Одинадцятикласник отримав 70% опіків тіла. Необхідна наша допомога

Одинадцятикласник отримав 70% опіків тіла. Необхідна наша допомога
фото: Roman Kowalski
  • Учень 23-ї школи-гімназії Любомир Яник отримав важкі опіки тіла.
  • Його вразило струмом на залізниці ввечері 9 березня.
  • Дитина нині у реанімації та потребує нашої допомоги.

Про те, що потрібні донори написала у фейсбук волонтер Елена Верлан-Кульшенко.

— На завтра потрібно 20 донорів крові. Прохання з паспортом підійти в опікове відділення лікарні Пирогова, взяти направлення до станції переливання крові. Група крові будь-яка. Головне, щоб не хворіли жовтухою. Хлопець потребує нашої допомоги. Потрібна допомога постраждалому від ураження електричним струмом Янюку Любомиру, учню 11 класу 23-ї школи. У дитини 70% опіків, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Таке ж повідомлення опублікували у групі «Школа-гімназія №23 м. Вінниця».

— Шановні класні керівники, батьки та учні-старшокласники, дуже терміново, на завтра потрібно 20 донорів крові (учні старших класів та батьки). Прохання з паспортом підійти в опікове відділення взяти направлення до станції переливання крові. Група крові будь-яка. Хлопець учень нашого закладу Янюк Любомир 11-А клас потребує нашої допомоги. Врятуймо хлопцю життя, — зазначають тут.

Здати кров потрібно сьогодні, 11 березня.

Тим часом, на сайті Укрзалізниці 10 березня повідомили, що при спробі піднятися на рухомий склад юнак з Вінниці зазнав електротравм. Трагедія сталася ввечері 9 березня на станції Вінниця — Пасажирська.

— Підліток 2003 року народження піднявся на пасажирський вагон та отримав ураження електричним струмом з опіками ІІ-ІІІ ступеня, — йдеться у повідомленні. 

З початку року в Україні внаслідок ураження електричним струмом на залізничному транспорті загинуло дві людини, ще шість — отримали травми. Торік постраждалих було 35.

Укрзалізниця нагадує та попереджає, що робоча напруга контактної мережі – 27,5 тисяч Вольт. Підходити близько до проводів не варто, бо це небезпечно для життя.

Також родині потрібна фінансова допомога на лікування хлопця. Журналіст Роман Ковальський опублікував реквізити за якими можна перерахувати кошти: 4149499128251830 - друг Рзаєв Рустам та 5168757406076630 - мама Лук'янова Зоряна Романівна

 

Читайте також:

Вбило струмом на залізниці: у Козятині загинув 23-річний тернополянин

У Вінниці трьох підлітків вдарило струмом на залізниці. Загинув 17-річний хокеїст

У Тростянці рибалка врятував жінку, яка тонула у ставку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (136)
  • Світлана Луцик

    ++++++++++
  • Tetiana Shcherbyna

    +++++
  • Вячеслава Фендыч

    ++++×××
  • Света Власекко

    +++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up