Розпочнеться дводенна магнітна буря з сильним ударом: як уберегтися

Розпочнеться дводенна магнітна буря з сильним ударом: як уберегтися
  • Сильний удар магнітної бурі вже на підході. Він триватиме два дні, а пік прогнозується на 27 число.
  • Кому слід бути обережнішими через магнітну бурю, та як мінімізувати негативний вплив на здоров'я, читайте в матеріалі нижче.

Сильна магнітна буря очікується з 27 червня, і триватиме два дні — по 28 число включно. Інформацію про магнітні бурі за цими даними передає сайт meteoagent.com.

Найнебезпечнішою датою стане цей вівторок, 27 червня — в пікових значеннях буде червоний рівень (G1). А вже після 29 червня геомагнітна обстановка прийде в стан спокою.

Відео дня

Що називають магнітною бурею

Науковці під терміном «магнітна (геомагнітна) буря» мають на увазі порушення магнітосфери планети, що виникає в результаті посиленого обміну енергії сонячного вітру з космічним середовищем, що оточує Землю.

Подібне явище може тривати кілька годин, а може — кілька днів.

Вплив на організм

Геомагнітні шторми, як правило, супроводжуються для людей погіршенням самопочуття, і особливо схильні до впливу метеочутливі, літні та люди з певними хронічними хворобами, гіпертонією, гіпотонією, захворюваннями серця і судин.

Людина може відчувати нездужання і втому, головний біль різної сили та запаморочення, сонливість і дратівливість, проблеми зі сном і концентрацією уваги, нудоту і втрату апетиту, перепади тиску і порушення серцевого ритму, ломоту в кістках і суглобах, а також в місцях старих переломів і вивихів, загострення хронічних захворювань.

Як захистити здоров'я і знизити негативний ефект

У такі дні медики радять уникати сильного фізичного і психоемоційного навантаження, більше гуляти на свіжому повітрі, висипатися і повноцінно харчуватися, а від деяких продуктів рекомендується відмовитися.

Так, під час магнітних бур не варто вживати міцні алкогольні напої, гострі та солоні страви. Краще знизити в раціоні каву та енергетичні напої — замість них радять пити трав'яний чай або просто воду, причому в достатній кількості.

Людям з хронічними захворюваннями варто більше відпочивати та тримати під руками необхідні ліки.

 

Читайте також:

Купити ліки буде складніше: з 1 липня змінюються правила відпуску медпрепаратів

У Писарівці завершують капітальний ремонт амбулаторії сімейної медицини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • ProhoR

    З 27 по 27 включно? 27 - п'ятниця? Навчіться календарем користуватись, не пишіть нісенітниці.

keyboard_arrow_up