Щеплення від грипу зробили уже понад тисяча вінничан. Ціна — 130 гривень

Щеплення від грипу зробили уже понад тисяча вінничан. Ціна — 130 гривень
  • За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні курсуватиме чотири штами грипу: два типу А (H1N1 і H3N2), а також типу В.
  • У місті почали вакцинувати проти сезонного грипу у рамках муніципальної програми «Стоп грип». 
  • Вінничанам, які планують пройти щеплення, доведеться сплатити лише 50% вартості вакцини.

Наразі в місто вже прибуло 6 тисяч доз вакцини. Загалом на цей епідсезон планується закупити 15 тисяч доз вакцин проти грипу.

— Ми вже розпочали щеплення, адже ми одні із перших викупили 6000 доз корейської вакцини проти грипу GC FLU. На ранок п’ятниці майже 1200 вінничан скористалися цією вакциною, серед них 350 дітей. Хочу зазначити, що вакцинуватися потрібно вже зараз, — каже директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш. 

Як зробити щеплення?

Щоб скористатися цією муніципальною програмою, вінничанам потрібно звернутися до своїх сімейних лікарів. 

Відео дня

Скільки це коштує?

Безкоштовно вакцину отримують діти, позбавленим батьківського піклування, і діти-сироти.

Решта вінничан вакцинуються за пів ціни – 130 грн при щепленні тривалентною вакциною GCflu. Ціни на інші вакцини уточнюються.

Скільки щеплень зробили за минулий період?

Під час епідемічного періоду 2019-2020 років щепленням скористалися 9 тисяч 734 вінничанина.

Опитування

Чи плануєте вакцинуватися від грипу, або уже пройшли щеплення?

Довідка

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація. Вона ✅зменшує ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Найкращий час для щеплення — напередодні грипозного сезону. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Профілактика:

  • уникати тісних контактів з людьми, які чихають і кашляють;
  • не торкатися руками очей, рота і носа;
  • носити марлеву пов’язку або разову маску;
  • регулярно ретельно мити руки з милом, протирати їх спиртовмісним засобом для дезінфекції рук;
  • здійснювати вологе прибирання, провітрювання і зволоження повітря в приміщенні.

Вакцинація — болюча тема для більшості українців. Хтось уже бронює місце в черзі на препарат. Хтось вважає, що вакцинуватися від грипу недоречно.

 

Читайте також:

Дві смерті та 62 нових випадки. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

В Україні провели майже 3 мільйони тестів ПЛР. Яка ситуація з COVID-19 на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Авраам Лінкольн

    Скільки зароблять грошей комусь. Згідно Мін Здраву. Всі вакцини закупляються держ бюджет, і повинні ставитись бесплатно а не за гроші. А де які надаються безплатно в Україну а вони продають. А чи поможи чи ні а гроші віддайти.
  • Людмила Юрьевна

    І як воно?
  • Олеся Попович

    А для мешканців області хто має закупити?

    Semen Semenuch reply Олеся Попович

    Голова колгоспу
  • Рая Любчик

    Так дешево?

    Svyatoslav Usatyuk reply Рая Любчик

    Рая Любчик так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up