Перелік щеплень для дорослих та дітей, які необхідно зробити

Перелік щеплень для дорослих та дітей, які необхідно зробити
  • В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань та їхніх наслідків.
  • Це особливо актуально, оскільки зараз медична система зосереджена на наданні допомоги бійцям Збройних сил та мешканцям, які постраждали внаслідок обстрілів ворожих військ росії.

 

Щеплення в Україні продовжується за календарем для усіх людей, холодовий ланцюг та зберігання вакцин під контролем. Всі наявні вакцини в Україні зареєстровані та кваліфіковані ВООЗ для застосування, йдеться на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ України. 

Крім календарних щеплень медики пропонують зробити й додаткові, адже зараз сезон ГРВІ. Поза тим, дітям та дорослим важче дотримуватись чистих рук та належної гігієни, вести здоровий спосіб життя.

Календарні — вакцини проти цих захворювань забезпечені державою. Зробити їх можна у будь-якому державному закладі охорони здоров’я безоплатно.

Відео дня

Додаткові — вакцини можна придбати власним коштом в аптечній мережі. Проти COVID-19 вакцинують безоплатно. Зробити їх можуть вам у будь-якому державному закладі охорони здоров’я безоплатно.

Для дорослих

Календарні (рутинні), ревакцинація кожні 10 років:

Дізнайтесь, коли востаннє ви робили щеплення і зробіть ревакцинацію, за потреби.

Додаткові з врахуванням епідсезону:

Для дітей

Календарні (рутинні):

Батьків з дітьми запрошує на щеплення сімейний лікар, проте поцікавтесь самостійно, за можливості, чи не прийшов час вакцинації. Графік дозувань ТУТ

Додаткові з врахуванням епідсезону та воєнних умов:

Та інші захворювання, проти яких в Україні зареєстрована вакцина.

Обов’язково проконсультуйте з вашим сімейним лікарем та розпитайте, які додаткові заходи імунізації необхідні вам та вашій родині.

 

Читайте також:

Як заснути в умовах постійної тривоги та небезпеки життю? Поради психолога

Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up