Робимо очі молодшими та здоровими

Робимо очі молодшими та здоровими
  • Утомлений погляд, нависання верхньої повіки у вигляді «шторки», темні кола під очима, жирові мішки.
  • Примочки з чаю чи петрушки тут явно не допоможуть.
  • А от усілякі косметологічні процедури цілком можуть повернути погляду ясність, а обличчю молодість

Очі в першу чергу привертають до себе увагу, і саме вони першочергово свідчать про хвороби людини та її вік. Грижові мішки під очима, темні кола, зморшки, нависання верхньої повіки - проблеми, які кремами та масажем не вирішуються (особливо, коли це вікові зміни). Але всього цього можна позбутися завдяки уколам, або скальпелю. Звучить страшно, та це звичайні процедури, які можна проводити в будь-якому косметологічному центрі міста.  Мова йде про уколи ботоксу, мезотерапію та блефаропластику.

Ботокс під очі  - гарна альтернатива пластичній хірургії. За допомогою уколів можна прибрати гусячі лапки, мішки під очима та отримати загальний омолоджуючий ефект. Ботокс, який використовують в косметології, це білковий комплекс, що отримують з бактерій ботулотоксину. До його складу входить нейротоксин, що блокує нервово-м'язову передачу.

Відео дня

Мезотерапія досить популярна ін’єкційна процедура в косметології. Суть її в тому, що раз на тиждень-два косметолог вводить у ділянку навколо очей активні вітамінні та стимулюючі препарати. Як правило, після трьох-чотирьох сеансів у тканинах активізуються процеси самовідновлення і регенерації. Завдяки чому шкіра навколо очей стає більш пружною, зморшки розгладжуються, зникають темні кола. Існує безліч різновидів цієї процедури, як спрямованої безпосередньо на омолодження, так і для лікування або корекції різноманітних естетичних порушень.

Блефаропластика - операція зі зміни форми повік, розрізу очей. Цей вид оперативного втручання передбачає видалення надлишків шкірного покриву та жирових утворень. Найчастіше блефаропластику призначають людям зрілого віку (40 і старші), у яких з роками утворились зморшки над верхніми повіками, з'явилися грижі і виник надлишок шкіри. У результаті вона лягає на повіки та робить людину візуально старою. Випинання підочноямкового жиру (так звані мішки під очима) також може стати показанням до блефаропластики. Вирішує ця операція і інші завдання, наприклад, опущення зовнішнього кута очей (вроджене чи набуте).

Показання до проведення цих маніпуляцій:

  1.  нависання шкіри верхніх і нижніх повік
  2. «жирові мішки» повік
  3. опущення нижніх куточків очей
  4. зміна розрізу та форми очей
  5.  косметична корекція

Протипоказання до процедур:

  1. вагітність та годування груддю
  2. запальні ураження шкіри обличчя
  3. інфекційні захворювання
  4. порушення згортання крові
  5. онкологічні патології
  6. непереносимість компонентів препаратів

Підготовка до процедур:

Припинити прийом аспірину, нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП) за 10 днів  до проведення будь-яких ін'єкційних процедур При відсутності медичних протипоказів за 2-3 дні до ін'єкцій чи операції відмінити варфарин. Після процедур можна відновити прийом ліків, призначених лікарем.

Наталія Григораш,  лікар-офтальмохірург. Член Товариства офтальмологів України, навчалась в школі пластичної хірургії Павла Денищука з міжнародною участю, проходила  навчання в Великобританії, в MoorfieldsEyeHospital та має відповідні сертифікати.

- За станом очей людини можна прочитати її думки, настрій, характер, ставлення до навколишнього середовища та до конкретної особи, закоханості та віку. Так, з віком повіки розтягуються, і дрібні м’язи, що підтримують їх, стають ослабленими. Але це міф, що блефаропластика є показом тільки для людей у віці. Існують генетичні потреби у  молодих людей: «генетично визначене» накопичення жиру під нижніми або верхніми повіками. Ця операція допомагає виправити такі дефекти, як пониклі повіки, жирові мішки і темні кола, які надають всьому вигляду літній та втомлений вигляд, а іноді і звужують периферичний зір та заважають зору. Урахування індивідуальних анатомічних особливостей, які залежать від архітектоніки обличчя та віку, оцінка стану загального здоров'я, щоб виключити наявність змін (високий кров'яний тиск, підвищення рівня цукру в крові, проблеми з кровотечею), гарантує високий естетичний результат під час виконання блефаропластики верхніх та нижніх повік.  Післяопераційні гематоми, набряки розсмоктуються впродовж 1-2 тижнів, однак кінцевий естетичний результат блефаропластики можна оцінити за місяць-два після операції. Тривалість операції залежить від обраної техніки та складності клінічного випадку. Зазвичай, така операція триває впродовж 1-2 годин.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up