Невдовзі у Вінниці запрацює новий кардіоцентр: вже виконали більшу частину робіт

Невдовзі у Вінниці запрацює новий кардіоцентр: вже виконали більшу частину робіт
  • За перші дев'ять місяців 2023 року зафіксували 33 777 випадків інфарктів.
  • Із них 3 808 призвели до смерті (11% від загальної кількості випадків).
  • Такі статистичні дані підкреслюють важливість термінової медичної допомоги у випадках серцевих захворювань.

У разі госпіталізації з інфарктом чи інсультом пацієнт має потрапити саме у спеціалізоване відділення чи центр, щоб якісно та безоплатно, а головне — вчасно отримати допомогу найкращих фахівців галузі. Це дозволяє уникнути інвалідизації та смерті. Такий підхід пріоритетний для Міністерства охорони здоров'я України, тому на рівні регіонів створюється мережа інсультних центрів та високоспеціалізованих медичних закладів.

Вчора пройшла нарада представників Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, представників групи спільних проєктів із Світовим банком та Міністерства охорони здоров'я України з виконавцями проєкту щодо завершення будівництва та введення кардіоцентру в експлуатацію. Наразі кардіоцентр у Вінниці готовий на 90%. Про це повідомляється у дописі заступника Міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна у Фейсбуці.

Відео дня

Під час зустрічі обговорили реальні терміни завершення робіт, підготовку документації, встановлення та налаштування обладнання, а також введення об'єкта в експлуатацію. Кардіоцентр у Вінниці розрахований на 144 ліжка. Вже доставили сучасне високоспеціалізоване обладнання: ангіограф, рентген, медичне устаткування для операцій на відкритому серці. Також облаштовані стерилізаційні кімнати та встановлена киснева станція.

 

Читайте також:

«Накашляти» можна лише геморой, а не бронхіт з пневмонією — інфекціоніст про користь препаратів від кашлю

Головний санітарний лікар України розповів про ймовірне джерело спалаху захворювання на гепатит А

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up