Платні пологи: Реакція вінничан в соцмережах та що пояснили в Міністерстві

Платні пологи: Реакція  вінничан в соцмережах та що пояснили в Міністерстві
  • Пологи в Україні зараз платні чи ні?
  • Що про це пишуть наші читачі та як вони відреагували на новину, що планові пологи стануть офіційно платними.
  • У прес-службі Міністерства охорони здоров'я України прояснили ситуацію з платними пологами.
  •  

Новина про те, що планові пологи в 2019 році стануть платними сколихнули соцмережі.

"Якщо ми візьмемо пологи, вони можуть бути плановими, і тоді, згідно з новим законом, вони підпадають під оплату. Але пологи можуть бути екстреними. І тоді це екстрена допомога. Вона покривається державою" - про це заявила член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Після такої заяви наші читачі просто не стримували емоцій

«А до цього всі жінки безкоштовно народжували ??? Так весь цей час в пологових будинках безкоштовно тільки двері відкривалися а решта за гроші. Таке відчуття що закони придумують ідіоти», - коментує читачка «20 хвилин» Тетяна Вавілова.

Відео дня

В соцмережі «Фейсбук» новина також викликала шквал коментарів:

«Були платними, а тепер може ще і прайс складуть? Двічі платила за пологи. Один раз за домовленістю. Другий тільки стільки, скільки вважала за потрібне, сума в три рази менше ніж в перший раз», - пише Анастасія Черниш.

 

 

Що пояснили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України

У МОЗ зазначили, що медична реформа не передбачає платних послуг, пов'язаних з народженням дітей, і спостереження під час вагітності. А також і самі пологи будуть абсолютно безкоштовними, і всі витрати візьме на себе держава.

Однак в Міністерстві при цьому помітили, що медична реформа має на увазі перехід на нову модель фінансування медичних послуг державою, і високоспеціалізовані і спеціалізовані медустанови вже з 2019 року отримуватимуть оплату від держави за конкретні послуги, надані конкретним пацієнтам.

У наступному році деякі медичні послуги в рамках пілотних проектів будуть оплачені з держбюджету.

В першу чергу, мова йде про оплату вартості пологів прямо всіх пологових будинках від Національної служби здоров'я.

Варто зазначити, що зараз головна стаття витрат при народженні дитини – страховка. Проте і без неї можна, без проблем народити дитину. У цьому, на власному досвіді переконалася журналістка RIA. Маля вона народила, страховку не купувала. Проте “благодійні внески” у неї все ж вимагали.

А чи можна в Вінниці народити без хабару, читайте в публікації «Журналістка перевірила: народити можна і без хабара»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • українка

    Пологи - це етапний фізіологічний процес, в ході якого відбувається вигнання плоду, а також виділення навколоплідних вод, плодових оболонок і плаценти через природні родові шляхи.



    Терміновими вважаються пологи на 37-42 му тижні вагітності, передчасними - пологи до 37 го тижня вагітності.



    Пологи після 42 го тижня вагітності називають запізнілими.
  • Олег

    Екстрені  пологи -  це коли ЩЕДРО дав на "лапу" лікарю, а звичайні це коли "відблагодарив" лікаря і заплатив за пологи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up