Підніміть повіки! Як не прокліпати блефарит… (Новини компаній)

Підніміть повіки! Як не прокліпати блефарит… (Новини компаній)

Як чудово бачити навколишній світ прекрасним!  І все це можливо завдяки  дивовижному дару - нашому зору.

Так чому ж у століття інноваційних технологій ми забуваємо про збереження  такої складної і в той же час слабко захищеної структури, як орган зору, і недостатньо уважно ставимося до його гігієни?

Червоні набряклі очі можуть бути не тільки завдяки безсонній ночі, тривалому перебуванню біля комп’ютеру, а також наслідком блефариту-  запалення країв нижніх та/або верхніх повік.

Підозра на блефарит виникає, якщо у Вас:

Відео дня
  • почервоніння повік
  • кірочки та лусочки на віях
  • відчуття стороннього тіла в очах
  • надмірна сльозотеча                                                                       
  • випадіння та не правильний ріст вій                                                        
  • виразки на краях повік

Прояви блефариту не додають  радості,  а лише приносять серйозний дискомфорт Вашим очам… Так що ж робити в такій ситуації? Як зберегти свій зір, поліпшити його стан і запобігти розвитку серйозних захворювань очей? Що таке гігієна повік і в чому її необхідність? Як попередити хворобу та чим можна допомогти?

 Цікаво знати:

На сьогодні описано понад 80 різних агентів, які викликають інфекцію повік, але мало хто знає, що провокуючим фактором для розвитку блефариту може бути порушення функції так званих мейбомієвих залоз. Їх вивідні протоки розташовані по краю повіки, і якщо відбувається застій та згущення секрету цих залоз, то він стає «поживним середовищем» для збудників блефариту.

Лікування блефаритів проводиться поетапно:

1. Лікування патологічного стану, що став причиною блефариту (захворювання шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, анемія, глистна інвазія тощо). Блефарити часто зустрічаються при себореї, екзематозних ураженнях шкіри чи схильності до них, анеміях, авітамінозах, хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Нерідко блефарити загострюються одночасно з гастритом, холециститом, ринітом, тонзилітом, гайморитом;

2. Гігієна повік та вій є найважливішим, обов’язковим кроком у профілактиці та лікуванні захворювань повік, включає в себе :

а. теплові компреси. Для розм’якшення та подальшого видалення густого секрету з залоз повік, використовують теплі компреси (40®С) на протязі 10 хвилин. Теплові процедури на повіки не можна використовувати у випадках гнійних процесів – при фурункулах, ячмені в стадії нагноєння і таке інше. Тому краще за все розпочати лікування під наглядом офтальмолога.

б. очищення повік від забруднень та макіяжу, масаж або самомасаж

Для гігієни повік спеціально розроблені стерильні серветки Блефаклін  без консервантів, ароматизаторів та парабенів. Ними можна користуватись і при нарощених віях, тим, хто носить контактні лінзи, дітям з 3 місяців. Гігієна повік серветками повинна проводитись 2 рази на день на протязі не менш ніж трьох хвилин. Це призводить до нормалізації стану закупорених залоз, розм´якшує та сприяє видаленню секрету залоз та забруднень повік (ліквідуємо «поживне середовище» для збудника), покращує кровообіг, має протизапальну та антисептичну дію.

 Гігієна Блефакліном проводиться згідно правил самомасажу повік – зверху донизу, у напрямку до краю повік та коренів вій (верхня повіка), та знизу доверху, від шкіри до коренів вій при обробці нижньої повіки. Таким чином ми ще й механічно сприяємо розм’якшенню та видаленню надмірного та густого секрету залоз. Після цього обов’язково потрібно чистим краєм серветки видалити забруднення з краю повіки. Після закінчення процедури змивати водою не треба, лосьйон з серветок буде продовжувати діяти. Розпочати лікування найкраще з масажу повік у лікарському кабінеті, досвідченим лікарем, після декількох сеансів можна продовжувати самомасаж вдома.           

в. видалення кірок, лусочок

 У разі великої кількості кірочок та лусочок рекомендую використовувати  Теагель двічі на день.  Він їх добре та м’яко розчиняє, охолоджує та заспокоює повіки, зручний у застосуванні, не потребує змивання після обробки. Ретельна щоденна гігієна повік Теагелем або Блефакліном продовжується і після одужання, для попередження рецидивів хвороби.

Цікаво знати:

Так як в складі Теагель тільки 5 компонентів, він без консервантів, парабенів, ароматизаторів, його рекомендовано призначати людям, схильним до алергії, при вираженому «яскравому» запаленні та набряку повіки, у випадку екзем та «мокнуття» повіки чи шкіри навколо очей, при сльозотечі та вивороті повіки, у випадку виразок на повіках.

 3. За потребою і лише після консультації з офтальмологом, у важких випадках можуть призначати антибіотики, гормони та інші препарати.

Для будь-якої людини орган зору, безперечно, дуже важлива структура організму, через яку ми отримуємо до 90% навколишнього інформації. Втратити зір, означає опинитися в повній темряві, тому вираз «берегти як зіницю ока» означає зберігати що-небудь з особливою ощадливістю, так, як ніби це щось представляє найбільшу цінність в нашому житті…

Цікаво знати:

Блефарит за даними ВОЗ зустрічається у 67%  пацієнтів офтальмолога і є одним із самих частих захворювань очей по всьому світі, що призводить до зниження якості життя і може призводити навіть до розвитку важкого запального процесу (наприклад, може стати причиною післяопераційного ендофтальміту та панофтальміту– «гнійного розплавлення ока»).

Де я можу знайти більше інформації:

Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону. Клініка щелепно-лицевої хірургії. Офтальмологічне відділення. Лікар-офтальмохірург, працівник Збройних Сил України Григораш Наталія Василівна, тел. 0969045862

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up