Небезпечне харчування. У 14 працівників дитячих їдалень виявили золотистий стафілокок

Небезпечне харчування. У 14 працівників дитячих їдалень виявили золотистий стафілокок
  • По навчальних закладах країни проводять непланові перевірки. Були такі і у школах та садочках Вінниччини. Спеціалісти приголомшили результатами.

Раптові перевірки харчоблоків виявили хворих на стафілокок поварів.

— За період з 11 по 15 жовтня у 34 закладах області, з яких 25 дитячих дошкільних закладів, 2 інтернатні заклади та 7 шкіл, обстежено 118 працівників харчоблоку. Відтак у 14 осіб виявлено золотистий стафілокок, — зазначають у Вінницькому лабораторному центрі. — Лабораторні обстеження працівників харчоблоків закладів Вінницької області тривають, сьогодні працює ще дві бригади.

Зазначимо, що працівники, у яких виявили наявність бактерії, відсторонені від роботи на час лікування.  

Відео дня

Довідка

Золотистий стафілокок (лат. Staphylococcus aureus) — грампозитивна бактерія. За різними статистичними даними 20-40% людей є носіями цього мікроорганізму, який знаходиться на шкірі або слизових верхніх дихальних шляхів.

Золотистий стафілокок здатний спровокувати близько 120 захворювань — від легких дерматологічних проблем до інфекційно-токсичного шоку. Також цей мікроорганізм є основною причиною спалахів внутрішньолікарняної інфекції і розвитку післяопераційних ускладнень.

Бактерія стійка в навколишньому середовищі. Вона може до 12 годин знаходиться в умовах повного сонячного освітлення, здатна протягом 10 хвилин витримувати температуру в 1500 С, не гине в етиловому спирті і перекису водню.

Золотистий стафілокок входить до складу умовно-патогенної мікрофлори шкірних покривів і слизових людського організму. Однак він не провокує захворювань, поки не проникне в системний кровотік. Але навіть цього не завжди достатньо. Головним поштовхом до розвитку інфекційного процесу служить зниження імунітету.

Передача мікроорганізму відбувається або через безпосередній контакт, або повітряно-крапельним шляхом. І лише зрідка через продукти харчування (м'ясо, риба, яйця, молочні продукти) і медичний інструментарій.

 

Читайте також:

Подарунки за вакцинацію, смерть лікарки та інше важливе за 19 жовтня на 20minut.ua

Ремонти і аварії на мережі. Перелік будинків, у яких відключили опалення та гарячу воду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    в 2019  сдавал  на  медкнижку на киевской типа  державный оргон. и вот что я увидел на там.захожу в кабинет  и одна клуша давала  сто  гривен той кто контролирует  анализы.тоесть к чему я клоню  .там 98% все  за взятки  это не страна  а  зимбабве. все  держится на  лжи.и  лицемерии.  есть  трудоой кодекс но на  деле  ты приходишь на  работу и стаешь трудовым  рабом  я уже не  говорю  про  эту  дикарскую зарплату и тем не менее  у каждого  губошлепа  машина,айфон  строятся  дома  в ценами  как  в  лондоне.

keyboard_arrow_up