЗНАТИ.А ХТОСЬ НА ДОРОГИХ АВТО ЇЗДЕ...І ПЛЮВАЛИ НА НЕ ПОСИПАНІ ВУЛИЦІ.ЛЮДИ ЗБИРАЙТЕСЬ РАЗОМ,ЧЕКИ ЗА ЛІКУВАННЯ І ВІДСТОЮЙТЕ СВОЇ ПРАВА,БО ЗАГНЕМСЯ З ТАКОЮ ВІННИЦЬКОЮ СВИТОЮ....ВОНИ НАС ПО ОДНОМУ ПЕРЕМОЧАТЬ,А РАЗОМ НІ!!!!!!!! НЕ МОВЧІТЬ!!!ВОНИ ЖИРУЮТЬ НА НАШИХ ПОДАТКАХ......

    Zesraka Zelena reply Тетяна Стогній

    шоновна,якщо навить воны и подадуть позов на мерию- наш самый чесный  и непидкупный суд  пустить по кругу цю справу на рик  два,  потому  что судьи  кормляться  з  руки  моргуна.а що им  з цих  пострадавших .максимум выплятят пару копийок,погладят по голови пошлепают по  щеци.мол так  сталось такова  селяви а .когось  залякают сам пиде забире позов-мол  ошибся -бес попутал  звильненням когось  и ще  чимось .це мафия +наше  ссикливе насиление  перемишане  пондеривськими  отбросами  яки  вирят  и таки  влади.
  • Zesraka Zelena

    кажуть в мерии  що от от на часах  уси дорогы посыпять перцем, салом часником  и це  буде  феста з горылкою приглашены уси вакциновани  особи.
  • Роман Пилипчук

    Дороги посипайте а не списуйте гроші
  • Валентина Мельниченко

    В 10 год ранку йшла з Урожаю на Хмельн.шосе і нігде не побачила посипаного тротуару.Не йшла,а сковзалась...

keyboard_arrow_up